Electrolux Newsroom Belgium

Electrolux introduceert stofzuiger: ERGORAPIDO BRUSHROLLCLEAN™

De draadloze stofzuiger van Electrolux maakt nu gebruik van een technologie waarbij de borstel automatisch gereinigd wordt.

Brussel, 23 april 2012 – Ergorapido, de steelstofzuiger van Electrolux met een stijlvol design en levendige kleuren, is vanaf nu uitgerust met de BRUSHROLLCLEAN™-technologie. Deze nieuwe functie zorgt ervoor dat haren, vezels en stofdeeltjes uit elkaar vallen wanneer zij zich op de stofzuigerborstel verzamelen. Zo wordt de borstel al tijdens het stofzuigen gereinigd. Gedaan dus met kostbare tijd te verspillen aan het manueel schoonmaken van de stofzuiger! Door zijn strakke design kan dit toestel zonder problemen zichtbaar opgeborgen worden en staat hij dus altijd binnen handbereik om onmiddellijk schoon te maken – waar en wanneer het ook nodig is.


Electrolux richt zich sterk op innovatie om in te kunnen spelen op de snel veranderende behoeften van haar klanten. Ook voor de Ergorapido, die voor het eerst op de Belgische markt kwam eind 2009, worden de bestaande technologieën voortdurend verbeterd. In dit kader werd een consumentenonderzoek gevoerd en daaruit bleek dat één van de grootste ergernissen tijdens het stofzuigen de lastige haren en vezels zijn die de borstel blokkeren. Niet alleen is het onaangenaam om deze manueel te verwijderen, maar de vezels verminderen daarenboven het schoonmaakresultaat.

Met de nieuwe Ergorapido 2-in-1, uitgerust met de BRUSHROLLCLEAN™-technologie, volstaat het om simpelweg het topje van het voetpedaal (dat zich op het mondstuk bevindt) in te drukken, om alle haren en vezels in slechts enkele seconden te verwijderen. Dit is niet alleen makkelijk en hygiënisch, het zorgt er ook voor dat de schoonmaakprestatie op hetzelfde hoogstaande niveau blijft. De Ergorapido is momenteel de meest verkochte steelstofzuiger in Europa en de nieuwe BRUSHROLLCLEAN™-technologie moet deze leiderschapspositie bevestigen. Electrolux voorkomt met deze waardevolle innovatie dat stofzuigen een lastige en tijdrovende activiteit wordt.

De stofzuiger binnen handbereik
Met de Ergorapido gaf Electrolux weer blijk van haar innoverende geest door een geheel nieuw segment stofzuigers te creëren. De draadloze technologie maakt deze stofzuiger namelijk veel gebruiksvriendelijker dan andere stofzuigers. Hij is in een oogwenk gebruiksklaar, bevindt zich altijd binnen handbereik en maakt zo de dagelijkse strijd tegen stof makkelijker. Wat de stofzuiger nog verrassender en praktischer maakt, is de ingebouwde 2-in-1 functie waardoor je de Ergorapido als stofzuiger en kruimeldief kan gebruiken.

De Ergorapido maakt gebruik van een cyclonisch systeem (waarbij geen zak nodig is) en een gepatenteerd systeem waarmee het verwijderen van het stofreservoir kinderspel wordt. Het design blijft niet achter op de technologie: zijn elegantie, levendige kleuren en ergonomie zorgen ervoor dat je hem op een zichtbare plaats kan opbergen. De nieuwe BRUSHROLLCLEAN™-technologie zorgt daarbovenop nog eens voor extra flexibiliteit en gebruiksgemak bij de Ergorapido.

De Ergorapido met de nieuwe BRUSHROLLCLEAN™-technologie is vanaf nu beschikbaar in België voor een aanbevolen prijs van €169.95 voor de versies met een NiMH-batterij. De versies met een NiMH-batterij hebben 20 minuten autonomie. De versies met een Lithiumbatterij hebben een aanbevolen prijs van €219,95 en hebben een autonomie van 35 minuten. Daarenboven laadt de Lithiumbatterij vier maal sneller op (dit in slechts 4 uur), én zorgt het voor meer zuigkracht.

De kenmerken nog even op een rijtje:

 • Draadloos, met oplaadbare batterij
 • 2-in-1-functie met een uitneembare kruimeldief
 • Hoge zuigkracht en lange autonomie dankzij de krachtige batterijen
 • Mondstuk draait 180° voor een uitstekende wendbaarheid
 • Ontworpen om zichtbaar op te bergen
 • Lichtgewicht
 • Cyclonisch systeem zonder zak
 • Verkrijgbaar in 7 verschillende kleuren en in 2 verschillende gamma’s:
  • Versie 12Volt NiMh met 20 minuten autonomie :
   • ZB2932 Cassis
   • ZB2933 Lagoon blauw
   • ZB2934 Olijf groen
   • ZB2935 gesatineerd zwart
  • Versie 18Volt Lithium met 35 minuten autonomie (laadt op in slechts 4 uur) en zorgt voor meer zuigkracht:
   • ZB2941 chocolade bruin
   • ZB2942 koningsblauw
   • ZB2943 Watermeloen rood

[nggallery id=213]

###

Voor het downloaden van documenten en foto’s of om meer informatie te verkrijgen over de laatste innovaties: http://newsroom.electrolux.com/be-fr/.
Voor meer informatie over Electrolux :
www.electrolux.be of Electrolux Belgium nv, Raketstraat 40, 1130 Brussel – 02 /716.26.00

Contactpersoon:

Jocelyne Derycke, Trade Marketing Manager Small Appliances Benelux

GSM +32 (0) 2 716 25 07
jocelyne.derycke@electrolux.be

Voor meer informatie, beeld- of reviewmateriaal neemt u contact op met:

Weber Shandwick

Stéphanie Simonis & Perrine Sokal

Tel. 02 894 90 46 – 02/894 90 39

ssimonis@webershandwick.compsokal@webershandwick.com

Over Electrolux

Electrolux is wereldwijd toonaangevend op het gebied van elektrische huishoudapparaten voor huishoudelijk en professioneel gebruik. Het levert elk jaar ruim 40 miljoen producten aan klanten in meer dan 150 landen. De onderneming ontwikkelt innoverende oplossingen en luistert aandachtig naar particuliere en professionele gebruikers om hun reële behoeften in te vullen. De Elektrolux-producten omvatten koelkasten, vaatwassers, wasmachines, stofzuigers en fornuizen die onder de bekende en gewaardeerde merknamen Electrolux, AEG en Zanussi worden verkocht. In 2011 boekte Elektrolux een omzet van SEK 102 miljard met 58.000 medewerkers. Ga voor meer informatie over Elektrolux naar http://www.electrolux.com/press.

Save and share this post