Electrolux Newsroom Belgium

Nieuwe toestellen van Electrolux, geïnspireerd door professionals, aangepast voor consumenten

De hedendaagse consument wil graag een perfect resultaat zonder de hele dag in de keuken te hoeven staan. De Europese leider voor professionele keukentoestellen en wasmachines heeft daarvoor de kenmerken en functies aangepast van toestellen die oorspronkelijk werden ontworpen voor professionele chefs en deze geïntegreerd in zijn nieuwe assortiment inbouwtoestellen voor thuisgebruik: INSPIRATION.

Professionele kwaliteit in huis

Electrolux is het enige bedrijf ter wereld dat in staat is om complete, hoogperformante, professionele keukenoplossingen te ontwikkelen. De innovatieve producten van Electrolux zijn stuk voor stuk ontworpen op maat van de behoeften van de meest veeleisende klanten. Samen vormen ze uiterst efficiënte systemen, die uitstekende resultaten, een groot vertrouwen, optimaal tijdsbeheer en een uitstekende prijs-kwaliteit garanderen.

“In Europa gebruiken 50% van de Michelin-sterrenrestaurants toestellen van Electrolux,” bevestigt Vincent Goffin, Public Relations & Consumer Activation Manager Benelux bij Electrolux. “Deze professionals eisen toestellen die betrouwbaar en efficiënt zijn, uitmuntende resultaten opleveren en hun werk aanzienlijk vergemakkelijken. In dat opzicht verschillen ze niet van particuliere consumenten: het is dus logisch dat we deze principes ook toepassen bij de productontwikkeling van huishoudtoestellen.”

Op basis van zijn professionele keukentoestellen integreerde Electrolux nieuwe technologieën in zijn consumentenassortiment, zoals de combinatie van hete lucht en stoom in ovens, zonevrij koken, vooraf ingestelde kookfuncties, nauwkeurige, intuïtieve bediening in inductiekookplaten, verticale branders die het energieverbruik van gaskookplaten met 20 % verminderen, modulaire systemen voor op maat gemaakte kookoppervlakken, vaatwassers die aangepast zijn voor XXL borden en toestellen die worden aangedreven door extreem stille, efficiënte, borstelloze elektrische motoren die zo betrouwbaar zijn dat ze een garantie van tien jaar genieten.

“Al deze ontwikkelingen hebben gedurende jaren hun deugdelijkheid bewezen in omstandigheden waarin veel zwaardere eisen worden gesteld dan bij thuisgebruik,” merkt Vincent Goffin op. “Ze behaalden bovendien allemaal onze voorkeurscore van 70 % in onze consumententesten vooraleer we ze in onze consumentenproducten integreerden.”

De toestellen werden ontwikkeld voor consumenten die graag zonder zorgen gasten ontvangen en experimenteren met hun lievelingsgerechten. “Sommige ovens zijn mooie voorbeelden van de professionele expertise waarop we ons baseerden om deze verwachtingen in te lossen,” zegt Vincent Goffin. “Als voorbeeld de professionele Inspiro® oven, deze integreert de kennis van professionele chefs in kookprogramma’s die automatische het volume van het voedsel meten en de warmte aanpassen tijdens de bereiding. Zo hoeft men geen expert te zijn om geweldige resultaten te bereiken.”

“De CombiSteam Deluxe-oven combineert hete lucht met stoom, een technologie die Electrolux heeft ontwikkeld voor professionals en die consumenten nu zonder moeite thuis kunnen gebruiken, dankzij de geavanceerde ergonomische en sterk intuïtieve controlemenu’s. De combinatie van hete lucht en stoom voorkomt dat de smaken zich vermengen wanneer meer dan één gerecht tegelijk bereid wordt en warmt het voedsel op zonder het uit te drogen. Beide voordelen zijn zowel belangrijk voor professionals als voor thuisgebruikers. Het is een perfecte oplossing.”

Professionele ervaring en expertise:

 • In Europa is Electrolux de eerste keuze van professionals in de wasserij- en restaurantsector.
 • Electrolux biedt als enige leverancier ter wereld een compleet assortiment oplossingen (producten en diensten) voor professionele keukens en wasserijen onder dezelfde merknaam.
 • Een op drie grote hotelketens wereldwijd kiest Electrolux als betrouwbare leverancier voor hun keukens en/of wasserijen.
 • De helft van de Europese chefs die in de Michelin-gids worden vermeld, gebruiken Electrolux-toestellen in hun restaurant.
 • De beste chefs ter wereld werken mee aan de innovatie en Electrolux heeft ook partnerschappen aangegaan met de nationale culinaire teams van Zweden, Noorwegen, Denemarken en Finland , maar ook met Bart De Pooter in België.

Een harmonieus ontwerp doorheen alle productcategorieën

De nieuwe lijn die Electrolux lanceerde voldoet aan de verwachtingen van de consument die op zoek is naar een strak, puur en modern design, geïnspireerd op hedendaagse architectuur. De strakke lijn en het kwaliteitsvol materiaal vormen een harmonieuze rode draad doorheen alle producten en creëren een perfecte visuele harmonie. Met de nieuwe ‘Inspiration Range’ bereikt Electrolux een evenwicht tussen eenvoud en een ‘premium’ uitstraling, voor apparaten die naadloos geïntegreerd kunnen worden in interieurs dankzij hun strakke vormgeving.

