Electrolux Newsroom Belgium

Electrolux wint elf red dot design awards

Brussel, 19 april 2012 – Electrolux heeft de juryleden van de red dot design awards ook dit jaar kunnen overtuigen met zijn kwaliteit en innovatie. Maar liefst elf producten van Electrolux zijn bekroond met het felbegeerde ‘red dot’-kwaliteitskeurmerk voor productontwerp. Onder andere de Electrolux Infinite inductiekookplaat, de AEG MaxiSense Pure kookplaat en de AEG Lavamat TL wasmachine vielen in de prijzen. Daarnaast ontvingen een aantal producten een eervolle vermelding. Op maandag 2 juli worden de awards officieel uitgereikt tijdens het red dot gala in Essen, Duitsland.

De red dot design awards worden georganiseerd door het Design Zentrum Nordrhein Westfalen, en is één van de grootste en belangrijkste designwedstrijden ter wereld. Sinds 1955 kunnen designers en producenten hun producten voordragen voor deze belangrijke prijs. Dit jaar deden 1.800 organisaties en ontwerpers uit 58 verschillende landen mee aan de red dot design awards. In totaal ontving de organisatie meer dan 4.500 inzendingen verdeeld over negentien ontwerpcategorieën.

De winnaars van de red dot design awards worden door een professionele jury gekozen. Hierbij wordt gelet op innovatie, functionaliteit, kwaliteit en ecologische evenwichtigheid van het product. Uiteindelijk werden de ontwerpen van zes Electrolux producten bekroond met een red dot design award voor uitmuntend productdesign, waaronder:

  • De Electrolux Infinite inductiekookplaten. Deze kookplaten bieden alle voordelen van inductietechnologie en bediening op gevoel. Het design is geïnspireerd op de karakteristieke, zuivere vormen van eeuwenoude Aziatische schalen, terwijl de slanke vormen en glazen zijkanten de kookplaten een Scandinavisch tintje geven.
  • De AEG Lavamat TL wasmachines. Dankzij het OptiSense systeem kiest deze energiebesparende bovenlader automatisch de juiste hoeveelheid water, energie en tijd voor elke lading. Dit zorgt voor een milder wasprogramma, waardoor kleding langer als nieuw blijft.
  • De AEG MaxiSense Pure kookplaten en de AEG Maxisense TripleBridge kookplaten. Op deze kookplaten kunnen pannen van elke vorm worden gebruikt. Het formaat van de kookzones wordt automatisch aangepast aan de afmetingen van de pan die erop wordt gezet, zolang de pan de kruisjes op het keramische oppervlak aanraakt. Het geïntegreerde Direct Control systeem biedt maximale controle tijdens het koken.

Naast zes red dot design awards kregen vijf producten van Electrolux een eervolle vermelding voor hun uitzonderlijke details. Dit zijn:

  • De AEG Gas on Glass kookplaten. Deze kwalitatief hoogwaardige kookplaten combineren efficiënte gaspitten met moderne LED-verlichting en een elegant ontwerp. Met haar eenvoudig te onderhouden oppervlak, de veiligheidsfuncties en de elektronische ontsteking staat dit keukenapparaat voor gebruiksvriendelijkheid op het hoogste niveau.
  • De AEG Arctis Built-in vriezers. Dankzij het A++ energielabel en de NoFrost technologie maken de Arctis vriezers het mogelijk om flexibel en efficiënt in te vriezen, zonder dat je moet ontdooien. Door de externe display, de doorzichtige lades en glazen planken is het apparaat gemakkelijk te bedienen en schoon te maken.
  • De AEG Santo Built-in koelvriescombinaties, de AEG Built-in koelkasten en de AEG Santo KG koelvriescombinaties. Alle Santo apparaten zijn voordelig en milieuvriendelijk door hun zeer energie-efficiënte waardering en moderne functies zoals Frostmatic, Coolmatic en NoFrost. De vrijstaande modellen zijn verkrijgbaar met een hoogwaardige behuizing in elegant zwart of roestvrij staal met een makkelijk te onderhouden, vingerafdrukwerende lak.

Uitreiking red dot design awards

Tijdens het red dot gala op 2 juli in het Aalto Theather in Essen worden alle ontwerpen die in de prijzen vallen officieel voorgesteld aan het publiek. Tijdens het gala worden meer dan 1.200 gasten van over de hele wereld verwacht. De bekroonde producten zijn online te zien op de website van red dot en in het red dot designjaarboek van 2012.

[imagebrowser id=208]

###

Contactpersoon:

Vincent Goffin  – PR & Consumer Activation Manager BENELUX

Mob. +32 (0) 477 34 78 30

vincent.goffin@electrolux.be

Voor meer informatie, beeld- of reviewmateriaal neemt u contact op met:

Weber Shandwick

Stéphanie Simonis & Perrine Sokal

Tel. 02 894 90 46 – 02/894 90 39

ssimonis@webershandwick.compsokal@webershandwick.com

Over Electrolux

Electrolux is wereldwijd toonaangevend op het gebied van elektrische huishoudapparaten voor huishoudelijk en professioneel gebruik. Het levert elk jaar ruim 40 miljoen producten aan klanten in meer dan 150 landen. De onderneming ontwikkelt innoverende oplossingen en luistert aandachtig naar particuliere en professionele gebruikers om hun reële behoeften in te vullen. De Elektrolux-producten omvatten koelkasten, vaatwassers, wasmachines, stofzuigers en fornuizen die onder de bekende en gewaardeerde merknamen Electrolux, AEG en Zanussi worden verkocht. In 2011 boekte Elektrolux een omzet van SEK 102 miljard met 58.000 medewerkers. Ga voor meer informatie over Elektrolux naar http://www.electrolux.com/press.

Save and share this post