Electrolux Newsroom Belgium

AEG ProTex droogautomaat: zacht en zuinig

De ProTex droogautomaat is uiterst zuinig dankzij het gebruik van een warmtepomp. De trommel van 118 liter en een speciaal luchtstroomsysteem staan garant voor een minimum aan kreuken. Door de grote glazen deur kan je het hele droogproces volgen!

“De met een speciaal patroon ontworpen trommel is gemaakt om op zachte wijze te drogen terwijl de laadcapaciteit van 9 kg en het speciale luchtstroomsysteem de kleren meer ruimte geven om te ‘ademen’ zodat ze minder in elkaar knopen en gelijkmatiger en met een minimum aan kreuken drogen,” aldus Bart Hendrickx, Product Line Manager free standing AEG.

ProTex_was_en_droogaut_PSAAFL100M000003Dankzij de warmtepomp technologie (binnenkort beschikbaar) van de droogautomaat kan de kleding op lagere temperaturen en dus zachter worden gedroogd. Hierdoor is de ProTex een van de meest energiezuinige droogautomaten op de markt, met 50% minder energieverbruik dan de energie-efficiëntieklasse A – de hoogste energie-efficiëntieklasse voor fabrikanten tot nu toe.

De geavanceerde modellen zijn ook uitgerust met de AEG Logicontrol® gebruikersinterface met 24 uur timer en tekstregel. De beschikbare opties en instellingen kunnen makkelijk ingesteld en afgelezen worden. “Je kunt zelfs de snelheid invoeren waarmee de was in de wasmachine heeft gedraaid. De droogautomaat kent dan de gebruikte hoeveelheid vocht en kan dus beter vanaf het begin berekenen wanneer de kleding droog is,” aldus Bart Hendrickx.

ProTex droog- en wasautomaten: perfect op elkaar afgestemd
De droogautomaat heeft een grote, ronde glazen deur die overeenkomt met de deur van de ProTex wasautomaten.

Het volledige ontwerp van de ProTex droogautomaat sluit aan op het ontwerp van de ProTex wasmachine. Beide zijn onderdeel van de Neue Kollektion van AEG. “Naast het feit dat deze droog- en wasautomaten een fantastisch design hebben met echt roestvrijstalen panelen en programmaselectieknoppen zoals op een hifi-installatie, sluiten ze ook uitstekend op elkaar aan. De AEG ProTex droogautomaat heeft de grootste glazen deur op de markt. Handig bij het in- en uitladen en om de was te zien drogen!” aldus Bart Hendrickx.

Om ruimte te besparen, kan de droogautomaat bovenop de ProTex wasautomaat worden geplaatst. Een speciaal tussenstuk met uitschuiflade om de was te vouwen is ook verkrijgbaar.

AEG ProTex droogkast
Verkoopprijs: vanaf € 679,99

Info consumenten: www.aeg.be
Standnummer AEG op Batibouw: paleis 11, stand 406

Persinformatie
Sabine Simoens, T. (050)67 17 23, M. (0472)905 344, E. sabine.simoens@cayman.be

Contact Electrolux
Vincent Goffin, T. (02)716 24 94, E. vincent.goffin@electrolux.be

Problemen met het opladen van hoge resolutiebeelden? Contacteer sabine.simoens@cayman.be

Save and share this post