Electrolux Newsroom Belgium

Bart De Pooter opent zijn nieuwe restaurant WY, aangevoerd door een 100% Electrolux keuken

Photos

Brussel, 13 september 2012 – Bart De Pooter, sterrenchef van De Pastorale, opent volgende dinsdag 18 september zijn nieuwe restaurant « WY » aan de Zavel. Het restaurant is volledig uitgerust door Electrolux, in een hedendaags kader, met uitzicht op de keukens…voor de ultieme zintuigelijke ervaring!  

Bart De Poorter koos de Zavel, meer bepaald de showroom van Mercedes, als huisvesting voor zijn nieuwe restaurant. WY verwijst naar de Y-vorm van het restaurant, dat werd gerenoveerd door de Belgische designer Franky Claeys. WY serveert ontbijt, lunch en diner. De keuken van Bart De Pooter staat bekend om het gebruik van regionale ingrediënten, seizoensgebonden producten en de focus op smaak en inventiviteit.

Fijnproevers die deze nieuwe « place-to-be » in Brussel willen ontdekken, kunnen genieten van een modern en elegant kader gedomineerd door zwart, wit en oranje. Maar het is in de keuken dat het echte spektakel zich afspeelt. Dit spektakel wordt uitgezonden in de zaal. Het kookblok wordt namelijk omringd door camera’s en de beelden worden geprojecteerd op de muur, zodat niemand iets van de sfeer in de keukens hoeft te missen.

De keukens zijn volledig uitgerust door Electrolux. Dit merk huishoudtoestellen biedt WY professionele apparatuur waardig voor topchefs. Naast het centrale blok bestaat de keuken nog uit twee andere blokken. Er is een Electrolux Touchline combisteamer: een stoomoven uitgerust met een touchscreen, die een optimale controle van het kookproces toelaat. De koelkast komt uit de nieuwe Electrolux Ecostore reeks, een gamma innovatieve koelasten met een hoge energie-efficiëntie.

Tot slot zijn de keukens voorzien van huishoudtoestellen, zoals combi-stoomovens, microgolfovens en wijnkoelers. Hoewel deze toestellen ontworpen zijn voor de particuliere markt, kennen ze hun oorsprong in de professionele markt en zijn daarom dan ook uitermate geschikt voor restaurantkeukens.

“Ik ben erg enthousiast om onze eerste klanten in WY te ontvangen ,” vertelt Bart de Pooter. “Bij de opening van een restaurant worden locatie, menu en kader als sleutelelementen beschouwd. De uitrusting is echter ook van cruciaal belang, want de kwaliteit van de voeding en van het koken hangen hiervan af. Uiteindelijk is het de smaak die de klanten zullen onthouden. Om deze kwaliteit te bewaren, reken ik op Electrolux. Ik heb al vaak  met deze apparaten gewerkt en ben altijd zeer tevreden over hun professionele kwaliteit, hoge technologie en innovatie.”

Vincent Goffin, Public Relations & Consumer Activation Manager bij Electrolux, is verheugd over deze samenwerking : “We hebben reeds met Bart De Pooter samengewerkt in het kader van de Tram Experience en The Cube. De samenwerking voor zijn nieuwe restaurant WY versterkt nog meer onze vertrouwensrelatie, waardoor we kunnen rekenen op het professionalisme van beide zijden.”

Praktische informatie:

WY Restaurant
Bodenbroekstraat 22-24
Grote Zavel
1000 Brussel
Tel: 02/400.42.36
www.wybrussels.be

###

Contactpersoon :

Vincent Goffin  – PR & Consumer Activation Manager BENELUX
GSM +32 (0) 477 34 78 30
vincent.goffin@electrolux.be

 

Voor meer informatie, beeld- of reviewmateriaal neemt u contact op met :

Weber Shandwick
Stéphanie Simonis & Perrine Sokal
Tel. 02 894 90 46 – 02/894 90 39
ssimonis@webershandwick.compsokal@webershandwick.com

Save and share this post