Electrolux Newsroom Belgium

AEG MaxiSense™, de intelligente inductieplaat

PSAAHO100M000006De MaxiSense®-kookzones van deze AEG inductiekookplaat passen zich automatisch aan aan de vorm en grootte van bijna elke pan. Naast meer flexibiliteit, bieden de inductieplaten ook meer controle over het kookproces. Een ingenieus systeem zorgt voor een gelijke verspreiding en een nauwkeurige controle van de temperatuur. Bovendien zijn de kookplaten veilig en energiebewust.

Koken zonder beperkingen
Met de MaxiSense™ inductiekookplaat hoeft u de keuze van uw kookpan niet langer te beperken tot de cirkel op de kookplaat. Plaats de pan gewoon zodanig dat deze een kruisje raakt en MaxiSense™ past de hitte nauwkeurig aan tot die afmeting en vorm.

Steeds de ideale temperatuur
Met haar flexibele kookzones past de MaxiSense™ zich intuïtief aan aan de grootte en vorm van uw pan (tot 42x21cm). De hitte wordt gelijkmatig verdeeld en u heeft de temperatuur van de pan steeds perfect onder controle. Het aanpassen van de temperatuur gebeurt zo nauwkeurig dat u zonder risico delicate sauzen kan laten sudderen. De warmte kan zelfs zo zacht zijn dat u chocolade rechtstreeks in de pan kan smelten, zonder bain-marie. En met Power Boost kan u in enkele seconden vlees of vis schroeien in een hete pan.

Duidelijk en interactief controlepaneel
AEG koos voor een nieuw, interactief controlepaneel: de MaxiSight TFT-kleurendisplay. Naast een mooie look, biedt dit controlepaneel ook een heel duidelijk zicht op alle kookfuncties dankzij een zichzelf uitwijzende grafische weergave. De kookzones worden weergegeven door geschetste cirkels. Een kleine, grijze cirkel duidt op inactiviteit (geen warmte). Bij actieve (warme) zones wordt de cirkel steeds groter en kleurrijker. Naargelang de restwarmte vermindert, verkleint ook de cirkel.

Er is eveneens een oplopende timer, een kookwekker en een energiesparende Eco-timer. Het idee van de Eco-timer is dat hij de kookplaat vroeger ‘afzet’ – zonder temperatuur te verliezen – dankzij efficiënt gebruik van restwarmte. De MaxiSight werkt dus interactief en biedt volledige controle.

Optimale controle met DirektTouch bediening
Met het DirektTouch bedieningspaneel kan u de temperatuur van de inductiekookplaat perfect beheersen. Met een enkele aanraking selecteert u het kookniveau voor elke zone. Bepaalde modellen hebben ook een brugfunctie, waarmee u twee zones tegelijkertijd kan bedienen. Zo kan u zonder problemen extra grote pannen gebruiken.

Inductie… ingenieus!
Het principe van inductie bestaat uit het opwarmen van de pan in plaats van de kookplaat. De hitte gaat rechtstreeks naar de pan of kom, wat een heel nauwkeurige temperatuur garandeert. Een elektromagneet onder het glasoppervlak vormt een krachtig magnetisch veld dat de pan of kom rechtstreeks opwarmt (het Joule-effect). Omdat de warmte rechtstreeks in de pan terechtkomt, kan u de temperatuur onmiddellijk en nauwkeurig aanpassen. U hoeft een kom zelfs niet van de plaat te halen om overkoken te vermijden.

Veilig en energiezuinig
Koken op inductie is heel veilig. De MaxiSense inductiekookplaat herkent automatisch de grootte en vorm van de pan waardoor u zonder zorgen de omliggende gebieden kan aanraken. De restwarmte van het glas onder de pan verdwijnt ook heel snel. Zonder pan op de plaat, warmt de kookzone niet op – zelfs niet als ze aan staat. Een temperatuursensor voorkomt oververhitting door kookzones te deactiveren.

Inductiekoken is heel energiezuinig. Inductiekookplaten herkennen de aan- of afwezigheid en de grootte van een pan op de kookplaat. Gedaan dus met warmte verspillen als de kookzone groter is dan de pan die er op staat. Neemt u de pan weg, dan werkt het energieveld niet langer en wordt geen stroom meer verbruikt.

AEG MaxiSense inductiekookplaat

Verkoopprijs: van € 1.199,99
Info consumenten: www.aeg.be of T. 02 363 03 11
AEG op Batibouw: Paleis 11, stand nr. 406

Persinformatie
Sabine Simoens, T. (050)67 17 23, M. (0472)905 344, E. sabine.simoens@cayman.be

Contact Electrolux
Vincent Goffin, T. (02)716 24 94, E. vincent.goffin@electrolux.be

Problemen met het opladen van hoge resolutiebeelden? Contacteer sabine.simoens@cayman.be

Save and share this post