Electrolux Newsroom Belgium

Electrolux Design Lab: tien finalisten presenteren futuristische huishoudtoestellen die de zintuigen prikkelen

Vandaag werden de tien finalisten van de internationale Electrolux Design Lab competitie bekendgemaakt. Voor de tiende editie van deze jaarlijkse competitie daagde Electrolux wereldwijd studenten Industriële Vormgeving uit. Deze konden hun creativiteit de vrije loop laten en innovatieve concepten voor huishoudtoestellen bedenken. Het thema van dit jaar: zintuigelijke ervaring. De projecten tonen gloednieuwe, soms futuristische concepten, gaande van een lamp die ingrediënten scant op de kookplaat en een gepast gerecht voorstelt, tot een bord dat je gerecht omzet in geluid. De tien finalisten, geselecteerd uit meer dan 1200 deelnemers, zullen hun project op 25 oktober 2012 voorstellen voor een jury van ontwerpers in Milaan.

De tien finalisten zijn afkomstig uit alle hoeken van de wereld. Er zijn vertegenwoordigers uit Australië, Brazilië, China, Denemarken, het Verenigd Koninkrijk, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Polen en Spanje. De vakjury bestaat uit de bekroonde chef-kok en restauranthouder Davide Oldani, de gerenommeerde ontwerper Dante Donegani, designblogger Kelly Beall en vicepresident Design bij Electrolux, Henrik Otto.

Electrolux prikkelt de zintuigen

“Voor deze bijzondere jubileumeditie van Electrolux Design Lab wilden we de studenten uitdagen een holistische zintuigelijke ervaring te creëren. De tien ontwerpen die de Electrolux Design Lab 2012 finale hebben gehaald, geven ons inzicht in het creatieve denken over design waardoor wij graag verrast en geïnspireerd worden en ons doet nadenken over de toekomst,” vertelt Henrik Otto, vicepresident Design bij Electrolux.

Finale in het Triennale Design Museum in Milaan

De tien finalisten stellen op 25 oktober hun eigen concept voor in het Triennale Design Museum in Milaan. De vakjury zal beoordelen in welke mate de huishoudtoestellen een volledige zintuigelijke ervaring bieden. De winnaar wordt beloond met een betaalde stage van zes maanden in het Electrolux Global Design Centre en een geldprijs van €5000. De tweede en derde plaats worden beloond met een geldprijs van respectievelijk €3000 en €2000.

 

###

Voor het downloaden van documenten en foto’s of om meer informatie te verkrijgen over de laatste innovaties: https://newsroom.electrolux.com/be-nl/.

Contactpersoon:

Vincent Goffin

PR & Consumer Activation Manager BENELUX

Tel. +32 (0) 2 716 24 94

Mob. +32 (0) 477 34 78 30
vincent.goffin@electrolux.be

 

Voor meer informatie of foto’s, neemt u contact op met:

Weber Shandwick

Evelyne Van Cleven & Perrine Sokal

Tel. 02 894 90 42 – 02/894 90 39

evancleven@webershandwick.compsokal@webershandwick.com

 

 

Save and share this post