Electrolux Newsroom Belgium

Bier hier, was daar, WASBAR in samenwerking met Electrolux

Photos

WASBAR is een gloednieuw concept in Gent dat korte metten maakt met de oersaaie routine van het wachten op je was in een TL-verlichte wasserette waar je niks anders kan doen dan de was-cycli tellen. Bij WASBAR spreek je gezellig af met je vrienden, en bij een lekkere koffie of een fris pintje laat je rustig je was draaien. Van aan je tafeltje hou je de was in het oog en eens je aan het vouwen slaat, trek je je terug in de vouwkamer want niet iedereen hoeft de kleur of maat van je ‘unmentionables’ te weten.


WASBAR richt zich in de eerste plaats niet op diegenen die al naar wasserettes trekken, maar ziet het als haar missie om diegenen die de stap nog niet hebben durven zetten om hun was zelf te beginnen doen, te overtuigen dat wassen ook heel erg leuk kan zijn. De was droppen bij je ouders wordt op een bepaalde leeftijd toch wel wat gênant.

Dit unieke concept is het geesteskind van Dries Henau (28) en Yuri Vandenbogaerde (24), twee jonge ambitieuze ondernemers die het beu waren om de was naar mama te brengen of hem te moeten doen in koele, ongezellige wasserettes. Het concept van Wasbar werd vormgegeven door PINKEYE design studio.

Schone was en schoon design dankzij Electrolux

Bij een gezellige babbel met vrienden horen geen saaie wasserette-machines met maar één stand. En zeg nu zelf, je witte sokken en zijden setjes verdienen toch hun eigen wasprogramma? In WASBAR staan dan ook wasmachines en droogkasten van Electrolux. Hun prachtige design past perfect bij de sfeer van WASBAR. Bovendien zorgen de aparte programma’s voor wol en zijde voor een kraaknette garderobe, zonder de hulp van mama. WASBAR koos Electrolux voor hun jarenlange professionele know-how. De Electrolux machines in WASBAR zijn trouwens de eerste consumermachines met industriële capaciteiten in de Benelux. Wasjes van hoge kwaliteit dus!

Innovatie met digitale tabletmenu’s

Heb je geen ervaring met wassen, moederskindje? Geen probleem, op de beschikbare tablets staat een uitgebreide waswijzer. Kan je niet overweg met de tablets? Dan staan de getrainde wasexperts klaar met raad en daad en vermijden daarbij suikerboongekleurde witte hemden door je te adviseren die rode kous misschien toch bij een apart wasje te laten draaien. Deze tablet kan je ineens ook gebruiken als handige digitale menukaart. Om je wasbeurt af te rekenen wordt met een herlaadbare digitale waspas gewerkt. Bij elke herlaadbeurt krijg je een leuke incentive: afhankelijk van het bedrag is dit een gratis pintje of koffie, een Eskimo onderbroek, tot zelfs een Black Balloon linnenzak.

Wasproduct hoef je niet eens mee te brengen, bij elke wasbeurt hoort een gratis dosis Ecover wasproduct dat je kan kiezen uit hun uitgebreide gamma.

Quick fix kapsels en gestoomde lokken bij de WASBAR kapper

Om het summum van tijdsefficiëntie te bereiken kan je hier ook je haar laten knippen bij de trendy WASBAR kapper. Hij wast, knipt en/of kleurt je haar met de beste L’Oréal producten en laat je in primeur kennis maken met de Steampod. Deze ultramoderne stijltang werkt met stoom, wat verzorgend werkt voor je haar.
Het WASBAR kapsalon werkt met het ‘quick treatment’ principe en werkt je haar af in maximaal een uurtje tijd. In die zestig minuten heb je dus je was gedaan én je haar laten stylen. De was doen is geen tijdverlies meer, je gaat het nog leuk vinden!

PINKEYE crossover designstudio

Voor het interieur en verdere uitwerking van het concept werd internationaal gepubliceerde Antwerpse designstudio PINKEYE ingeschakeld. Deze in retail gespecialiseerde crossover designstudio werkt vanaf de start van het concept samen met Wasbar en is verantwoordelijk voor de volledige vormgeving, van huisstijl tot het uitwerken van het interieur.

Het interieur geeft je dank zij de ‘new retro’ stijl het veilige gevoel van een gezellige huiskamer. Hiervoor werd nieuw meubilair gecombineerd met ‘upcycled design’: zo werd er een cluster van oude schuifjes aan de wand bevestigd, die hiermee een nieuwe bestemming krijgen als presentatiekastjes. Van oude metalen droogkuiskapstokken werden grappige grafische lustertjes gemaakt.

Images by © Arne Jennard/ Pinkeye

 

Contactpersoon:

Vincent Goffin

PR & Consumer Activation Manager BENELUX

Tel. +32 (0) 2 716 24 94
Mob. +32 (0) 477 34 78 30
vincent.goffin@electrolux.be

 

Voor meer informatie of foto’s, neemt u contact op met:

Weber Shandwick

Evelyne Van Cleven & Perrine Sokal

Tel. 02 894 90 42 – 02/894 90 39

evancleven@webershandwick.compsokal@webershandwick.com

 

Over Electrolux

Electrolux is één van de wereldspelers op het vlak van huishoudtoestellen voor persoonlijk en voor professioneel gebruik, met jaarlijks meer dan 40 miljoen verkochte producten in ruim 150 landen. Het bedrijf legt zich toe op innovatie met veel aandacht voor ontwerp en voor gebruiker om te kunnen beantwoorden aan de verwachtingen van particulieren en beroepsmensen. Electrolux vervaardigt koelkasten, vaatwassers, wasmachines, stofzuigers en fornuizen die worden verdeeld door gewaardeerde merken als Electrolux, AEG en Zanussi. In 2011 verwezenlijkte Electrolux een omzet van 102 miljard SEK met 58 000 personeelsleden.

Save and share this post