Electrolux Newsroom Belgium

Tram Experience: de Chefs en hun menu’s

Photos

In het kader van de Tram Experience, ondersteund door Electrolux, werden zes Belgische sterrenkoks verzocht om een nieuwe interpretatie te geven aan een aantal klassiekers van onze nationale gastronomie, maar dan met veel aandacht voor de seizoenen en de kwaliteit van onze lokale producten. Alle menu’s worden klaargemaakt in de Tram door een ervaren traiteur. Het menu wisselt om de twee weken.

Een korte voorstelling van de deelnemende ‘chefs’, elk bekroond met twee sterren :

Lionel Rigolet – Restaurant ‘Comme chez Soi’

Lionel RigoletDe Chef van restaurant Comme chez Soi bijt de spits af aan het fornuis van de Tram. Voor Lionel Rigolet wordt de Tram Experience « een ongebruikelijke uitstap in hartje Brussel met een smaakvolle Tram vol culinaire genoegens». Bij de première van de Tram Experience maken de gasten kennis met een menu zoals het op de kaart staat in zijn restaurant, zodat ze zich op een originele manier kunnen inleven in zijn keuken. Het menu voorziet in een voorgerecht van kalfscannelloni, crème van ganzenlever en groene olijven, 18 maanden oude comté. Vervolgens snoekbaars met een reductie van syrah en krokante wilde rijst en als dessert een consommé van peer en citrus met Calcutta-thee en Eau de Villée.

Sang-Hoon Degeimbre – Restaurant ‘L’Air du Temps’
Sang Hoon DegeimbreSang-Hoon is al jaren te vinden voor de grootse culinaire ervaringen opgezet door Electrolux : « Ik werkte al mee aan het project The Cube vorige zomer » aldus de kok. « Voor mij is het een waar genoegen om aan dit soort vernieuwende concepten bij te dragen en Electrolux is een bijzonder dynamische partner bij het vormgeven van deze ervaringen. De Tram sluit daarbij perfect aan. » Sang-Hoon Degeimbre geeft zijn interpretatie van typisch Belgische gerechten zoals mossel-friet, kalfsblanquette en dame blanche voor een rit vol echte Belgische smaak !

Bart De Pooter – Restaurant ‘De Pastorale’
Bart De PooterMet zijn bijdrage aan de Tram Experience drukt Bart De Pooter de stempel van zijn Antwerpse restaurant « De Pastorale » op dit Brusselse evenement. « Het tramproject sprak mij onmiddellijk aan, en niet in het minst door zijn design-aspect : dit kader beantwoordt perfect aan mijn gerechten met hun modern, hedendaags visueel aspect. Mijn deelname aan de Tram Experience sluit volledig aan bij de gastronomie- en designervaringen die Electrolux brengt. En ik kan het weten want vorige zomer werkte ik ook al mee aan het project The Cube bovenop het Jubelpark ». Bart De Pooter neemt zijn intrek in de Tram eind april-begin mei en onthaalt ons op seizoensproducten van bij ons : Werchterse asperges, Oosterscheldekreeft en -paling. Net zoals in zijn restaurant zal hij ook hier zijn zorgvuldige combinaties van smaken en specerijen toepassen op producten van topkwaliteit.

Pascal Devalkeneer – Restaurant ‘Le Chalet de la Forêt’Pascal Devalkeneer
« Het project van de Tram wordt voor mij een unieke ervaring en een gelegenheid om mijn keuken te laten ontdekken vanuit een ander gezichtspunt dan dat van het ‘Chalet de la Forêt’. In deze keuken staan de producten, het genoegen en de inventiviteit centraal ». In zijn menu zal de Chef zich laten leiden door het regionale en creatieve accent dat zijn gerechten kenmerkt, en dit met streekgebonden seizoensproducten.

Pierre Résimont – Restaurant ‘L’Eau Vive’
Pierre RésimontPierre Résimont werkt met een uitzonderlijk respect voor het product. Bij hem draait alles om authenticiteit. Hij geeft zijn gerechten vaak een mediterrane toets mee, wat hij zelf de « keuken met een glimlach » noemt. « Ik vind de Tram Experience een unieke en vermakelijke manier om Brussel te ontdekken, en dat in een strak decor. » Het menu van Pierre Resimont zal zijn opgebouwd rond heerlijk geurende producten op een winteravond : denk daarbij aan eekhoorntjesbrood, duifjes en spruitjes.

Thierry Theys – Restaurant ‘Nuance’ en ook chef op het kookkanaal ‘Njam!’
Thierry Theys
Thierry Theys is gevraagd om toe te treden tot het kransje van de zes topkoks die elkaar aan het tramfornuis zullen opvolgen. Zo kan hij met de fijnproevers die met hem meereizen zijn passie delen voor een keuken die wegblijft van de platgetreden paden, maar nooit in extremen vervalt. En dat uit zich in prachtige kleuren en zorgvuldige composities.

Denis Roberti – De traiteur die de verschillende menu’s verzorgt
Denis RobertiDe zes koks vertrouwen hun receptuur toe aan de traiteur « Les Garrigues », Denis Roberti. Deze kok en traiteur uit Chaumont-Gistoux staat voor een Franse keuken met mediterrane en Aziatische accenten. Hij neemt systematisch de tijd om markten af te struinen op zoek naar lokale ambachtelijke producten. Vorig jaar stond Denis Roberti Bart De Pooter en Sang Hoon Degeimbre reeds terzijde in The Cube, en ook in 2012 is hij van de partij voor de Tram Experience : « De Tram Experience is in mijn vak echt het soort uitdaging waarin ik mij kan uitleven. Als Traiteur moet je telkens weer de voeten op de grond houden omdat je doorgaans werkt in een prestigieus kader met een soort keuken en een publiek dat voortdurend verandert. Ook daarom was mijn werk in The Cube, waar ik vier maanden lang zij aan zij stond met topkoks een bijzonder verrijkende ervaring. Ik mis The Cube soms… Maar ik verwacht van de Tram Experience hetzelfde genoegen ! Ik verwacht mij in de eerste plaats aan gastronomische uitdagingen omdat deze Chefs mij hun vertrouwen schenken met hun recepten en omdat de menu’s om de twee weken veranderen. En ook technische uitdagingen uiteraard, maar dat ligt me wel : ik hou niet zo van routine! »

Save and share this post