Electrolux Newsroom Belgium

De InfinitePro™-kookplaat: professionele warmtecontrole voor consumenten

Photos

Op de nieuwe kookplaat van 90 cm kun je de pannen verplaatsen tussen drie vooraf ingestelde overbruggende warmtezones in plaats van de temperatuur telkens aan te passen.

Professionele koks passen de temperatuur meestal niet aan tijdens het koken. Ze stellen vooraf verschillende warmtezones in en verplaatsen de pannen van de ene naar de andere zone wanneer dat nodig is.

Met dat idee in het achterhoofd ontwikkelde Electrolux de nieuwe InfinitePro™-inductiekookplaat. Met de ChefMode kunnen vooraf tot drie warmtezones worden ingesteld, voor een maximale flexibiliteit. De gebruiker kan de kooktemperatuur aanpassen door de pan naar een andere zone over te brengen.

“Je kunt zes kookzones combineren in drie vooraf ingestelde overbruggende warmtezones waaronder hoge temperatuur, een gemiddelde temperatuur en enkel warm houden en dit allemaal met maar één enkele aanraking,” zegt Vincent Goffin, Public Relations & Consumer Activation Manager Benelux bij Electrolux, dat de keukens van meer dan de helft van de Europese sterrenchefs heeft ingericht. “Dat spaart tijd en energie en je kunt meer gerechten tegelijk bereiden.”

Maximale energie-efficiëntie

De ChefMode in combinatie met inductie garandeert een maximale energie-efficiëntie, want in tegenstelling tot gas- en elektrische kookplaten schakelt de InfinitePro™ de warmte pas in wanneer er een pan op de zone wordt geplaatst. De instellingen van elke zone kunnen op elk moment worden aangepast en InfinitePro™ onthoudt de instellingen wanneer de ChefMode opnieuw wordt geactiveerd.

De gebruiker kan pannen van elke afmeting op de kookplaat zetten, zolang ze één van de gemarkeerde punten in het midden van de zone bedekken. Elke warmtezone past zich aan de vorm en grootte van de pan aan. De nieuwe ovale FlexInduction-spoelen verwarmen een groter oppervlak en verdelen de temperatuur gelijkmatig over de pan.

Met de intuïtieve DirectAccess-schuifbediening kan de gebruiker de warmtezones nauwkeurig instellen, zowel voor het bereiden van delicate sauzen als voor het koken op hoge temperatuur.

Inductiekookplaten veroveren een steeds groter marktaandeel en Electrolux verwacht een aanhoudend sterke groei voor dit segment. “Inductie levert niet alleen uitstekende resultaten op, het is ook energiezuinig, een factor die steeds meer gewicht in de schaal legt,” zegt Vincent Goffin.

Een coherent design voor alle productcategorieën

De InfinitePro™-inductiekookplaat maakt deel uit van de nieuwe Inspiration Range van Electrolux. Het assortiment wordt gekenmerkt door design van topkwaliteit en een identieke visuele identiteit voor alle productcategorieën, wat een maximale flexibiliteit garandeert bij de inrichting van de keuken.

Moderne, architecturale lijnen en authentieke materialen geven de toestellen een elegante en bijzondere look, die naadloos aansluit bij verschillende keukendesigns. “We wilden elegantie en eenvoud van topniveau creëren,” zegt Per Börjesson, Senior Design Manager voor het merk Electrolux.

De InfinitePro™-inductiekookplaat zijn reeds verkrijgbaar voor een winkelprijs van 1199.99 tot 1899.99 euro.

###

Voor alle persvragen, neemt u contact op met:

Vincent Goffin – PR & Consumer Activation Manager BENELUX

Tel. +32 (0) 2 716 24 94

GSM +32 (0)477 34 78 30

vincent.goffin@electrolux.be

Weber Shandwick

Evelyne Van Cleven & Perrine Sokal

Tel. 02/894 90 42 – 02/894 90 39

evancleven@webershandwick.compsokal@webershandwick.com

Save and share this post