Electrolux Newsroom Belgium

Overzicht tien finalisten Electrolux Design Lab 10de editie

Photos

Hier de projecten van de finalisten Electrolux Design Lab:

1: Aeroball

Land: Polen
Ontwerper: Jan Ankiersztajn
School: Uniwersytet Artystyczny w Poznaniu

De Aeroball is een revolutionaire manier om de ruimtes waarin wij leven te verbeteren. Terwijl de Aeroball ter plaatse zweeft, reinigt en filtert hij door middel van zeer kleine zwevende gasbelletjes de lucht. De Aeroball komt ook voor in geurende variëteiten, wanneer filtratie alleen niet voldoende is. Het gloeiende omhulsel, dat geïnspireerd is op de natuur, absorbeert licht gedurende de dag en straalt ’s nachts. Het is een vuurvliegje dat continu de lucht die wij inademen ververst. Aeroball helpt om de omgeving waarin wij leven te zuiveren en te verfrissen.

2: Easystir

Land: Noorwegen
Ontwerper: Lisa Frodadottir Låstad
School: Norwegian University of Science and Technology

De Easystir bereidt een perfect diner in jouw plaats, zodat je meer van je vrije momenten kan genieten. Door het gebruik van magneten die reageren op de inductiekookplaat, spaart de Easystir je letterlijk tijd en geld. Hij hoeft nooit opgeladen te worden en werkt zonder batterijen. De roersnelheid kan gemakkelijk door de gebruiker aangepast worden en de Easystir kan zichzelf aanpassen zodat hij op bijna elke pot past. Het apparaat is compact, vaatwasmachinebestendig en kan, net als elk ander keukengerei, eenvoudig en netjes opgeborgen worden. Terwijl Easystir hard aan het werk is in de keuken, kan jij meer vrije tijd spenderen met je vrienden en familie.

3: ICE

Land: Spanje
Ontwerper: Julen Pejenaute
School: Universidad Politecnica de Valencia

ICE werpt nieuw licht op de wereld van koken. ICE kan niet alleen gebruikt worden als basislamp met instelbare helderheid of kleur die bij de sfeer van elke diner gelegenheid past. “Experience” is ook een modus die gebruikt wordt om je diner te verbeteren door interactieve achtergronden toe te voegen die reageren op beweging en dynamische koppelingen creëren tussen objecten op tafel. Wanneer de ICE boven het kook- of eetgebied geplaatst wordt, kan hij de omgeving scannen en de gebruiker helpen de beste maaltijd voor elke gelegenheid te creëren. ICE scant de ingrediënten die je hebt gekozen en geeft suggesties van maaltijden die met deze ingrediënten gemaakt kunnen worden. De gebruiker heeft ook toegang tot een uitgebreide database van recepten en wordt stap voor stap begeleid. ICE is een geweldig apparaat dat je laat kennismaken met een geheel nieuwe manier van koken in je eigen huis.

4: Mo’Sphere
Land: Mexico
Ontwerper: Yunuén Hernández
School: Centro de Investigaciones de Diseño Industrial- UNAM

De opwinding en het avontuur van iets nieuws creëren is wat koken zo leuk maakt. Mo’Sphere geeft de gebruiker de kans om te experimenteren met nieuwe smaken en sensaties door middel van moleculair koken. Tot nu toe was dit enkel weggelegd voor bekende chef-koks en driesterrenrestaurants. Dit moleculair kookapparaat zorgt voor fysische en chemische reacties tijdens het koken. Het resultaat? Een snelle bevriezing, schuimontwikkeling, geleivorming en zelfs suikerspin-achtige substanties. Dankzij Mo’Sphere wordt je keuken een plaats voor spannende en nieuwe creaties.

5: SmartPlate

Land: Verenigd Koninkrijk/ Roemenië
Ontwerper: Julian Caraulani
School: Coventry University

SmartPlate componeert recepten met geluids SmartPlate is ’s werelds eerste intelligente bord dat voedsel fysiek begrijpt en het transformeert in geluid, wat alle zintuigen samenvoegt en ons laat begrijpen wat we eten. Het bord maakt draadloos verbinding met je mobiele telefoon en identificeert het eten door verschillende aspecten van de ingrediënten te meten. Wanneer het voedsel geïdentificeerd is, voegt het bord muzieknoten, harmonieën en ritme toe aan elk ingrediënt. De gebruiker kan actief luisteren, muziek componeren en spelen met geluidsrecepten en hiermee een eetervaring op de meest intieme manier delen: via muziek.

