Electrolux Newsroom Finland

Electrolux Design Lab 2012 – designia kaikille aisteille

Photos

Electrolux Design Lab haastaa muotoilun opiskelijat suunnittelemaan kaikkiin aisteihin vetoavaa designia. Jo kymmenettä kertaa järjestettävässä kilpailussa kahdeksan parasta suunnittelijaa pääsee esittelemään työnsä ammattilaisista koostuvalle tuomaristolle. Viime vuonna finalistien kovatasoiseen joukkoon ylsi myös suomalainen Tommi Moilanen.

Vuosittain järjestettävä Electrolux Design Lab kutsuu sekä alan opiskelijat että vastavalmistuneet teolliset muotoilijat kilpailemaan rahapalkinnosta sekä puolivuotisesta, palkallisesta harjoittelusta Electrolux Global Design -yksikössä. Kilpailun teema on tänä vuonna Design Experience – kokonaisvaltainen kokemus kodinkoneiden käytössä. Tuomaristo tulee kiinnittämään arvostelussa erityishuomiota konseptin estetiikkaan sekä erilaisten materiaalien yhdistelyyn.

Vuosi 2011 Electrolux Design Lab -kilpailussa oli suomalaisittain erittäin menestyksekäs: Tommi Moilanen oli mukana finaalissa suunnittelemallaan älykkäällä, kannettavalla keittolevyllä Mobile Induction Heat Plate (902). Aalto-yliopistossa opiskeleva Moilanen halusi tuoda ruoanlaittoon lisää joustavuutta, ja vaikka palkintosijat jäivät, Moilanen oli erittäin tyytyväinen kilpailukokemukseen sekä sen aikana syntyneisiin kontakteihin.

Inspiraatiota kokemusten ammattilaisilta

Electrolux Design Lab 2012 kannustaa opiskelijoita ammentamaan inspiraatiota kokemusten suunnittelun ammattilaisilta, kuten kokeilta, arkkitehdeiltä ja sisustussuunnittelijoilta. Kilpailijoiden tulee huomioida myös pohjoismaisen muotoilun arvot ottamalla huomioon ympäristö, laitteen käyttäjäystävällisyys sekä esteettisyys.

“Uskon, että aistinvaraiset kokemukset ovat aliarvioituja suurimmassa osassa nykymuotoilua. Liikaa painoarvoa annetaan pelkälle näköaistille. Mitä jos pystyisimmekin yhdistämään myös muut aistimme muotoiluun? Voisiko olla esimerkiksi mahdollista haistaa, kuka soittaa? Tai aistia TV-ohjelmien sisältöä?” Electroluxin suunnittelujohtaja Henrik Otto kysyy.

EDL-finaali syksyllä Euroopassa

Syksyllä 2012 järjestettävään loppukilpailuun valitaan kahdeksan finalistia. Voittaja saa 5 000 euron rahapalkinnon lisäksi puolen vuoden palkallisen harjoittelun Electroluxin Global Design -yksikössä. Kilpailussa toiseksi tullut palkitaan 3 000 eurolla ja kolmas 2 000 eurolla.

Kilpailuun osallistumisen takaraja on 1.6.2012. Lisätietoa kilpailusta sekä ilmoittautumisesta

Save and share this post