Electrolux Newsroom Belgium

Een onvergetelijk gastronomisch avontuur : de Tram Experience !

Brussel, 15 februari 2012 – VISITBRUSSELS en zijn partners, de MIVB en Electrolux, huldigen vandaag de ‘Tram Experience’ in. Ook de sterrenkoks die meewerken aan het project zijn aanwezig. De ‘Tram Experience’ staat voor een unieke gastronomische en toeristische ervaring in Brussel. De Tram rijdt de eerste keer uit op vrijdag 02 maart.

Naar aanleiding van Brusselicious 2012, het jaar van de levenskunst en de gastronomie in Brussel, biedt de ‘Tram Experience’ een uitgelezen gelegenheid om op een bijzonder amusante en smakelijke manier de hoofdstad by night te ontdekken. Deze Tram uit het begin van de jaren 70 werd door Electrolux volledig gerenoveerd en uitgerust als volwaardig restaurant, waardoor elke avond 34 reizigers een driegangenmenu van de hand van een sterrenchef kunnen nuttigen, rijdend langs de mooiste lanen van het Gewest.

Bij het ontstaan van dit project zag VISITBRUSSELS de Tram reeds als één van de top-evenementen van Brusselicious.  «De Tram Experience is de essentie van onze doelstelling voor Brusselicious : de rijkdom van Brussel bekendheid  even aan de hand van zijn gastronomie. Voor ons moet de Tram ten volle aansluiten bij de hedendaagse trends, zowel met zijn design als met een keuken die hulde brengt aan lokale producten. De Tram Experience is het resultaat van een succesvolle samenwerking tussen twee gewestelijke instellingen, de MIVB en VISITBRUSSELS, die hun krachten bundelen rond grote sterrenkoks, met de steun van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering. Het is een uniek project dat bijdraagt tot het statuut van Brussel als centrum van gastronomisch toerisme in Europa» aldus Patrick Bontinck, afgevaardigd bestuurder van VISITBRUSSELS.

VISITBRUSSELS vond met dit originele initiatief snel gehoor bij de MIVB, die prompt een tram ter beschikking stelde, met personeel en infrastructuur. “Dat het openbaar vervoer meer kan zijn dan veilig en comfortabel transport van punt A naar punt B en ook voor een totaalbelevenis kan zorgen, bewijst dit originele concept van de Tram Experience”, zegt Kris Lauwers, ad-interim bestuurder – directeur-generaal van de MIVB. “De MIVB zette gezwind haar schouders mee onder dit initiatief om een oude PCC-tram om te toveren tot een designinterieur voor een restaurant. Dat betekende natuurlijk extra werk voor de ateliers en ook op operationeel vlak was het een huzarenstukje om de exploitatie van deze restauranttram in de normale uitbating te laten passen. Maar we zijn uitermate tevreden met het resultaat dat een extra attractie voor onze hoofdstad betekent”.

Design en gastronomie van Electrolux
Gezien het grote succes van The Cube in 2011 (het tijdelijke restaurant bovenop de triomfboog van het Jubelpark) vervoegde Electrolux het project en stelde voor de Tram in te richten en uit te rusten en daarbij ook de zes sterrenchefs te selecteren. « Wij zijn meer dan gewoon een sponsor voor dit project. We zijn een partner die zijn know-how inzake gastronomie en zijn waarden van zuiverheid en hedendaags design inbrengt » stelt Vincent Goffin, PR & Consumer Activation Manager bij Electrolux. « Voor ons is dit een ideaal concept om aan het publiek te tonen dat ook topkoks koken met onze huishoudapparaten. En dan nog typisch Belgische gerechten ! »

De Tram Experience in de praktijk :
• Reserveren via de website www.brusselicious.be is vereist.
• De tram rijdt de eerste keer officieel uit op vrijdag 02 maart 2012.
• Op dinsdag, woensdag en donderdag vertrekt de Tram om 20u.
• Op vrijdag en zaterdag staan de tafels telkens twee keer gedekt, met vertrek respectievelijk om 18u30 en 21u30.
• Op zondag staat de Tram om 12u klaar voor zijn gasten.
• Aan boord staat voor 34 personen gedekt : 7 tafels van 2 personen en 5 tafels van 4 personen.
• De prijs bedraagt 75€ per persoon voor een driegangenmenu, twee glaasjes bubbels, twee glazen witte en twee glazen rode wijn, water.
• Aan boord wordt niet gerookt en de Tram onderbreekt de rit niet, maar sanitair is uiteraard voorzien !

De Tram in cijfers :
• 12 bestuurders zijn specifiek opgeleid voor een zachte rit zonder schokken.
• Zowat dertig technici en organisatoren (VISITBRUSSELS, MIVB en Electrolux) hebben aan het project meegewerkt.
• 42 liter verf siert de tram.
• 4 maanden duurden de aanpassingswerken om de tram in te richten.
• 421 ritten staan gepland, dit is een potentieel van 14 314 reizigers.
• 24 menu’s in totaal (dat is er één per kok en per seizoen, die om de twee weken worden vernieuwd).
• 6 koks, 12 sterren in totaal !
• 50 jaar, zo oud is de tram
• Van het merk Electrolux, 4 combi-stoomovens, 2 warmhoudladen, 2 koelkasten en 1 inductiekookplaat, en ook 2 wijnkasten van AEG.

Perscontact —Weber Shandwick:
Stéphanie Simonis—02/894.90.46—ssimonis@webershandwick.com
Perrine Sokal—02/894.90.39—psokal@webershandwick.com

Save and share this post