Electrolux Newsroom Belgium

Kleurige koelkasten van Electrolux houden voedingswaren langer vers

Photos

A+ combi-bottom koelkasten van Electrolux in de nieuwste trendy kleuren houden voedsel tot een week langer vers

Electrolux speelt in op de trend om inbouwtoestellen te combineren met vrijstaande koelkasten met een nieuwe reeks combi-bottom koelkasten in glanzend rood, chocoladebruin, limoengroen en diepzwart roestvrij staal. De heldere kleuren werden aangebracht met een lakprocedé, de diepzwarte kleur is het resultaat van een uniek scheikundig proces.

 “Vrijstaande koelkasten zijn de nieuwe trend in de keuken en het design legt steeds meer gewicht in de schaal bij de keuze van de consument,” zegt Vincent Goffin, Public Relations & Consumer Activation Manager Benelux bij Electrolux. “We kozen felle, maar geen flashy kleuren. Ze moeten passen bij de huidige en toekomstige designtrends.”

Combi-bottomkoelkasten zijn het snelst groeiende type koel-vriescombinaties in Europa en Electrolux ziet deze trend niet afnemen. “Een keer per week shoppen en meer verse groenten en fruit op het menu zetten zijn trends die volgens ons zullen aanhouden,” zegt Vincent Goffin.

Het snelle bederf van groenten en fruit is echter een obstakel voor een wekelijkse planning en gezondere voedingsgewoonten, voegt Vincent Goffien hieraan toe. Onafhankelijk onderzoek heeft aangetoond dat:

  • 74 % van de consumenten een keer per week inkopen doet;**
  • 30 % van de consumenten de afgelopen twaalf maanden meer groenten en fruit heeft gekocht, maar…
  • …33 % van de aangekochte voedingsmiddelen wordt weggegooid.*

Daarom heeft Electrolux, dat bijna de helft van de sterrenchefs in Europa al tientallen jaren helpt om hun ingrediënten vers te houden, de TwinTech- en MultiFlow-koel-vriestechnologie voor professionele keukens aangepast voor de nieuwste combi-bottom, NoFrost koel-vriescombinaties.

“Professionele chef zijn afhankelijk van uiterst verse ingrediënten om hun fantastische gerechten te bereiden. Daarom gebruiken ze aparte koelsystemen voor het koel- en het vriescompartiment,” legt Vincent Goffin uit. “Zo heeft elk compartiment precies de juiste bewaaromstandigheden om de producten langer vers te houden en te vermijden dat ze uitdrogen.”

Met één compressor en een dubbel koelcircuit houdt het TwinTech™-systeem van Electrolux de vochtigheidsgraad op 65-90 %, tegenover 25-40 % voor NoFrost koel-vriescombinaties met één koelcircuit. Sla blijft een week lang vers, bijna zonder vochtverlies. Het vitaminegehalte in vers fruit en verse groenten is na tien dagen nog steeds op peil.

De FreshPlus-modellen gaan nog een stap verder met MultiFlow, een koelsysteem met aparte luchtstromen die overal in de koelkast en vriezer een consistente vochtigheidsgraad en temperatuur garanderen. Dankzij dit systeem koelen de voedingsproducten sneller af, wat het bederf vertraagt.

De nieuwe koelkasten brengen een kleurig accent in het nieuwe Inspiration gamma van Electrolux, die een volledige visuele identiteit overheen alle productcategorieën biedt. Moderne, architecturale lijnen en authentieke materialen geven de toestellen een elegante en bijzondere look, die naadloos aansluit bij verschillende keukendesigns.

Andere premium designelementen naast de opvallende kleuren, zijn de over de volledige hoogte gebogen deuren met aflopende randen, passende zijkanten, een nieuwe, lange, verticale handgreep en vingervlekvrij roestvrij staal met horizontale brushing voor het diepzwarte model.

De koelkasten beschikken ook over intuïtieve, aanraakgevoelige LCD-schermen met witte cijfers voor het instellen van de temperatuur en de functies. De displays zijn visueel afgestemd op de displays van de andere toestellen uit het Inspiration gamma. De nieuwe menu’s geven sneller toegang tot slimme functies en hebben dezelfde vertrouwde bediening als de andere toestellen in het assortiment.

De nieuwe combi-bottoms zijn uitgerust met ledverlichting met een uniek ‘versterkingseffect’, waarbij de lichtintensiteit geleidelijk toeneemt gedurende twee seconden. Vanuit praktisch oogpunt verhoogt ledverlichting de lichtintensiteit en de zichtbaarheid, verbruikt het minder energie en genereert het systeem geen warmte in de koelkast.

Bron:

* Marktonderzoek WRAP and Excotus, 2008
** Ipsos Vantis, 2009, V20: welk van de volgende gedragingen beschrijft het best het winkelgedrag in uw gezin?

De nieuwe koel-vriescombinaties van het Inspiration Gamma zijn reeds beschikbaar.

###

Voor alle persvragen, neemt u contact op met:

Vincent Goffin – PR & Consumer Activation Manager BENELUX

Tel. +32 (0) 2 716 24 94

GSM +32 (0)477 34 78 30

vincent.goffin@electrolux.be

Weber Shandwick

Evelyne Van Cleven & Perrine Sokal

Tel. 02/894 90 42 – 02/894 90 39

evancleven@webershandwick.compsokal@webershandwick.com

Save and share this post