Electrolux Newsroom Norway

Kunsten å forføre på kjøkkenet

Photos

Kino-ovn#1I følge et kjent ordtak, går veien til en manns hjerte gjennom magen, men som da Mr. Big kokkelerte for Carrie i Sex og singelliv, er det egentlig veien til en kvinnes hjerte. Komfyrer, induksjonsplater, dampovner og blendere er nå kjente kjøkkenredskaper for menn, og mange utfører forførelsens kunst nettopp på kjøkkenet.

’Electrolux Chef’s Table Confidentials’ avslører verdens hotteste mat- og kjøkkentrender. Rapporten består blant annet av intervjuer med stjernekokkene Alain Ducasse, Tetsuya Wakuda og Mathias Dahlgren. Gjennom sitt yrke, har de bidratt til å gjøre kjøkkenet til et tilholdssted, også for menn.

Tetsuya portrait by Nicky Ryan 2007-1– Mat er veldig personlig – nesten som et kjærlighetsbrev. Jeg har alltid ønsket at maten jeg lager faller i smak hos mine gjester. Maten må gjerne utfordre meg,  den skal tiltrekke meg, – men aldri skremme, sier Tetsuya Wakuda, som i perioden 2002-2010 var representert på den respekterte  «The S. Pellegrino World’s 50 Best Restaurants-listen».

Både den generelle samfunnsutviklingen og de mange mannlige kokkene har visket ut den gamle klisjeen om at menn ikke hører hjemme på kjøkkenet. I etterkrigstidens England var kun 27,5% av alle menn i britiske familier aktive på kjøkkenet – i 2008 hadde tallet steget til 66,5% og trenden fortsetter. I 2010 avslørte en landsomfattende undersøkelse i Norge at menn har like høy selvtillit på kjøkkenet som kvinner.

Kunsten å forføre med en matrett
I Nord-Europa, USA og Russland fastslår Byrået “United Minds” at generell kunnskap er på topp-5 listen over hva som gir enkeltpersoner status.

– Å kunne fortelle en historie og sette noe i sammenheng er spesielt attraktivt. Grunnleggende kunnskap kombinert med personlig stil er i dag høyt etterspurt. Å forberede mat er å gi seg selv muligheten til å demonstrere kunnskap og evne, sier Carlos Zwikker, Senior Director, Insight & Intelligence hos Electrolux.

– Et stort antall TV-programmer om mat, matlaging og restauranter, har gjort matlaging trendy. Og mange menn inntar nå denne arenaen fordi de tiltrekkes av statusen det innebærer å kunne lage god mat. En estetisk rett kan imponere både kjæresten og venner, og gir status i venneflokken, sier markedssjef Lena Wånemark i Electrolux Norge.

Det riktige utstyret
Mathias DahlgrenMange gastronomientusiaster er både dyktige og kreative, men mangler ofte den erfaringen og grunnleggende opplæringen som profesjonelle kokker har fått.

Ifølge Tetsuya Wakuda og Mathias Dahlgren, er kjøkkenutstyr av god kvalitet, som  kniver, induksjonsplater og dampovner, samt spennende kokebøker, en type luksus som mange menn er tiltrukket av.

– Det moderne mennesket liker å lage mat med presisjon, kraft og kontroll, og gjerne med hjelp av digitale termometre, intelligente ovner og høy teknologiske induksjonsseksjoner. Ingredienser kan måles og forberedes ned til minste detalj, – og matlaging er derfor ikke lenger utelukkende basert på erfaring, sier Mathias Dahlgren, som har tre stjerner i Michelin-guiden fordelt på sine to restauranter i Stockholm.

Save and share this post