Electrolux Newsroom Belgium

Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Brussel in zee met Electrolux voor nieuwe opleiding Master Food Design

Photos

Brussel, 25 september 2012 – De CIRPC (Centre International de Recherche sur les Pratiques de Création), dat deel uitmaakt van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Brussel, stelde aan het begin van het academiejaar een gloednieuwe en innovatieve richting voor: Master Food Design. Het bedrijf Electrolux werd gekozen als partner en stelt de AEG Cooking Club en het nodige keukenmateriaal ter beschikking aan de studenten tijdens hun opleiding. De Koninklijke Academie zal gebruik maken van de AEG Cooking Club voor de praktijklessen. Bovendien rustte Electrolux de lokalen van de Koninklijke Academie uit met AEG apparatuur.

In de afgelopen jaren is koken uitgegroeid tot een vorm van artistieke expressie. Chefs besteden niet alleen aandacht aan producten, smaken en aroma’s, maar ook aan presentatie en kleurschakeringen. Bij hun culinaire creaties staan creativiteit en vormgeving centraal. Dit toont hoezeer gastronomie is uitgegroeid tot een volwaardige kunstvorm. Om mee te gaan met deze trend, startte de CIRP van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Brussel een nieuwe opleiding: Master Food Design. Ze biedt studenten met een passie voor kunst, koken, gastronomie en design een hoogwaardige opleiding, waar academische lessen gepaard gaan met praktijkgerichte projecten en stages.

Geen Master Food Design zonder kwalitatief materiaal

Het realiseren van een artistieke creatie hangt in grote mate af van het materiaal dat de kunstenaar hanteert. Net zoals kunstschilders nood hebben aan penselen van uitstekende kwaliteit, hebben de studenten Master Food Design nood aan het beste keukenmateriaal. De Koninklijke Academie besloot dan ook samen te werken met Electrolux. De specialist in huishoudtoestellen biedt professionele apparatuur die voorzien in de behoeftes van de studenten en professoren. “Wij willen onze leerlingen een opleiding op hoog niveau aanbieden,” vertelt Françoise Laskar, initiatiefneemster en algemeen coordinatrice van Master Food Design. “Onze lesgevers zijn chefs, designers, food stylisten, wetenschappers en academici met jarenlange ervaring in uiteenlopende voedingsdomeinen. Voor hun praktijklessen vormen de lokalen van de AEG Cooking Club de ideale locatie. Ze zijn voorzien van de nieuwste technologieën voor huishoudelijke apparaten. Onze studenten kunnen dus gebruik maken van de beste instrumenten tijdens hun opleiding.”

De AEG Cooking Club als academische lesruimte

Studenten en professoren Master Food Design zullen voor hun praktijklessen terecht kunnen in de AEG Cooking Club. “We zijn zeer verheugd over de samenwerking met deze innovatieve opleiding,” zegt Vincent Goffin, Public Relations & Consumer Activation Manager bij Electrolux. “Deze opleiding erkent en stimuleert gastronomie als kunstvorm. Electrolux deelt deze visie en werkt sinds jaren samen met de grootste chefs. Door hen de beste apparatuur aan te bieden kunnen zij optimaal uiting geven aan hun talenten.” Ook de keukens in de Koninklijke Academie werden uitgerust met AEG apparatuur. Ze bevatten onder meer Procombi Stoom Ovens, MaxiSense®-inductiekookplaten en koelkasten met Touch Control.

Save and share this post