Electrolux Newsroom Belgium

Electrolux Design Lab daagt studenten uit om huishoudtoestel van de toekomst te ontwerpen

Electrolux, wereldleider in huishoudtoestellen, daagt opnieuw alle studenten ‘Industrieel Design’ uit om een huishoudtoestel te ontwerpen voor de toekomst. Aan de internationale ontwerpwedstrijd Design Lab verbindt Electrolux een prijzenpot van in totaal 10.000 euro en een betaalde stage in een Electrolux designcentrum! Het thema dit jaar is ‘Intelligent Mobility’. Inzendingen moeten binnen zijn tegen 1 mei 2011. Finalisten worden bekendgemaakt in de herfst van 2011.

Het is al de negende editie van de internationale ontwerpwedstrijd Electrolux Design Lab. In 2010 namen 1.300 studenten deel. De prijzenpot is dan ook niet mis: naast internationale bekendmaking krijgt de winnaar 5.000 euro en een contract voor zes maanden betaalde stage op een van de ontwerpafdelingen van Electrolux. Voor de tweede en derde finalist is respectievelijk 3.000 en 2.000 euro voorzien.

Opdracht 2011: Intelligent Mobility
Een huishouden en lange werkuren leggen beslag op tijd. Gelukkig is er de technologie – vooral de mobiele technologie – die meer flexibiliteit brengt in de dagelijkse routine. Voor EDL 2011 moeten studenten een huishoudtoestel ontwikkelen met ‘intelligente mobiliteit’. Hoe zullen mensen in de toekomst voedsel maken en bewaren? Hoe zullen ze schoonmaken en (af)wassen? Dit zowel binnen als buiten huis. Het concept moet persoonlijk en inspirerend zijn. Daarnaast moet het ook voldoen aan de waarden van Electrolux en aan die van Scandinavisch Design: milieubewust, gebruiksvriendelijk en esthetisch verantwoord.

Dankzij nieuwe technologieën kunnen merken het de consument ook nu al gemakkelijker maken. Amazon.com stelt bijvoorbeeld intuïtief alternatieve titels, nieuwigheden en producten voor die aansluiten bij uw kooppatroon. Electrolux heeft een oven die u van op afstand kan bedienen om bijvoorbeeld op weg naar huis de oven al te laten voorverwarmen. Electrolux biedt ook een Infinity I-Kitchen koelkast met touch screen (480 x 800 pixels) waarmee u allerlei functies kan uitvoeren, online tips en recepten kan zoeken, een kalender, reminders, nota’s, contacten en foto’s kan raadplegen. Waarom? Allemaal om de gebruiker meer controle, vrijheid en inspiratie te bieden.

Timing
De inzendingen (in pdf-formaat) moeten ingestuurd worden voor 1 mei 2011. In juni beslist de jury van welke ontwerpen een 1:1 schaalmodel uitgewerkt wordt. Uiteindelijk worden acht finalisten uitgenodigd voor de prijsuitreiking rond de herfst van 2011 in een Europese hoofdstad.

Inschrijven kan enkel via het registratieformulier op www.electroluxdesignlab.com

Save and share this post