Electrolux Newsroom Belgium

Een ‘coole’ tas en meer ingenieuze designconcepten

Elk jaar organiseert Electrolux een internationale ontwerpwedstijd: ‘Electrolux Design Lab’. Dit jaar kregen ontwerpstudenten wereldwijd de opdracht om een huishoudtoestel te ontwikkelen met ‘Intelligent Mobility’, gebruik makend van bestaande technologieën. Uit 1.300 concepten werden 25 semi-finalisten geselecteerd, afkomstig uit 14 verschillende landen.

ScaleBag_pinkEen coole tas

Een van de geselecteerde ontwerpen is de ‘Intelligent Mobility Scale Bag’, van Karel Vránek uit de Tsjechische Republiek. Deze designer bag is bedoeld om eten in op te bergen, voor mensen die vaak onderweg zijn. Als de zon schijnt, reageren de platen aan de buitenkant van de tas hierop en zetten ze zonne-energie om naar koelte binnen in de tas. Ideaal om voedsel in te bewaren! Als je op stap bent, kan je de tas kleiner maken, of juist groter zodat ook je groenten erin passen als je gaat winkelen.

Lees meer over de andere semi-finalisten.

Finale in Londen

Uiteindelijk zullen uit deze 25 concepten acht finalisten worden geselecteerd door Electrolux. Zij zullen op 7 september  in Londen worden uitgenodigd om hun concept te verdedigen voor een jury van designexperten. De jury zal de concepten beoordelen op intuïtief design, innovatie en consumenteninzicht. De winnaar krijgt naast € 5.000 ook een betaalde stage cadeau van 6 maanden in het Electrolux global design centre. De tweede wint € 3.000 en de derde € 2.000.

Meer info over Electrolux Design Lab: www.electroluxdesignlab.com en op facebook!

Contact: sabine.simoens@cayman.be

Save and share this post