Electrolux Newsroom Belgium

Slimme oplossingen voor huishoudelijke apparaten

Photos

Smoobo BlenderSous-vide Cell CookerPortable Spot CleanerInduction Heat PlateSalvé Bagel ToasterOnda MicrowaveRobo Tap Cleaner

Electrolux startte in 2003 met ‘Design Lab’. Dit is een jaarlijkse, wereldwijde ontwerpwedstrijd waarvoor studenten industriële vormgeving worden uitgenodigd innovatieve ideeën in te brengen voor huishoudelijke toepassingen van de toekomst.

Voor 2011 is het thema van de wedstrijd “Intelligent Mobilty”, een zoektocht naar de rol die het ontwerp van huishoudelijke producten speelt bij het ondersteunen van mensen, ongeacht waar deze zich bevinden. De opdracht: het creëren van doordacht ontworpen producten die vorm geven aan hoe mensen voedsel bereiden, voedsel opslaan, kleding wassen en de afwas doen zowel met de huidige technologie als daarbuiten.

Uit de 1.300 inzendingen wereldwijd koos Electrolux 8 finalisten die hun concept mogen verdedigen voor een jury van expert designers (London, 7 september 2011).

Deze finalisten toonden een opmerkelijk inzicht en innovatievermogen om het al zo ver te schoppen in deze competitie. Onder de inzendingen zitten ingenieuze toestellen als een mobiele inductieplaat, een stofzuigrobotje om op je schoen te plaatsen, een vlekverwijderaar en een stuiterbal-annex-blender. De acht finalisten van Electrolux Design Lab 2011 zijn te zien op: www.electroluxdesignlab.com

Electrolux zal de drie finalisten als volgt belonen: De eerste plaats is een betaalde stage van zes maanden in een internationaal design centre van Electrolux en €5.000,-. De tweede prijs bedraagt € 3.000,- en de derde prijs €2.000,-.

Electrolux Design Lab is voor vele deelnemers de opstap geweest, direct of indirect, naar een baan in de ontwerpsector. Diverse finalisten werken momenteel in een van de internationale ontwerpcentra van Electrolux en de winnaar van vorig jaar is nog bezig met zijn stage van zes maanden. Anderen zijn gestart met veelbelovende ontwerpbedrijven.

Save and share this post