Electrolux Newsroom Belgium

Electrolux lanceert haar nieuwe ‘Inspiration’-lijn: met professionele producteigenschappen en een consumentvriendelijk design

Brussel, 02 mei 2012 – Ter gelegenheid van de Eurocucinabeurs 2012 in Milaan, lanceert Electrolux haar nieuwe lijn van huishoudapparaten: ‘Inspiration’. De nieuwe productlijn combineert professionele kenmerken met een modern en architecturaal design. De lijnen, kleuren en het materiaal zorgen voor harmonie doorheen alle productcategorieën: ovens, kookplaten, vaatwassers, wasmachines en droogkasten. Deze vrijstaande huishoudapparaten zullen in België beschikbaar zijn vanaf oktober 2012.

Een combinatie van prestaties en topdesign

De moderne consument is op zoek naar uitstekende resultaten in de keuken, zonder dat dit een full time job wordt. Daarom pakt Electrolux, Europa’s toonaangevend fabrikant van professionele keuken- en wasserijtoestellen, uit met haar nieuwe ‘Inspiration’-lijn. Deze werd ontworpen voor de consument, maar geïnspireerd op de beste professionele toestellen.

“Net zoals professionals willen particulieren apparaten gebruiken die uitstekende resultaten opleveren, betrouwbaar en efficiënt zijn, en daarenboven het leven en werk van de gebruikers aangenamer maken. Het is dus vanzelfsprekend om deze lijn door te trekken bij de ontwikkeling van onze producten voor de consument”, aldus Vincent Goffin, Public Relation & Consumer Activation Manager bij Electrolux Benelux.

De vakkennis van Electrolux helpt bij het streven naar topprestaties, kwaliteit en productiviteit. Het merk staat er tevens voor bekend in te spelen op de behoeften en wensen van de eindgebruikers, met name op vlak van design. Dit is de perfecte combinatie van functionaliteit en design die aan de basis ligt van de nieuwe ‘Inspiration’-lijn van Electrolux.

Een harmonieus ontwerp doorheen alle productcatgorieën

De nieuwe lijn die Electrolux lanceerde voldoet aan de verwachtingen van de consument die op is naar een strak, puur en modern design, geïnspireerd op hedendaagse architectuur. De strakke lijn en het kwaliteitsvol materiaal vormen een thematische rode draad doorheen alle producten en creëren een perfecte visuele harmonie. Met de nieuwe ‘Inspiration’-lijn bereikt Electrolux een evenwicht tussen eenvoud en een ‘premium’ uitstraling, voor apparaten die naadloos geïntegreerd kunnen worden in interieurs vanwege hun strakke vormgeving.

Om de apparaten zo goed mogelijk te laten inpassen in het geheel van de keuken, worden de bedieningspanelen van de productlijn verticaal en horizontaal geïntegreerd: van de ovens tot warmhoudladen of koffiemachines. Dit wil zeggen dat de producten perfect op mekaar afgestemd zijn, zodat ze naast elkaar geïnstalleerd kunnen worden, gestapeld of per vier in een vierkant.

De intuïtieve interfaces zijn uitgerust met een grafisch profiel met eenvoudige pictogrammen en witte of gele LED-verlichting achter het zwarte glas. De witte LEDs worden gebruikt in de luxemodellen. De bedieningspanelen werden herontworpen om vlotter en intuïtiever toegang te hebben tot intelligente functies, en dit volgens dezelfde logica doorheen alle productcategorieën.

“We hebben een aantal ontwerpen getest voor we tot deze architecturale vormgeving zijn gekomen”, aldus Vincent Goffin. “We hebben alle overbodige elementen weggelaten, want eenvoud en elegantie staan voorop in dit topgamma. Deze stijl is erg Europees en de markt is erg volwassen hier. De consumenten in Europa zijn heel verfijnd en willen niets opzichtig of opvallend in hun interieur.”

Eén van de uitdagingen was om het gamma aan te vullen met een ontwerp waarover alle consumenten fier kunnen zijn, en dat aangepast is aan allerhande stijlen. “Je wil trots zijn op je keuken, en zeker op de huishoudapparaten”, verklaart Vincent Goffin. Deze moeten passen binnen je levensstijl. Het assortiment is zowel geschikt voor een moderne studio in Manhattan, als een traditionele huiskeuken in het zuiden van Frankrijk. De lijn heeft een eigen karakter en past toch zonder problemen in elke keuken.

Het plezier te experimenteren en ervaringen te delen

De nieuwe ‘Inspiration’-lijn werd speciaal ontwikkeld voor de consument die ervan houdt te experimenteren in de keuken. “Sommige van onze ovens zijn uitstekende voorbeelden van hoe onze professionele expertise zich vertaalt voor deze consument”, aldus Vincent Goffin. “De Inspiro® oven bijvoorbeeld maakt gebruik van de vakkennis van professionele chef-koks en integreert ze in kookprogramma’s die automatisch de hoeveelheid voedsel meten en op basis daarvan de warmte aanpassen tijdens het koken. Dit zorgt voor uitstekende resultaten, zelfs als je geen expert bent.”

Ervaring en vakkennis:

  • In Europa is Electrolux toonaangevend fabricant van keuken- en huishoudtoestellen.
  • Electrolux is de enige fabrikant die wereldwijd complete keukenoplossingen (producten en diensten) kan aanbieden, zowel voor thuis- als voor restaurantkeukens.
  • 1 op 3 internationale hotelketens kiest voor Electrolux als betrouwbare leverancier voor hun keuken- en huishoudtoestellen.
  • Bijna de helft van de chef-koks in de Michelingids in Europa gebruiken apparaten van Electrolux in hun restaurant.
  • ‘s Werelds beste chef-koks liggen aan de bron van de innovaties. Electrolux werkt samen met culinaire teams in Zweden, Denemarken en Finland, alsook met Gambero Rosso in Italië.

###

Voor het downloaden van documenten en foto’s of om meer informatie te verkrijgen over de laatste innovaties : https://newsroom.electrolux.com/be-nl/.

Voor meer informatie over Electrolux :

www.electrolux.be of Electrolux Belgium nv, Raketstraat 40, 1130 Brussel – 02 /716.26.00

Contactpersoon :

Vincent Goffin  – PR & Consumer Activation Manager BENELUX

GSM +32 (0) 477 34 78 30

vincent.goffin@electrolux.be

Voor meer informatie, beeld- of reviewmateriaal neemt u contact op met :

Weber Shandwick

Stéphanie Simonis & Perrine Sokal

Tél. 02 894 90 46 – 02/894 90 39

ssimonis@webershandwick.compsokal@webershandwick.com

Over AEG en Electrolux

Electrolux is wereldwijd toonaangevend op het gebied van elektrische huishoudapparaten voor huishoudelijk en professioneel gebruik. Het levert elk jaar ruim 40 miljoen producten aan klanten in meer dan 150 landen. De onderneming ontwikkelt innoverende oplossingen en luistert aandachtig naar particuliere en professionele gebruikers om hun reële behoeften in te vullen. De Elektrolux-producten omvatten koelkasten, vaatwassers, wasmachines, stofzuigers en fornuizen die onder de bekende en gewaardeerde merknamen Electrolux, AEG en Zanussi worden verkocht. In 2011 boekte Elektrolux een omzet van SEK 102 miljard met 58.000 medewerkers. Ga voor meer informatie over Elektrolux naar http://www.electrolux.com/press. Meer informatie over AEG vindt u op de website www.aeg.be.

Save and share this post