Electrolux Newsroom Finland

Pesukone kaikkien aikojen 12. tärkein keksintö

Photos

Tesco Mobile etsi maailman kaikkien aikojen tärkeimpiä keksintöjä laajassa tutkimuksessaan Englannissa. Ehdotuksensa antoi 4000 18-65 -vuotiasta vastaajaa. He nostivat listalle useita kodinkoneita, joista korkeimmalle nousi pesukone (12.). Muita kärkisijoja tavoittelivat jääkaappi (14.), pakastin (17.) ja pölynimuri (23.).

Listalle on valikoitunut tuotteita laajasti eri aloilta, näitä ovat muun muassa tietokone (5.), teepussi (54.) ja liikennevalot (93.). Vähiten tärkeiksi vastaajat kokivat rikkalapion ja -harjan, työpöydän ja pyykkipojan.

TOP 15 keksinnöt:

1. Pyörä

2. Lentokone

3. Hehkulamppu

4. Internet

5. Tietokone

6. Puhelin

7. Penisilliini

8. iPhone

9. Huuhteleva wc

10. Polttomoottori

11. Ehkäisypilleri

12. Pesukone

13. Keskuslämmitys

14. Jääkaappi

15. Särkylääke

Loput 85 keksintöä ovat luettavissa Electroluxin kansainvälisen uutishuoneen sivuilta.

Save and share this post