Electrolux Newsroom Belgium

Batibouw: AEG stelt zijn vacuümlade voor

Photos

Vacuümlade stelt fijnproevers in staat voedingsmiddelen onder vacuüm te koken en te bewaren

AEG onthult ook zijn nieuwe koelkasten, kookplaten, dampkappen, ovens en vaatwassers

AEG stelt op Batibouw in primeur zijn inbouwvacuümlade voor die toelaat om voedingsmiddelen luchtdicht te verpakken. Dankzij deze techniek kunnen verse producten niet alleen beter bewaard worden, maar ook optimaal onder vacuüm worden bereid. Samen met de ProCombi Steam oven van AEG vormt de vacuümlade van AEG een gedroomde combinatie voor fijnproevers die de meest geraffineerde kooktechnieken optimaal willen benutten. AEG biedt zijn vacuümlade vanaf september in België aan.

Verse producten bewaren

De vacuümlade van AEG wordt aangeboden in de vorm van een inbouwlade en past in elke keuken. De lade is uitermate gebruiksvriendelijk: voedingsmiddelen moeten enkel in een plastic zakje worden gelegd en vervolgens in de lade worden geplaatst. Als de lade opnieuw wordt gesloten, wordt het zakje vacuüm getrokken en thermisch verzegeld.

Sublieme smaak en textuur dankzij vacuümbereiding

Verder kunnen fijnproevers de AEG vacuümlade gebruiken in combinatie met de ProCombi Steam oven om voedings-middelen vacuüm te bereiden. Dit is één van de meest geavanceerde kook-technieken die de eigenschappen van het product uitermate bewaart en verfijnt.

Vacuümproducten worden op een lage temperatuur bereid of gestoomd. Deze werkwijze zorgt ervoor dat de smaken en texturen van het product maximaal tot uiting komen. Deze technieken behouden de kwaliteit van de producten integraal van bij de verpakking tot en met de degustatie.

De Pro Combi Steam oven van AEG, die specifiek is uitgerust voor stoom- en lage temperatuur bereidingen, is dan ook een perfecte combinatie met deze nieuwe vacuümlade. Om volledig in lijn te zijn met deze laatste vernieuwing ontwikkelt AEG ook een nieuwe ProCombi Steam oven met een specifieke vacuum-bereidingsfunctie.

“Chef-koks van sterrenrestaurants koken vaak onder vacuüm en op een lage temperatuur, omdat die techniek hun producten respecteert”, zegt Vincent Goffin, Public Relations & Consumer Activation Manager bij Electrolux. “Met zijn vacuümlade maakt AEG dit nu ook mogelijk voor particulieren. De inbouwlade werd zodanig ontworpen dat ze perfect in elke keuken kan worden ingepast, bijvoorbeeld net onder de oven.”

Voordelig en hygiënisch

De vacuümlade biedt niet enkel op culinair vlak voordelen. Met deze techniek kunnen voedingsmiddelen ook beter worden bewaard, waardoor het risico van besmetting met en de groei van bacteriën aanzienlijk lager ligt. Ook wordt het oxidatieproces vertraagd. De voedingsmiddelen kunnen bovendien langer bewaard worden, zelfs buiten de koelkast, omdat ze beschermd worden tegen vocht, lucht en bacteriën. Tot slot worden de voedingsmiddelen ook compacter verpakt, waardoor ze minder plaats innemen in de voorraadkast.

De vacuümlade van AEG zal vanaf september 2013 in België verkrijgbaar zijn.

AEG op Batibouw: een festival van innovatieve technologieën

De vacuümlade is één van de nieuwigheden die AEG op Batibouw zal voorstellen. De andere nieuwigheden zijn:

–       De nieuwe Combi-stoomovens, die worden geleverd met een “Steam starter kit”. Deze kit begeleidt de consument bij zijn verkenningstocht doorheen de wereld van het stomen, via eenvoudige en smakelijke recepten. De nieuwe AEG ovens verbeteren hun energieprestaties, met een prestatie van A -30% en A -20% voor de stoomovens.

–       De nieuwe MaxiSense® kookplaten. Deze inductieplaten hebben een breedte van 90 cm en zijn uitgerust met een Bridge functie. Het model PURE BLACK is nu eveneens verkrijgbaar met een breedte van 90 cm.

–       Nieuwe technologieën voor AEG dampkappen:

  • Dankzij de MaxiFlow technologie produceert de motor van de dampkap een minimum aan ruis, zodat tijdens het koken bijvoorbeeld naar muziek kan geluisterd worden.
  • Het nieuwe systeem dat gebruik maakt van professionele HRC filters met « baffle » structuur, dat op enkele modellen beschikbaar is, verhindert de vetophoping aan de zijkanten van de dampkap. Dit verzekert een maximale zuigkracht van dampen en geuren.

–       AEG lanceerde als eerste koelkasten met A+++ model.

  • Het gamma wordt met 7 verschillende modellen uitgebreid. Deze hebben een XXL capaciteit vergeleken met de concurrenten, dankzij dunne isolerende wanden die hoge prestaties leveren.

–       De nieuwe A+++ vaatwassers zijn uitgerust met volgende functionaliteiten:

  • Een AutoOpen functie, die automatisch geactiveerd wordt bij de droogfase van ecologische programma’s. Deze technologie vermindert de spoeltemperatuur van 61 tot 49°C, wat energie bespaart.
  • Nieuwe LED sensoren zorgen voor een accuratere meeting van de vuildeeltjes in het water en van de temperatuur.
  • Bijzondere aandacht gaat naar het geluidsniveau met een niveau van 37dB(A) voor de nachtcyclus. Dit is het laagst mogelijke niveau voor een A+++ vaatwasser.

 ###

Voor het downloaden van documenten en foto’s of om meer informatie te verkrijgen over de laatste innovaties: http://newsroom.electrolux.com/be-nl/.

Voor meer informatie over AEG:

http://www.aeg.be/ of AEG, Electrolux Belgium nv, Raketstraat 40, 1130 Brussel 02/716.26.00

Contactpersoon:

Vincent Goffin – PR & Consumer Activation Manager BENELUX

GSM +32 (0) 477 34 78 30

vincent.goffin@electrolux.be

Voor meer informatie, foto’s of advies, neemt u contact op met:

Weber Shandwick

Kerry Dablon en Evelyne Van Cleven

Tel. 02/894 90 73 – 02/894 90 42

kdablon@webershandwick.com – evancleven@webershandwick.com

Save and share this post