Om de toestellen zo goed mogelijk te laten inpassen in het geheel van de keuken, worden de bedieningspanelen van de productlijn verticaal en horizontaal geïntegreerd: van de ovens tot warmhoudladen of koffiemachines. Dit wil zeggen dat de producten perfect op elkaar afgestemd zijn, zodat ze naast elkaar geïnstalleerd kunnen worden, gestapeld of per vier in een vierkant.

De intuïtieve displays zijn uitgerust met een grafisch profiel met eenvoudige pictogrammen en witte of gele LED-verlichting achter het zwarte glas. De witte LEDs worden gebruikt in de luxemodellen. De bedieningspanelen werden herontworpen om vlotter en intuïtiever toegang te hebben tot intelligente functies, en dit volgens dezelfde logica doorheen alle productcategorieën.

“We hebben een aantal ontwerpen getest voor we tot deze architecturale vormgeving zijn gekomen”, aldus Vincent Goffin. “We hebben alle overbodige elementen weggelaten, want eenvoud en elegantie staan voorop in dit topgamma. Deze stijl is erg Europees en de markt is erg volwassen hier. De consumenten in Europa zijn heel verfijnd en willen niets opzichtig of opvallend in hun interieur.”

Eén van de uitdagingen was om het gamma aan te vullen met een ontwerp waarop alle consumenten fier kunnen zijn, en dat aangepast is aan allerhande stijlen. “Je wil trots zijn op je keuken, en zeker op de huishoudtoestellen”, verklaart Vincent Goffin. Deze moeten passen binnen je levensstijl. Het assortiment is zowel geschikt voor een moderne studio in Stockholm, als een traditionele huiskeuken in het zuiden van Frankrijk. De lijn heeft een eigen karakter en past toch zonder problemen in elke keuken.

Toestellen met kenmerken en functies die zijn gebaseerd op het professionele assortiment van Electrolux:

 • De CombiSteam Deluxe-oven gebruikt een combinatie van hete lucht en stoom, een bereidingsmethode die Electrolux ontwikkelde voor professionals. Het nieuwste model heeft een XXL-inhoud die negen inschuifhoogtes aanbiedt, zodat je gemakkelijker verschillende gerechten tegelijk kunt bereiden, net als in een professionele keuken. De oven bezit eveneens een kerntemperatuursensor die vooraan in de oven wordt bevestigd, en het mogelijk maakt om de kerntemperatuur van uw gerechten tot op de graad precies te meten.
 • De Inspiro®-oven combineert een breed assortiment kookfuncties, ontwikkeld door professionele chefs, die zich aanpassen aan de gerechten, met automatische meting van het volume, voor een uitzonderlijk resultaat.
 • De nieuwe InfinitePro™-inductiekookplaten beschikken, net zoals professionele modellen, over koppelbare warmtezones om verschillende gerechten tegelijk te bereiden.
 • De nieuwe InfinitePure™-inductiekookplaat werkt met aanraakbediening met achtergrondverlichting en intuïtieve roterende schuiftoetsen, waarmee je de warmte even nauwkeurig kunt controleren als een professional.
 • De gaskookplaten werden uitgerust met verticale branders, overgenomen van professionele apparatuur, om pannen nog gelijkmatiger en efficiënter te verwarmen.
 • Met de GemLine™-kookmodules richt je een kookomgeving in die aan de hoogste professionele vereisten voldoet, met keuze uit tal van modules, van paellamodules tot teppanyakigrills en wokbranders.
 • De RealLife®-vaatwassers werden ontworpen met een eenvoudige vulfilosofie afkomstig uit de professionele keukens, waar het ritme hoog is en niemand de tijd heeft om de borden nauwgezet te schikken: je zet alles er gewoon in. Ze beschikken ook over een systeem van optische sensoren die de wascycli continu opvolgen, voor een optimaal water- en energieverbruik.
 • Professionele chefs werken alleen met de beste ingrediënten. De nieuwe koel-vriescombinaties houden de voedingswaren langer vers dankzij de TwinTech™-technologie, die een dubbel koelsysteem aandrijft met één compressor. Dit garandeert een optimale vochtigheidsgraad in de koelkast en voorkomt ijsvorming in de vriezer. Verder optimaliseert MultiFlow de koeling door de temperatuur en de vochtigheidsgraad in de koel-vriescombinatie overal constant te houden.
 • De dampkappen, vaatwassers, koelkasten, wasmachines en droogkasten worden aangedreven door stille, efficiënte, borstelloze elektrische Inverter motoren, die werden ontworpen voor professionals en zo betrouwbaar zijn dat Electrolux er tien jaar garantie op geeft.

###

Voor alle persvragen, neemt u contact op met:

Vincent Goffin – PR & Consumer Activation Manager BENELUX

Tel. +32 (0) 2 716 24 94

GSM +32 (0)477 34 78 30

vincent.goffin@electrolux.be

Weber Shandwick

Evelyne Van Cleven & Perrine Sokal

Tel. 02/894 90 42 – 02/894 90 39

evancleven@webershandwick.compsokal@webershandwick.com

 

Save and share this post