6: Spummy

Land: Brazilië                                                                                                                                                                                                              Ontwerper: Alexandre de Bastiani                                                                                                                                                                            School: Pontifícia Universidade Católica do Paraná

De Spummy is de toekomst van smaakcreatie. Met behulp van nanotechnologie creëert de Spummy eetbaar schuim met elke mogelijke smaakcombinatie die je je kunt voorstellen. Dankzij de eindeloze mogelijkheden is deze tool perfect voor iedereen die indruk wil maken. Spummy is geïnspireerd door Ferran Andrià, de uitvinder van smaakschuim, waarmee hij vier jaar op rij de titel ‘Restaurant van het Jaar’ heeft gewonnen. Een driesterrenkeuken thuis is in de toekomst mogelijk dankzij de Spummy.

7: Treat

Land: Australië
Ontwerper: Amy Mon-Chu Liu
School:  Queensland University of Technology

Tree + Eat = Treat

De Treat combineert naadloos klassieke voedselopslag technieken, zoals vacuümverpakking, met moderne mobiele technologie. Hiermee creërt het de perfecte combinatie van versheid en gemak; iets wat tegenwoordig in ons drukke leven belangrijker is dan ooit tevoren. De Treat heeft een slimme en intuïtieve manier van communiceren en waarschuwt je wanneer het voedsel over datum is. De bol verandert van kleur zodra het eten verouderd. Wanneer het eten over datum is, valt de bol van de boom. Het is zelfs mogelijk om via een mobiele app de Treat opdracht te geven je maaltijd voor te verwarmen voordat je thuis komt. Trakteer jezelf op verser voedsel en meer tijd voor jezelf met de Treat.

8: Impress

Land: Nieuw-Zeeland
Ontwerper: Ben de la Roche
School:  Massey University

Hoe vaak heb je al etensrestjes in de koelkast gezet die je vervolgens vergeet en een week later bedorven terug vindt? Impress verandert de manier waarop wij voedsel bewaren. Impress is een verkoelende wand die eten en drinken voor je bewaart. De wand heeft geen deur, waardoor je de lunch die je voor je werk had gemaakt niet vergeet en met gemak je middernachtsnack terugvindt. Verder koelt de Impress koelkast niet wanneer er geen voedsel in ligt en verbruikt hij minder stroom bij minder inhoud. Verspil geen restjes meer, verbruik minder ruimte en bespaar geld met Impress.

9: Memory

Land: China
Ontwerper: WenYao Cai
School: Guangdong Industry Technical College of China

Voor koffieliefhebbers is het van groot belang dat een barista koffie op jouw ideale manier klaarmaakt. Het kan een klein detail zijn, dat toch erg belangrijk is in je dagelijkse leven. Memory is een koffiemachine die met behulp van vingerafdrukherkenning de juiste kop koffie zet voor de juiste persoon. Of je nu een lichte, medium of sterke kop koffie wilt, of een espresso boven een ristretto verkiest: de Memory herinnert zich elke keer welke kop koffie jij de beste vindt. Jij zegt hem wat je wilt, hij scant je hand en wanneer jij de volgende keer dezelfde kop koffie wilt, is Memory klaar om deze voor jou te serveren.

10: Tastee
Land: Denemarken
Ontwerper: Christopher Holm-Hansen
School: Technical University of Denmark

Zou je niet het verfijnde smaakpalet van een professionele chef-kok willen hebben? De Electrolux Tastee is een smaakindicator die gebruikt wordt tijdens het koken en een chef-kok helpt de smaken van een maaltijd te optimaliseren. De Tastee heeft de vorm en grootte van een normale lepel, maar er is één groot verschil; de Tastee proeft voor jou. Met behulp van receptoren, gebaseerd op menselijke smaakpapillen, vertelt de Tastee wat je wel en niet nodig hebt, of misschien zelfs iets adviseert waar je zelf nooit opgekomen zou zijn. De Tastee helpt je om een perfect gebalanceerde, smaakvolle maaltijd voor jou en je familie te creëren.

Save and share this post