Electrolux Newsroom Finland

Electrolux jatkaa muovin keräystä merestä – seuraa matkaa blogissa

Electrolux jatkaa muovin keräystä merestä yhteistyöllä 5 Gyres -järjestön kanssa. Yhteisen Atlantille suuntautuvan tutkimusmatkan tavoitteena on keräystyön lisäksi muovijätteen analysointi laboratorio-olosuhteissa.

Electroluxin ja 5 Gyres -järjestön tutkimusmatka alkaa tänään 5. tammikuuta 2011 Namibian Walvis Baysta ja päättyy Atlantin toisella puolella sijaitsevaan Montevideon kaupunkiin Uruguayhyn 4. helmikuuta.

5 Gyres on muovijätteen tutkimiseen erikoistunut asiantuntijaorganisaatio. 5 Gyres -järjestön ja Electroluxin yhteisellä tutkimusmatkalla kerätään tietoa Atlantin muovitilanteesta Manta Trawliksi nimetyllä tiedonkeräyslaitteella.

Manta Trawl on paholaisrauskun muotoinen. Manta Trawlilla on alumiinista valmistetut kelluvat siivet ja sen ohuen verkon avulla seulotaan talteen muovia ja meren organismeja. Muovinäytteet analysoidaan Redondo Beachin merilaboratoriossa Kaliforniassa ja tämän jälkeen ne toimitetaan Vac from the Sea -näyttelyyn Ruotsiin.

Electroluxin yhteistyö 5 Gyres -järjestön kanssa on jatkoa Vac from the Sea -kampanjalle, jonka tarkoituksena oli kerätä muovia maailmamme meristä. Syksyllä 2010 aikana toteutetun kampanjan tuloksena valmistettiin pölynimureita, joiden valmistuksessa oli käytetty kampanjan aikana kerättyä muovia. 5 Gyres on asiantuntija meren muoviongelman tutkimuksessa: järjestön tutkimuksen ja koulutuksen tavoitteena on edistää muoviongelman tunnettuutta ja löytää ongelmaan ratkaisuita.

Electroluxin ja 5 Gyresin tutkimusmatkaa voit seurata Vac from the Sea -blogissa. Maaliskuussa 2011 toteutettavalle tutkimusmatkalle haetaan miehistön jäsentä ensi viikosta alkaen. Lisätiedot hausta ja projektista päivittyvät Electroluxin Newsroomiin.

Save and share this post