Electrolux Newsroom Finland

Kansainvälisen Electrolux Design Lab 2015 – kilpailun finaalipaikaksi valikoitui Helsinki

Electroluxin muotoiluopiskelijoille suunnattu Design Lab 2015 kilpailun finaaligaala järjestetään tänä vuonna Helsingissä 15. lokakuuta. Tapahtumapaikkana on Suvilahden tehdasalueella sijaitseva Kattilahalli. Kilpailun semifinaaliin on valikoitunut suomalainen muotoiluopiskelija Joona Hinkkanen.

Kansainvälinen opiskelijoille ja vastavalmistuneille suunnattu Electrolux Design Lab -muotoilukilpailu järjestetään nyt jo 13. kertaa. Arvostetun kilpailun finaali pidetään tänä vuonna Helsingissä. Helsinki valittiin tapahtumapaikaksi muotoilukulttuurinsa vuoksi, mistä osoituksena myös suomalaisten muotoiluopiskelijoiden hyvä menestys kilpailussa sen historian aikana. Tänä vuonna kärkisijoista kamppailevien joukossa on suomalainen Joona Hinkkanen Kymenlaakson ammattikorkeakoulusta, jonka Fum-e -konsepti valittiin 1700 hakijan joukosta semifinaalivaiheeseen. Valituista 35 semifinalistista kuusi pääsee kilpailun finaaliin.

”Olemme erittäin iloisia ja otettuja siitä, että kilpailun finaali järjestetään tänä vuonna Helsingissä. Tämä on todella hyvä tilaisuus meille päästä esittelemään maamme muotoiluperintöä ja Electroluxin pohjoismaalaista designosaamista ulkomaalaisille toimittajille ja opiskelijoille”, sanoo Arto Arhipoff, Electroluxin Suomen markkinointijohtaja.

Electrolux Design Lab -kilpailun teemana lapset

Design Lab -kilpailun tämän vuoden teemana on Healthy Happy Kids. Teeman myötä Electrolux haastaa muotoilun opiskelijat suunnittelemaan lapsille suunnattuja tuotteita ja palveluita, jotka vastaavat tulevaisuuden kaupungistumisen ja lapsiperheiden arjen haasteisiin.

Muotoilukilpailu etenee vaiheittain, mikä antaa opiskelijoille mahdollisuuden keskittyä konseptinsa eri osa-alueisiin kilpailun edetessä. Electroluxin asiantuntijat ovat olleet mukana läpi suunnitteluprosessin ja valitsevat aina seuraavaan vaiheeseen etenevät työt. Kilpailun finaalin valitut opiskelijat pääsevät esittelemään kilpailutöitänsä alan huippuasiantuntijoista koostuvalle tuomaristolle sekä kansainväliselle lehdistölle. Design Lab -kilpailun voittaja palkitaan 10 000 eurolla sekä puolen vuoden palkallisella harjoittelulla Electroluxin kansainvälisessä suunnitteluyksikössä.

People’s Choice -yleisöäänestys

Kilpailun yleisöäänestys on nyt myös avoinna. Yleisöäänestyksen voittanut kilpailija julkaistaan finaalin aikana, ja hänet palkitaan People’s Choice -palkinnolla ja 2000 euron rahapalkinnolla. Yleisöäänestykseen osallistuneiden äänestäjien kesken arvotaan matka Helsingissä järjestettävään finaaliin. Palkintoon sisältyy lennot Helsinkiin, kuljetus lentoasemalta määränpäähän ja takaisin, kaksi yötä hotellissa sekä liput Design Lab -finaaliin ja gaalaillalliselle. Äänestää voi syyskuun 14. päivään asti.


Lue lisää Design Lab -kilpailusta:

Design Lab -verkkosivutelectroluxdesignlab.com
YouTube: youtube.com/user/electrolux
Facebook: facebook.com/Electrolux
Twitter: twitter.com/Electrolux
Flickr: flickr.com/photos/electrolux-design-lab
Pinterest: pinterest.com/electrolux

Osallistu Peoples Choice -äänestykseen osoitteessa: electroluxdesignlab.com

Seuraa keskusteluita Design Lab -kilpailusta sosiaalisen median kanavissa hashtageilla #DesignLab2015 ja #PeoplesChoice

Suomalaisen Joona Hinkkasen kilpailutyö löytyy täältä.

 

Save and share this post