Electrolux Newsroom Denmark

Flyvende rengøringsrobotter til tops ved Design Lab

Photos

1.700 designstuderende fra hele verden har deltaget i Electrolux’ internationale konkurrence, Design Lab, og d. 16. oktober blev dette års vinder fundet ved det store finaleshow i Stockholm. Det blev 23-årige Adrian Perez Zapata fra Columbia, der løb med sejren for hans innovative rengøringskoncept ’Map’.

Electrolux’ internationale konkurrence, Design Lab, udfordrede i år studerende fra hele verden til at udvikle banebrydende designkoncepter inden for Social Cooking, Natural Air eller Effortless Cleaning. Ud af de i alt 1.700 studerende, der har bidraget til konkurrencen, var der kun otte, der gik videre til den store finale i Stockholm, hvor finalisternes innovative koncepter skulle stå deres allersidste prøve over for dommerpanelet bestående af professionelle eksperter fra afdelingerne Design, R&D og Innovation i Electrolux.

Ud over dommerens vurdering blev finalisternes designkoncepter ligeledes bedømt af publikum, der afgjorde, hvem der vandt årets ’People’s Choice Award’. En pris, der sidste år blev vundet af danskeren Christopher Holm Hansen. I år var der dog ingen danskere blandt finalisterne, men til gengæld var der enighed mellem det professionelle dommerpanel og publikum, der begge udpegede Adrian Perez Zapata og hans innovative rengøringsrobot ’Map’ som vinder af Electrolux Design Lab 2013.

Flyvende rengøring og mad-printere er fremtiden

Den 23-årige colombianers vinderkoncept ’Map’ består af flere hundrede små, flyvende robotter, der flyver ud i rummene, scanner og rengør alle overflader. De smukke, bi-lignende minirobotter opsamler snavs med små dråber og sikrer en optimal rengøring af hjemmet. ’Mab’ kan desuden kende hjemmets rum fra hinanden samt skræddersy rengøringen til de forskellige rum. ”Mab er et innovativt koncept, der kan minimere den daglige rengøringsindsats for både private forbrugere og virksomheder og med et utroligt flot rengøringsresultat,” lyder det fra Stefano Marzano, der er Chief Design Officer hos Electrolux og hoveddommer i Design Lab-konkurrencen.

Andenpladsen gik til brasilianeren Luiza Silva, for hendes ’Atomium’ – en 3D printer, der har til formål, at få børn til at spise sundere mad med en god ernæringsmæssig balance. Koreaneren Jeabyun Yeon fik en flot tredjeplads for hans ’Breathing Wall’ – en luftrenser til dig, der bor i byen og ønsker et hjem med frisk luft.

Se mere om Design Lab 2013 og de mange imponerende designkoncepter her

Se vinderkonceptets video her

Electrolux ønsker de tre vindere stort tillykke!

 

Save and share this post