Electrolux Newsroom Finland

Electrolux Swedish Crowns juhlistaa kuninkaallisia häitä

Photos

Kruununprinsessa Victorian ja Daniel Westlingin kesäkuiset häät ovat innoittaneet Electroluxia ja kuuluisaa ruotsalaista tekstiilisuunnittelijaa Wanja Djanaieffia luomaan retrohenkisen kodinkonekonseptin Swedish Crownsin. Vuoden 1972 olympia-asujen kuosilla päällystetty UltraOne-imuri huutokaupataan syksyllä ja myynnistä saadut tuotot lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen.

Electrolux juhlistaa Ruotsin kruununprinsessa Victorian ja Daniel Westlingin häitä Swedish Crowns design-konseptilla. Kodinkonekonseptiin kuuluu neljä Electroluxin parasta ja suosituinta tuotetta, joita ovat Ergorapido ja UltraOne -pölynimurit, RealLife-astianpesukone ja Source & Glacier -jääkaappipakastin. Tuotteita koristaa perinteikäs Kronor-kuosi, jonka maineikas tekstiilisuunnittelija Wanja Djanaieff suunnitteli Ruotsin maajoukkueen asuihin vuoden 1972 Münchenin olympialaisiin.

Swedish Crowns UltraOne-imurista tuotetaan uniikki mallikappale, joka myydään eniten tarjoavalle Tradera-verkkokaupassa elokuun 2010 aikana. Kaupan tuotot lahjoitetaan kruununprinsessa Victorian säätiölle, joka tukee liikuntarajoitteisten lasten ja nuorten vapaa-ajan harrastusmahdollisuuksia. Huutokaupasta tulee tarkempaa tietoa Suomen Electrolux Newsroom-sivustolle elokuussa.

”Tämä on tapamme kunnioittaa häitä ja osoittaa, että Electrolux on yhtiö, joka yhdistää innovatiiviset tuotteet mielenkiintoiseen skandinaaviseen suunnitteluun.” Electroluxin pääsuunnittelija Henrik Otto toteaa. ”On todella inspiroivaa työskennellä Wanja Djanaieffin kanssa, sillä hän on yksi ruotsalaisen tekstiilisuunnittelun kulmakivistä.”

Electrolux on myös lahjoittanut merkittävän summan kruununprinsessa Victorian säätiölle, jonka tehtävänä on paitsi tukea lasten ja nuorten terveyttä, myös taistella syrjäytymistä vastaan.

Wanja Djanaieff

Wanja Djanaieff (s.1941) on tullut tunnetuksi työstään ruotsalaisen tavarataloketju NK:n pääsuunnittelijana sekä tekstiilisuunnittelun professorina arvostetussa Konstfack-designyliopistossa. Nykyään hän on yksi merkittävimpiä ruotsalaisen tekstiilisuunnittelun vaikuttajia. Monipuolisen Djanaieffin kädenjälkeä on nähty näyttelyissä, televisio-ohjelmissa, lavastuksissa, vaatteissa ja kuoseissa, jonka lisäksi hän on tunnettu luennoitsija. Kronor-kuosin Djanaieff suunnitteli vuoden 1972 Münchenin kesäolympialaisiin, joissa myös kruununprinsessan vanhemmat ensimmäisen kerran tapasivat.

Electrolux Swedish Crowns -tuotteet

UltraOne on valittu testivoittajaksi useilla markkinoilla. Suomessa Kuluttaja-lehti valitsi UltraOne-pölynimurin suorituskyvyltään parhaaksi imuriksi vuonna 2009.

Ergorapido on Electroluxin tyyli-ikoni, akkukäyttöinen pölunimuri, jota on saatavilla viidessä eri värissä. 

RealLife on maailman joustavin astianpesukone. Sisältä tilava RealLife mahdollistaa suurtenkin kattiloiden ja lautasten pesun säästäen samalla vettä ja energiaa.

Source & Glacier on jääkaappi-pakastin -yhdistelmä. Jääkaapin ovessa on kivennäisvesi-automaatti sekä jääpala-automaatti ja -annostelija.

Kuninkaalliset häät

Kruununprinsessa Victoria ja Daniel Westling kihlautuivat tiistaina 24. helmikuuta 2009. Häitä juhlitaan Tukholman suurkirkossa lauantaina 19. kesäkuuta 2010. Tilaisuudelle odotetaan miljoonia tv-katsojia ympäri maailman, jonka lisäksi tuhansien ihmisten odotetaan seuraavan tilaisuutta Tukholman keskusta-alueella.

Save and share this post