Electrolux Newsroom Belgium

Nieuwe AEG warmtepompdrogers eerste in België met Europees A+++ energielabel

Photos

15 jaar geleden bracht AEG de eerste warmtepompdrogers op de markt. In december van dit jaar introduceert het bedrijf als eerste in België twee warmtepompdrogers met het nieuwe Europese A+++ energielabel. Het energielabel bevestigt dat de warmtepompdrogers van AEG de zuinigste drogers op de Belgische markt zijn; op jaarbasis kan meer dan €150 worden bespaard*. Daarnaast dragen de nieuwe AEG warmtepompdrogers het Woolmark Gold certificaat en besparen ze niet alleen op energie, maar ook op tijd. Ze zijn vrijwel geluidloos en houden de omgeving vrij van vocht, dankzij de A klasse voor condensatie efficiëntie.

 

Warmtepompdrogers met een gouden randje

Ook bij de nieuwe warmtepompdrogers van AEG zijn wollen kledingstukken veilig. AEG vindt het namelijk zeer belangrijk dat de consument op hen kan rekenen voor het wassen en drogen. Jarenlang onderzoek en ontwikkeling hebben er voor gezorgd dat de drogers van AEG het Woolmark Gold certificaat hebben. Dit keurmerk is alleen voorbehouden aan wasmachines en drogers die de meest delicate kleding veilig kunnen wassen en drogen; zelfs als het label in het kledingstuk aangeeft dat het alleen met de hand gewassen kan worden. Nooit meer gekrompen wollen truitjes of gaatjes in je favoriete zijden truitje!

 

Je favoriete kledingstuk altijd klaar om aan te trekken

Vandaag de dag hebben we het allemaal ontzettend druk, dat weet ook AEG. De nieuwe warmtepompdrogers zijn daarom niet alleen energiezuinig, maar drogen de was ook beduidend sneller. Dankzij de Variabele Speed Compressor kan de droogtijd tot maar liefst 40 procent worden verlaagd. Zo is een volle trommel van 8 kilogram in slechts twee uur droog. Dit is een besparing van 54 minuten ten opzichte van dezelfde hoeveelheid bij het gebruik van het Eco-programma. Hoef je maar een paar items te drogen? 3 kilogram aan gemixte kledingmaterialen is al in 39 minuten droog! Je favoriete truitje, overhemd of jurkje is dus altijd klaar om aan te trekken.

 

Oorverdovend stil

Overdag geen tijd gehad om de droger te vullen met de was? Geen probleem! De nieuwe warmtepompdrogers van AEG zijn namelijk zo stil dat je ze zelfs ’s nachts aan het werk kunt zetten zonder er wakker van te worden. Het Silent Plus systeem zorgt er voor dat je bijna niet in de gaten hebt dat er een huishoudapparaat aanstaat. Daarbij reduceert de Extra Silent optie het geluidsniveau naar slechts 62 decibel.

Zowel de A+++ Warmtepompdroger T97685IH Partner als de T97689IH Exclusiv hebben een trommelinhoud van 8 kg en zijn te koop voor een adviesverkoopprijs van €1299. Beide warmtepompdrogers zijn medio december verkrijgbaar.


Op basis van 220 droogbeurten van 8 kilogram aan 1400 toeren/minuut per jaar x €0,21/kWh, vergeleken met een warmtepompdroger klasse A

Save and share this post