Electrolux Newsroom Belgium

Winnaar Electrolux Design Lab 2010: ‘The Snail’

Photos

The SnailPeter AlwinThe Snail Induction Heater

Peter Alwin, student aan het ‘National Institute of Design’ in India wint de Electrolux Design Lab 2010 wedstrijd met zijn ontwerp ‘The Snail’, een mini-magnetisch apparaatje dat voedsel opwarmt zonder dat er een kookplaat aan te pas komt. Bekijk hier een filmpje van de winnaar.

Electrolux, producent van innovatieve huishoudtoestellen, selecteerde ‘The Snail’ als meest innovatieve ontwerp uit 1.300 inzendingen van studenten wereldwijd. Het ingenieuze apparaatje wordt gewoon op de zijwand van een pot, pan, beker, enz. geplaatst en verwarmt in een mum van tijd de inhoud ervan. Het principe is hetzelfde als koken op inductie, maar een kookplaat is dus niet meer nodig! ‘The Snail’ werkt met een krachtige en duurzame batterij met suikerkristallen en verwarmt razendsnel de inhoud van het recipiënt waarop het geplaatst wordt. Sensoren detecteren zelfs het type voedsel en past automatisch de verwarmtijd en –temperatuur aan.

Innovatief, duurzaam en overal te gebruiken
De uitdaging van de Electrolux Designlab wedstrijd 2010 was om een huishoudapparaat te ontwerpen dat aangepast is aan een toekomst waarin mensen steeds krapper behuisd zullen zijn, maar toch geen comfort willen missen. Volgens de professionele jury voldoet ‘The Snail’ met zijn mini-formaat, duurzame energiebron en mobiele karakter ook aan alle andere vooropgestelde criteria.

De jury
– Ineke Hans, stichter van het designbureau INEKE HANS / ARNHEM
– Benjamin Hubert (Design of the year, British Design awards 2010)
– Jon Marshall, Studio Director Barber Osgerby
– Henrik Otto, Senior Vice President of Global Design Electrolux.

5.000 euro en zes maanden betaalde stage
De Indische student Peter Alwin, winnaar van de Electrolux Design Lab 2010 award, ontvangt met zijn ontwerp ‘The Snail’ een geldprijs van 5.000 euro en mag zes maanden – betaalde – stage lopen in één van de Electrolux global design centers.

De award voor de tweede plaats ging naar Yuriy Dmitriev, CSU, Russia voor zijn ‘Bio Robot Refrigerator’, een ‘coole’, groene manier om voedsel te bewaren De derde plaats was voor de ‘Elements Modular Kitchen’ – een multifunctionele kook- en opbergmodule van van de Amerikaanse student Matthew Gilbride, North Carolina State University. De ‘Bio Robot Refrigerator’ kreeg ook de publieksprijs waarvoor online gestemd kon worden.

Top-8 finalisten
FIRST PLACE: The Snail, Micro Induction Heating by Peter Alwin, National Institute of Design, India
SECOND PLACE: Bio Robot Refrigerator, Cool, Green, Food Preservation by Yuriy Dmitriev, CSU, Russia
THIRD PLACE: Elements Modular Kitchen, All-In-One Kitchen Shelving by Matthew Gilbride, North Carolina State University, USA
PEOPLE’S CHOICE: Bio Robot Refrigerator, Cool, Green, Food Preservation by Yuriy Dmitriev, CSU, Russia
 The Kitchen Hideaway, by Daniel Dobrogorsky, Monash University, Australia
 Clean Closet, All in One Laundry Concept by Michael Edenius, Umeå Institute of Design, Sweden
 Dismount Washer, Wash & Go Laundry by Lichen Guo, Zhejiang University of Technology, China
 External Refrigerator, External Cooling by Nicolas Hubert, L’Ecole de Design Nantes Atlantique, France
 Eco Cleaner, the Portable, Compact Dishwasher by Ahi Andy Mohsen, Elm o Sanat University, Iran

→ Bekijk hier een kort filmpje over de winnende ontwerpen op YouTube.
→ Kllik hier voor foto’s.

Info: www.electroluxdesignlab.com en http://newsroom.electrolux.com/be-nl
U vindt er ook foto’s van de vorige finalisten en hun concepten.
Geïnteresseerden kunnen Electrolux Design Lab ook leuk vinden op facebook!

Over Electrolux Design Lab
Sinds 2003 organiseert Electrolux, wereldleider op het vlak van huishoudelijke en professionele toestellen, jaarlijks de competitie Design Lab. Hiermee krijgen studenten van over heel de wereld de kans om een huishoudtoestel te ontwerpen dat aangepast is aan de leefomstandigheden in de toekomst.

Save and share this post