Electrolux Newsroom Belgium

Nieuwe CombiSteam Deluxe oven combineert stoom en hetelucht en biedt een XXL-ruimte

Photos

Electrolux, de uitvinder van stoom- en heteluchtovens voor professionele chefs, biedt deze technologie nu aan in een nieuwe oven met een XXL-ruimte en high end design voor keukenretailers.

Electrolux, dat meer dan de helft van de Europese sterrenchefs van toestellen voorziet, ontwikkelt sinds 1970 combi stoom- en heteluchtovens voor professionele keukens. De gloednieuwe versie van de CombiSteam Deluxe-oven heeft de grootste inhoud die momenteel verkrijgbaar is op de markt.

De oven maakt deel uit van de nieuwe “Inspiration Range” van Electrolux. Het gamma wordt gekenmerkt door een modern design van topkwaliteit en een identieke visuele identiteit voor alle productcategorieën, wat maximale flexibiliteit garandeert bij de inrichting van de keuken.

Eclipse lijn voor keukenretailers

Uit onderzoek blijkt dat acht op de tien consumenten het Inspiration-design aantrekkelijker en indrukwekkender vinden dan dat van de gamma’s van de belangrijkste concurrenten van Electrolux. Moderne, architecturale lijnen en authentieke materialen geven de toestellen een elegante en bijzondere look, die naadloos aansluit bij verschillende keukendesigns.

De ovens voor keukenretailers kregen een exclusief “Eclipse” design, met een stijlvol bedieningspaneel van zwart glas op roestvrij staal. “We wilden elegantie en eenvoud van topniveau creëren,” zegt Per Börjesson, Senior Design Manager voor het merk Electrolux. “Het glazen paneel geeft een aparte en expressieve toets aan de materialen.”

De toestellen voor keukenretailers onderscheiden zich ook met exclusieve grafische accenten op de deur en een unieke, vierkante handgreep in roestvrij staal. De witte ledpictogrammen van het bedieningspaneel met aanraakfunctie zijn onzichtbaar tot de oven wordt ingeschakeld. Dit geeft het toestel een pure, elegante look. De intuïtieve bediening werd aangepast om een consistente logica te garanderen overheen alle categorieën. De slimme functies zijn sneller toegankelijk in minder stappen en dat creëert een meer natuurlijke interactie. Met de nieuwe aanpasbare functie “MyFavorite” kan de gebruiker snel zijn favoriete programma’s starten.

De bedieningspanelen van de inbouwtoestellen sluiten visueel bij elkaar aan, ongeacht of de toestellen naast of op elkaar staan, of in een groep van vier worden geplaatst. Ook de zacht vloeiende lijn is een kenmerkend designelement dat de producten van dit gamma met elkaar delen.

Belangrijkste kenmerken/voordelen

Alle functies van een conventionele oven van topkwaliteit, plus drie verschillende stoomprogramma’s:

 • CrispSteam (25 %), voor het braden van gevogelte of vlees.
 • SoftSteam (50 %), voor brood of cakes met een knapperig korstje en om gerechten op te warmen zonder ze dieper te laten bruinen of uit te drogen.
 • PureSteam (100 %), voor gerechten zoals rijst, couscous en groenten.

Een grote, flexibele ruimte om meer gerechten tegelijk te bereiden:

 • 74 liter inhoud
 • Grootste bakplaat op de markt
 • Tot negen inschuifniveaus
 • Telescopische geleiders

Aanraaktoetsen met achtergrondverlichting

 • Witte leds, voor een elegante uitstraling
 • Programmeerbare favoriete programma’s
 • Nieuwe bedieningslogica, voor een meer natuurlijke en directe toegang tot de meest gebruikte functies

Kerntemperatuursensor FoodProbe om de gaarheid nauwgezet te controleren:

 • Innovatief ergonomisch design, bevestigd aan de voorzijde van de oven in plaats van aan de zijkant in de ovenruimte

Steam Cleaning

 • Maakt voedselresten zacht, om het schoonmaken te vergemakkelijken

Heldere verlichting met een lamp aan de voorzijde van de ovenruimte, voor een betere zichtbaarheid

Deur met VelvetClosing®, voor een fluweelzachte sluiting

UltraFanPlus XL-ventilator, voor optimale, gelijkmatige garing

De CombiSteam Deluxe-oven is reeds verkrijgbaar.

###

Voor alle persvragen, neemt u contact op met:

Vincent Goffin – PR & Consumer Activation Manager BENELUX

Tel. +32 (0) 2 716 24 94

GSM +32 (0)477 34 78 30

vincent.goffin@electrolux.be

 

Weber Shandwick

Evelyne Van Cleven & Perrine Sokal

Tel. 02/894 90 42 – 02/894 90 39

evancleven@webershandwick.compsokal@webershandwick.com

Save and share this post