Electrolux Newsroom Norway

Electrolux gratulerer og ønsker Brit Ligget velkommen ombord

Den 26 år gamle bloggeren Brit Liggett, fra New York, vant Electrolux og 5 Gyres-konkurransen, og ble det siste medlemmet av mannskapet ombord ekspedisjonen gjennom Beagle Channel i Chile.

Electrolux og organisasjonen 5 Gyres har gjennom prosjektet Vac from the Sea, invitert en person til å bli inkludert i 5 Gyresbrit-liggett-screen-shot forskningstur gjennom Beagle Channel i Chile. Entusiaster og miljøforkjempere fra hele verden har konkurrert om å bli en del av mannskapet ved å sende inn en videosnutt som forklarer hvorfor de fortjener en plass om bord.

Ekspedisjonen skal utføre forskning ved hjelp av tråling og samle prøver fra overflaten. Som i mange andre deler av verdenshavene er Beagle Channel fremdeles uutforsket når det gjelder å identifisere de mange ulike plasttyper, som akkumuleres i vannet.

Ekspedisjonen starter den 3. mars i Puerto Williams, og varer i elleve dager før den endelige destinasjonen nås den 14. mars i Valdivia, Chile.

Miljøblogger og seilingsentusiast

Blant tøff konkurranse valgte en jury sammensatt av representanter fra Electrolux og 5 Gyres Brit Liggett som vinner. Brit blogger miljø-bloggen Inhabitat og skriver om miljø fra et grønt design perspektiv. Hun har adressert spørsmål relatert til marin forsøpling og ønsker å vise publikum de direkte konsekvensene av å ikke ta bedre vare plast.

Brit er også en seilerentusiast som har brukt mye tid på sjøen, og reparert yachter med barn. I dag bor hun i Brooklyn, New York, hvor hun fortsatt har navigasjonskart veggene.

Her kan du se Brits søknadsvideo.

Beskrivelse av livet om bord

Mannskapet er normalt på 24-timers skift fordelt over flere grupper. Brit vil være på vakt dekk og vil arbeide med seilene, ror og andre funksjoner i båten. Hun vil også bidra til å navigere og kommunisere med andre fartøy.

Når forskningen og filmingen er er i gang, vil Brit støtte mannskapet i å kommunisere med andre skip og båter, samt bidra med rengjøring og matlaging til mannskapet.

Følg Brits reise her fra og med 1. mars.

Save and share this post