Electrolux Newsroom Belgium

AEG ProCombi Steam, een professionele oven voor thuis

H-pro_combi_PSAAOV100F000016De AEG ProCombi stoomoven kookt sneller met minder energie, meer smaak en behoud van de voedingsstoffen. Dankzij de eenvoudige bediening en de mogelijkheid om stomen, grillen, bakken en slowcooking te combineren, zijn we voortaan allemaal topchef.

4-in-1
AEG lanceerde in 2002 als eerste de ‘Bake&Steam’, een oven om zowel te bakken, te stomen, als te grillen. Met de nieuwe ProCombi Steam brengt AEG een nieuwe generatie professionele ovens voor thuis. De AEG ProCombi Steam oven combineert vier verschillende functies in 1 toestel: bakken / grillen / stomen en slow cooking.

Energie en tijd sparen
Een stoomoven vermindert de kooktijd en de temperatuur in vergelijking met een conventionele oven. Tegelijk worden smaak en textuur beter behouden. Door over te schakelen naar energie-efficiënte toestellen in de keuken kan je je energieverbruik aanzienlijk verminderen.

Functioneel design
Een geheel nieuw, meer interactief, bedieningspaneel geeft voortdurend feedback, en geeft je een maximale controle over het kookproces om tot een perfect resultaat te komen. Het toont de temperatuur in de oven (of, indien de vleesthermometer gebruikt wordt, van de kerntemperatuur), de hoeveelheid restwarmte en de resterende kooktijd: praktisch om de andere bereidingen samen klaar te hebben.

Terwijl het bedieningspaneel de controle optimaliseert, is het design puur en eenvoudig zodat de informatie duidelijk wordt overgebracht. “We hebben hard gewerkt om een zo puur mogelijk bedieningspaneel te ontwikkelen, dat heel eenvoudig te gebruiken is,” verklaart AEG Senior Design Manager Hans Strohmeier. “Een mooi design maakt het niet alleen zichtbaar gemakkelijk, maar is ook functioneel.”

‘The best of both worlds’
Gebruik van stoom is een gezonde kookwijze omdat je geen vetstoffen moet toevoegen om je gerecht sappig te houden. De lage stoomtemperatuur behoudt ook beter de voedingsstoffen, de smaak en de textuur van het voedsel. Helemaal interessant wordt het als je de verschillende functies van de ProCombi Steam tegelijk gebruikt. Een krokant, vers brood maak je bijvoorbeeld met 75% ‘stoom’ en 25% ‘bakken’, en dit in een veel kortere tijd dan in de klassieke oven. Door het wisselen van vocht en droge lucht krijg je aan de buitenzijde een perfecte kleur en korst, terwijl het brood van binnen lekker mals blijft. Ook de natuurlijke smaak van groenten blijft intact bij het roosteren, of het binnenste van een kip blijft mals, terwijl het vel mooi krokant wordt.

Een automatische ontstomingscyclus voor het kookeinde zorgt ervoor dat de stoom niet ongecontroleerd naar buiten stuwt bij het openen van de deur.

Tal van innovaties nodigen meer dan ooit uit om te experimenteren

30% meer inhoud met dezelfde buitenafmetingen. MaxiKlasse afmetingen: Door dunnere, maar meer efficiënte isolatie slaagde AEG er in om de binnenruimte van de oven 4,5 cm hoger en 4,2 cm breder te maken. Dit betekent in totaal 74l inhoud, of 30%, meer ruimte in dezelfde nismaat. De bakplaten zijn 20% groter dan de standaard bakplaten. Er zijn 9 verschillende hoogtes mogelijk en door het XL venster heb je een nog beter overzicht op het lekkers dat je aan het bereiden bent.

CoreTemperature Sensor: De Professionele Kern Temperatuur Sensor controleert het bakproces en de kerntemperatuur van het voedsel – voor telkens het perfecte resultaat.

IsoFront Plus: de deur wordt niet warmer dan 50°C (na 1u gebruik op 200°C), dus veilig aan te raken, ook als de oven maximaal verhit wordt.

MaxiView: 20% groter doorzichtig deurglas.

SoftMotion: Unieke, stille, zachte deursluiting (te vergelijken met de vertraagde sluiting van moderne keukenladen).

Thermi°C Air System: Homogene luchtcirculatie zorgt voor een beter resultaat en minder energieverbruik. Met de nieuwe ’fan cover’ en verbeterde aërodynamica, die de turbulentie verminderen een homogene luchtstroom garanderen, wordt een perfect uniform bakresultaat bereikt. Het opwarmen verloopt tot 20% sneller en er wordt tot 10% energie bespaard ten opzichte van een gewone A-klasse oven.

Nieuw bedieningspaneel
Via het NaviSight display met ‘H’-design bedient u eenvoudig 90 automatische programma’s. Op het ‘No Touch’-inox blijven geen vingerafdrukken achter!.

Standaard of compact
De ProCombi Steam ovens zijn verkrijgbaar in de standaardhoogte 60 cm H of in een compacte versie van 38 cm H, ideaal voor kleinere ruimtes of voor gebruik als tweede oven.

AEG ProCombi Steam oven

Verkoopprijs: vanaf € 1.899,99 voor de compacte versie (ref. KS7100000M) / € 2.299,99 voor de standaard versie (ref. BS7304001M) – topmodel: € 2.499,99
Info consumenten: www.aeg.be / T. 02 363 03 11
AEG op Batibouw: Paleis 11, stand nr. 406

Persinformatie
Sabine Simoens, T. (050)67 17 23, M. (0472)905 344, E. sabine.simoens@cayman.be

Contact Electrolux
Vincent Goffin, T. (02)716 24 94, E. vincent.goffin@electrolux.be

Problemen met downloaden van hoge resolutiebeelden? Contacteer sabine.simoens@cayman.be

Save and share this post