Electrolux Newsroom Denmark

Electrolux er Danmarks 8. bedste arbejdsplads

Photos

Efter en 16. plads i sidste års Great Place To Work-måling har Electrolux Home Products Denmark taget et flot hop op ad listen og er i år kåret som Danmarks 8. bedste arbejdsplads. Det er især parametrene stolthed, respekt og det helt særlige ’initiativpligt’, der gør forskellen for de 136 medarbejdere.

Når ’Great Place to Work Institute’ hvert år kårer Danmarks 50 bedste arbejdspladser, sker det på baggrund af dybdegående vurderinger og spørgeskemaundersøgelser, som sætter fokus på bl.a. medarbejdernes tillid til kolleger og ledelse, deres stolthed over virksomheden samt værdier som troværdighed, respekt og retfærdighed.

Administrerende direktør i Electrolux, Erik Møller, er naturligvis både glad og stolt over placeringen og anerkendelsen af, at det er lykkedes at kombinere fokus på den enkelte medarbejder, de enkelte teams og virksomhedskulturen generelt med fokus på resultater og økonomi:

”Vi har en hverdag fyldt med udfordringer og travlhed – og vi ved, at vores medarbejdere er kernen i at udvikle virksomheden. Derfor er det rigtig vigtigt for os, at alle møder med entusiasme og glæde – så det forsøger vi på alle måder at gøre vores til”, siger Erik Møller.

Personlig udvikling og initiativpligt

Electrolux er karakteriseret af en lang række tiltag, der på forskellige måder støtter og udvikler den enkelte medarbejder både fagligt og personligt – ex. kurser, efteruddannelse og medindflydelse. Men det, der gør forskellen, er de ekstra tiltag, der styrker samarbejdet og sammenholdet i organisationen.

Et af disse tiltag er ’initiativpligten’, der omhandler alt fra input til forbedringer af en arbejdssituation, måden en opgave løses på til idéer til sociale arrangementer eller bekymring og omsorg for kollegaer:

”Der er ikke kun ret til at tage initiativ, men pligt. Initiativpligten er et unikt begreb, som sikrer, at ingen medarbejdere bliver overhørt. Medarbejderen har pligt til at tage initiativ og til at blive hørt. Det, sammen med ledelsens ønske om, at alle initiativer bliver hørt, mener jeg, er unikt”, fortæller en af Electrolux-medarbejderne i undersøgelsen.

Stolthed globalt og lokalt

Specielt på dimensionen ’stolthed’ scorer Electrolux højt i ’Great Place to Work’-målingen. Det gælder både stolthed over at være en del af teamet og stolthed over den måde, virksomheden opfattes på i omverdenen. Her handler det på lokalt plan bl.a. om engagementet i uddannelse gennem samarbejdet med IBC (International Business College) og involveringen i projektsamarbejdet InnoCamp.

Og på globalt plan handler det bl.a. om det overordnede samfundsansvar, Electrolux tager for at beskytte verdens ressourcer og udforske mulighederne for genanvendelse af plastik, som det eksempelvis kommer til udtryk i miljøinitiativet ’Vac from the Sea’.

Nyheden om den fine placering som nr. 8 blev afsløret ved en ’Great Place to Work’-gallamiddag i København d. 15. november og fejret af ledelse og medarbejdere ved et internt arrangement i Fredericia d. 16. november.

Save and share this post