Electrolux Newsroom Belgium

Het hoofd leegmaken tijdens de schoonmaak met de meest geruisloze stofzuiger ter wereld

– Met de UltraSilencer wordt stofzuigen een moment van relaxatie
– Yoga-instructrice Nina De Man legt uit waarom routineklussen zich uitstekend lenen tot meditatie
– Electrolux lanceert het eerste meditatieprogramma voor tijdens het stofzuigen

Electrolux lanceert de stilste stofzuiger ter wereld. De nieuwe generatie UltraSilencer-stofzuigers presteert niet alleen uitstekend, maar is ook stiller dan ooit, stiller zelfs dan de meeste conversaties. Stil stofzuigen betekent tijd voor ‘informeel mediteren’, een gelegenheid om niet alleen het huis te reinigen, maar ook uw hoofd leeg te maken.

Stofzuigen (en het lawaai ervan) associëren we gewoonlijk niet met een moment van rust, integendeel. De meeste mensen willen dit karwei zo snel en doeltreffend mogelijk achter de rug hebben. Het geluid van een stofzuiger wordt zelfs beschouwd als een van de meest vervelende huishoudgeluiden, en volgens consumentenonderzoek wenst 90 % van de consumenten een stillere stofzuiger.

“Stofzuigen duurt gemiddeld vijftien minuten. Met een stille stofzuiger kunt u die noodzakelijke taak omtoveren tot een kwartiertje tijd voor uzelf. Zo wordt schoonmaken zo veel aangenamer. En dankzij de efficiënte zuigkracht op alle oppervlakken bent u snel verzekerd van een schitterend schoonmaakresultaat,” zegt Jocelyne Derycke, Trade Marketing Manager bij Electrolux Small Appliances Benelux.

Een schone geest in een schoon huis

“Informeel mediteren, betekent dat u mediteert terwijl u met een taak bezig bent. Het is een slimme manier om uw gedachten te ordenen, de hersenen te oefenen, meer zelfkennis te verwerven en tot rust te komen. Het kan vreemd in de oren klinken voor iemand die het nog nooit gedaan heeft, maar informeel mediteren combineren met een routinetaak zoals stofzuigen kan dat stofzuigen juist gemakkelijker maken,” legt Nina De Man, trendwatcher en yoga-instructrice, uit.

“Ons huis is niet de enige plek die opgeruimd moet worden. Door onze jachtige levensstijl zit ons hoofd vol en wordt het moeilijk om nog wat vrije tijd te vinden. Elke seconde telt, en we zoeken zelfs naar snelle oplossingen voor ‘me-time’ terwijl we onbelangrijke dingen doen, zoals wachten op de bus. Waarom dan niet even tot rust komen terwijl we stofzuigen?” zegt Jocelyne Derycke. “De UltraSilencer is zeer geschikt voor deze momenten van rust, aangezien het de stilste stofzuiger ter wereld is.”

“Een zachte en relaxerende klank is ideaal om op te mediteren,” legt Nina De Man uit. “Tijdens een meditatiesessie concentreert de geest zich op één punt. Dit punt heet Drishti en helpt om een staat van geestelijke rust te bereiken. Een aangenaam en relatief zacht geluid waarop de aandacht kan gelegd worden, vormt in combinatie met het repetitieve karakter van dagelijkse klusjes de perfecte basis om de geest even op pauze te zetten.”

Stilte met Zweeds patent

In 2002 lanceerde Electrolux de eerste generatie van de UltraSilencer en sindsdien is de onderneming toonaangevend gebleven op het gebied van stil stofzuigen. De nieuwste generatie heeft een uniek laag geluidsniveau dat schommelt tussen slechts 61 en 65 decibel, niet meer dan een normaal gesprek. Naast het lage decibelniveau leverden de ingenieurs grote inspanningen om de kwaliteit en het comfort van de geluidskenmerken te optimaliseren aan de hand van feedback van focusgroepen.

Electrolux heeft gedurende jaren onderzoek en experimenten gedaan, wat resulteerde in een combinatie van patenten. ‘Silent Air Technology™’ optimaliseert de luchtstroom door het prestatieniveau van de stofzuiger te verhogen en tegelijkertijd het geluidsniveau te verlagen. De belangrijkste ontwikkelingen voor deze vernieuwde UltraSilencer zijn een nieuw ultra stil vloermondstuk en een nieuwe, stille slang die nog altijd uitstekende zuigresultaten levert op alle oppervlakken. Een andere belangrijke verbetering die het geluidsniveau nog meer verlaagd heeft, is het nieuwe Sound Shield™-ontwerp van de stofzakhouder en het motorfilterframe. Dankzij de nieuwe UltraSilencer-generatie bent u zowel verzekerd van een schoon als een stil huis.

De nieuwe UltraSilencer is vanaf maart-april 2013 verkrijgbaar in de winkel voor een aanbevolen prijs van 219.95-249.95 euro. Ter gelegenheid van de lancering, krijgt u dankzij het proefaanbod van twee maanden de mogelijkheid om het product terug te zenden indien u toch niet tevreden bent.

Nota aan de redactie:

Hoe stil is 61 decibel (dB)?

  • Bibliotheek 40 dB
  • Normaal gesprek 60-70 dB
  • Radio en tv 70 dB
  • Gemiddelde stofzuiger 78 dB
  • Stadsverkeer 80 dB
  • Kettingzaag 100 dB
  • Opstijgend vliegtuig 130 dB

Enkele tips van Nina De Man om huishoudelijke taken om te vormen tot een moment van meditatie:

  • Wanneer u een taak uitvoert, concentreer u dan op repetitieve bewegingen, bijvoorbeeld die van uw handen. Door het repetitieve karakter van deze bewegingen komen de rechterhersenhelft (het rationele) en de linkerhersenhelft (de emoties) in balans. Deze connectie helpt u om innerlijke rust te vinden.
  • Richt uw aandacht op het geluid uit uw omgeving: een aangenaam geluid doet denken aan de “Aum”, een mantra waarop u uw aandacht kunt vestigen en die u toelaat om een natuurlijke staat van meditatie te bereiken.
  • Vele dagelijkse klusjes lenen zich uitstekend tot een moment van ontspanning: stofzuigen, tuinieren, groentjes snijden, strijken, maar ook fietsen, lopen, etc.

Beluister en download het Clean Your Mind meditatieprogramma van Electrolux op iTunes, Spotify en SoundCloud:

Spotify: Electrolux – Clean Your Mind

SoundCloudClean Your Mind – English

Download het album via iTunes: Clean Your Mind – English

 

#Einde#

Voor het downloaden van documenten en foto’s en voor meer informatie over alle nieuwigheden:

https://newsroom.electrolux.com/be-nl/.

 

Voor meer informatie over Electrolux:

http://www.electrolux.be/ of Electrolux Belgium nv, Raketstraat 40, 1130 Brussel – 02/716.26.00

 

Voor meer informatie en foto’s, contacteer:

Weber Shandwick

Evelyne Van Cleven & Perrine Sokal

Tel. 02/894 90 42 – 02/894 90 39

evancleven@webershandwick.compsokal@webershandwick.com

Save and share this post