Electrolux Newsroom Finland

Electrolux Forbesin listan kärjessä

Electrolux nimettiin amerikkalaislehti Forbesin Global High Performers -listauksessa 130 parhaan joukkoon ja yhdeksi viidestä parhaasta kulutustuotteiden valmistajista.

Forbes analysoi 26 eri teollisuudenalan yrityksiä, jotka löytyvät yrityksen omalta Global 2000* -listalta. Analyysissä kiinnitettiin huomiota myynnin kasvuun sekä pitkällä että lyhyellä aikavälillä, tuottojen kasvuun, pääomatuottoihin ja osakkeenomistajille kertyviin kokonaistuloihin. Lisäksi huomioitiin tulevaisuuden ennusteet.

Forbes on valinnut listalleen alansa johtajia, jotka ovat tehneet onnistuneita strategisia liikkeitä luotsatakseen itsensä vaikeiden aikojen läpi.

”Olen ylpeä pääsystämme listalle, se osoittaa, että kova työmme ei ole mennyt hukkaan.” Electroluxin toimitusjohtaja Hans Stråberg kuvailee. ”Forbesin 130 joukkoon pääsy on merkki siitä, että olemme menossa oikeaan suuntaan pitäen silmällä sekä kuluttajia että osakkeenomistajia.”

Viimeiseltä 12 kuukaudelta Electroluxin käyttökate on 6 prosenttia, myyntikate 21 prosenttia, liikevaihto 4,4 miljardia euroa ja pääomatuotto 26,5 prosenttia. Electroluxin keskimääräinen kokonaistuotto osakkeenomistajille on ollut 24 prosenttia viimeisen viiden vuoden aikana.

”Kun markkinat kääntyivät alamäkeen, teimme suuria valintoja ja pitäydyimme strategiassamme, joka keskittyy tuotekehitykseen, vahvaan brändiin ja kustannustehokkuuteen. Tämä on kannattanut. Vuonna 2009 teimme ennätystuloksemme ja vuoden 2010 ensimmäinen neljännes oli meille taloudellisesti kaikkien aikojen paras.” Stråberg toteaa.

Save and share this post