Electrolux Newsroom Belgium

Electrolux opende het Filmfestival van Cannes 2013 met een sterrengaladiner

Voor het derde jaar op rij zet Electrolux zijn schouders onder het Filmfestival van Cannes. Electrolux kan steunen op bijna 100 jaar professionele knowhow en is dan ook de exclusieve partner van bijna 50 % van de sterrenrestaurants uit de Michelingids in Europa. Het bedrijf heeft tal van de chef-koks met wie het samenwerkt op het Filmfestival van Cannes 2013 uitgenodigd, om van elke gala-avond en receptie een gastronomisch topfeest te maken.

Electrolux werkt voor het derde jaar op rij samen met het Filmfestival van Cannes en werkt ook dit maal samen met een team van bekroonde chef-koks. Deze chefs, die in hun eigen keuken elke dag opnieuw met de apparaten van Electrolux in de weer zijn, nemen alle officiële, culinaire evenementen van het filmfestival voor hun rekening, zoals het openingsgala en de lunches in het kader van de deliberatie van de jury in het Electrolux Agora Paviljoen.

Een team van vermaarde Europese chef-koks staat in voor de bediening in het Electrolux Agora Paviljoen in Cannes. Dit team bestaat uit driesterrenchef-kok Anne-Sophie Pic, de twee tweesterrenchef-koks Claude Bosi en Bruno Oger, en de broers Christian en Manuel Costardi, die met 1 ster mogen pronken.

“Anne-Sophie Pic en Bruno Oger, de beroemde chef-koks die met ons samenwerken, hebben  samen het diner van het openingsgala bereid met de professionele Electrolux apparaten in het Electrolux Agora Paviljoen”, vertelt Vincent Goffin, PR & Consumer Activation Manager Benelux Electrolux. “Ze gebruiken dezelfde apparaten in hun eigen professionele keuken. “

Het Electrolux Agora Paviljoen is de grootste tijdelijke structuur in de omgeving van La Croisette. In deze structuur vinden alle officiële culinaire evenementen van het filmfestival plaats en het merendeel van de chef-koks zijn er tijdens de drukste periodes in de weer om maar liefst 600 gasten te bedienen in een ruimte van 1000 m².

Informatie over de chef-koks

Anne-Sophie Pic

Heeft haar bekendheid te danken aan haar restaurant, La Maison Pic, maar ook aan het feit dat ze de enige driesterrenchef-kok uit de Michelingids in Frankrijk is. Ze is de vierde vrouwelijke chef-kok die drie Michelinsterren in de wacht wist te slepen, en werd benoemd tot beste vrouwelijke chef-kok van de 50 beste restaurants ter wereld.

Bruno Oger

Tweesterrenchef-kok uit de Michelingids die door de gastronomische Gault-Millau-gids in Frankrijk tot beste kok van het jaar werd verkozen. Hij geniet internationale erkenning voor zijn keuken die geïnspireerd is op mediterrane smaken en streekproducten.

Claude Bosi

Tweesterrenchef-kok en mede-eigenaar van restaurant Hibiscus in Londen. Met name het restaurant van Alain Ducasse prijkt tussen de sterrenzaken uit de Michelin-gids waar hij heeft gewerkt.

Christian en Manuel Costardi

De broers Christian en Manuel Costardi kregen in november 2009 samen hun eerste Michelinster.

 

Menu voor het diner van het openingsgala

 

Canapés (Bruno OGER)

Met garnalen verfraaide koningskrab

 

Voorgerecht (Anne-Sophie PIC)

Kaviaar en erwten met uienmousse

 

Hoofdgerecht (Anne- Sophie PIC)

Zeebaarsfilet met rabarber en selderij, lichte bouillon met appels, verfraaid met kaneel en groene anijs

 

Dessert (Bruno OGER)

Caraïbische crème en chocolade

###

Voor het downloaden van documenten en foto’s of om meer informatie te verkrijgen over de laatste innovaties: http://newsroom.electrolux.com/be-nl/.

 

Voor meer informatie over AEG:

http://www.aeg.be/ of AEG, Electrolux Belgium nv, Raketstraat 40, 1130 Brussel 02/716.26.00

 

Contactpersoon:

Vincent Goffin – PR & Consumer Activation Manager BENELUX

GSM +32 (0) 477 34 78 30

vincent.goffin@electrolux.be

 

Voor meer informatie, foto’s of advies, neemt u contact op met:

Weber Shandwick

Evelyne Van Cleven en Leonor de la Serna

Tel. 02/894 90 42 – 02/894 90 45

evancleven@webershandwick.com –  ldelaserna@webershandwick.com

Save and share this post