Electrolux Newsroom Denmark

Electrolux er indstillet til specialprisen ’Socialt Ansvar’

Photos

Electrolux Home Products Denmark A/S er blandt de tre indstillede virksomheder til specialprisen ’Socialt Ansvar’, som uddeles af Great Place to Work Institute. Det er Electrolux’ fokus på bæredygtige produkter, engagement i lokalsamfundet og ikke mindst den sociale ansvarlighed over for medarbejderne, der har ført til den prestigefyldte indstilling.

Som led i kåringen af Danmarks Bedste Arbejdspladser uddeles også specialprisen ’Socialt Ansvar’. Det er første gang, prisen uddeles, og fra et felt på 124 virksomheder er Electrolux blandt de blot tre indstillede virksomheder til CSR-prisen.

”Vi er utroligt glade for indstillingen” siger administrerende direktør i Electrolux Danmark, Erik Møller, og fortsætter: ”Social ansvarlighed ligger os meget på sinde både i forhold til at skabe miljø- og klimavenlige produkter, men også i forhold til at skabe en god arbejdsplads, hvor medarbejderne trives og har det godt. Som verdens største producent af hvidevarer og med ca. 100 af koncernens medarbejdere i Fredericia-området, mener vi, at Electrolux har et ansvar for at engagere os i både verdenssamfundet og i lokalområdet.”

Bæredygtighed, medarbejdertrivsel og lokalengagement i højsæde

Det er netop inden for områderne bæredygtighed, engagement i lokalsamfundet og medarbejdertrivsel, at Electrolux udmærker sig som socialt ansvarlige ifølge Great Place To Work Institute.

Bæredygtigheden er i højsæde hos Electrolux, og derfor satser virksomheden på flere hvidevarer med energimærket A+ og A++, ligesom Electrolux netop har lanceret en række ’grønne’ støvsugere med op til 70% genbrugsplast. Initiativet ’Vac from the Sea’ – støvsugere skabt af genbrugsplast opsamlet fra verdenshavene – understreger også virksomhedens fokus på miljø og produktion.

Social ansvarlighed handler dog langtfra blot om miljø. Det handler i meget høj grad om medarbejdernes trivsel og om den gode arbejdsplads. Sammenholdet i Electrolux styrkes bl.a. gennem kulinariske temaaftener og arrangementer for de ansattes familier.

Electrolux er også dybt engageret i uddannelsesområdet i regionen. Electrolux har eksempelvis et tæt samarbejde med IBC (International Business College), som bl.a. er mundet ud i projektsamarbejdet InnoCamp 2010.

Vigtig specialpris

Det er Great Place To Work Institute, der indstiller virksomhederne til prisen ’Socialt Ansvar’. Indstillingen sker på baggrund af virksomhedernes politikker og praksis, som de er beskrevet i arbejdspladsens KulturProfil, og på baggrund af et spørgeskema udfyldt at virksomhedernes medarbejdere.

”Vi har bl.a. spurgt medarbejderne, hvordan de synes, deres virksomhed bidrager positivt til samfundet – et spørgsmål, som for bare få år siden ville være helt hen i vejret, men som nu betyder meget for både medarbejderne og virksomheden. Og der er ingen tvivl om, at Electrolux-medarbejderne er meget positive over den sociale indsats, Electrolux yder, og er stolte af det. Top 3-indstillingen er derfor fuldt fortjent ”, fortæller afdelingschef i GPTW Institute, Liselotte Jensen.

Udover Electrolux er også EnergiMidt i Silkeborg og medicinalvirksomheden GlaxoSmithKline Pharma indstillet til specialprisen ’Socialt Ansvar’. Prisen blev uddelt til EnergiMidt ved en gallamiddag torsdag d. 18. november, hvor også Electrolux blev kåret som Danmarks 16. bedste arbejdsplads.

Save and share this post