Electrolux Newsroom Finland

Electrolux valittu Taschenin ekodesign-kirjaan

Photos

Taschen on omistanut uusimmasta, ympäristötietoisuuden näkökulmasta designia esittelevästä teoksestaan Product Design in the Sustainable Era kaksitoista sivua Electroluxille.

Electrolux on saanut uutta tunnustusta sitoutumisestaan tyylikkäiden, käytännöllisten ja ympäristöä huomioivien kodinkoneiden valmistukseen. Taschenin uusin teos Product Design in the Sustainable Era esittelee kaksitoista Electroluxin konseptia ja tuotetta, joissa yrityksen vihreät arvot tulevat selkeästi esille.

”Electroluxin huomioiminen oli luonnollinen valinta”, kuvailee Taschenin päätoimittaja Julius Wiedemann. ”Yritys ei vain tarjoa ympäristöystävällisiä tuotteita, vaan myös osoittaa sitoutumisensa ympäristöasioihin omalla asiaansa omistautuneella kestävän kehityksen työryhmällään. Tämä yhdistelmä vastaa kuluttajien tarvetta löytää tyylikkäitä, tehokkaita ja samalla vähäpäästöisiä tuotteita, joilla tähdätään kestävää kehitystä suosivaan tulevaisuuteen.”

440-sivuinen teos esitteleekin lukuisia innovatiivisia, palkittuja ja tulevaisuuden sukupolville suunnattuja ratkaisuja, joiden takana ovat maailman menestyksekkäimmät yritykset ja suunnittelutoimistot. Mukana ovat Electroluxin tuotteista RealLife-astianpesukone, FreshFrostFree-jääkaappipakastin ja UltraSilencer Green -pölynimuri. Lisäksi mukana on seitsemän työtä viime vuosien Electrolux Design Lab -kilpailijoilta. Kilpailutyöt ovat nuorien lahjakkaiden suunnittelijoiden näkemyksiä siitä, miltä innovatiivisten kodinkoneiden tulisi näyttää. Näitä ovat muun muassa lentävä sateenkerääjä ja ilman vettä toimiva pyykinpesukone.

Electroluxin Green-sarjan tuotteet:

RealLife on maailman joustavin ja kenties kaikkien aikojen ympäristöystävällisin astianpesukone. Sisältä 10 litraa tavanomaisia astianpesukoneita suurempi RealLife mahdollistaa kookkaidenkin kattiloiden ja lautasten pesun säästäen samalla vettä ja energiaa. Satelliittisuihkuvarren kaksoispyörintä takaa yksityiskohtaisen puhdistuksen jokaiselle astialle ja astianpesukone on niin hiljainen, ettei sen päällä oloa edes välttämättä huomaa.

FreshFrostFree on jääkaappipakastin, joka säilyttää hedelmien ja vihannesten tuoreuden sataprosenttisena jopa yli kymmenen vuorokautta. Sen lisäksi, ettei ruokaa pilaannu esimerkiksi kesän mökkireissujen aikana, A+ -energialuokan ECO & HOLIDAY -energiansäästötoiminto takaa mahdollisimman vähäisen virrankulutuksen sekä arkena että lomalla.

UltraSilencer Green on yksi maailman hiljaisimmista pölynimureista. 9-metrisellä johdolla varusteltu kevyt ja käytännöllinen UltraSilencer Green kuluttaa 33 % tavallisia imureita vähemmän energiaa1) ja sen valmistusmateriaalina on käytetty 55 % kierrätysmuovia.

1)Verrattuna 2000 watin imureiden keskimääräiseen kulutukseen.

Da Gama Reis, Dalcadio & Wiedemann, Julius (toim.): Product Design in the Sustainable Era (2010)

Taschen on Benedickt Taschenin vuonna 1980 perustama kustantamo, joka on erikoistunut taide-, arkkitehtuuri- ja design-kirjojen julkaisemiseen. www.taschen.com.

Save and share this post