Electrolux Newsroom Belgium

Met de UltraCaptic zakloze stofzuiger is leegmaken net zo eenvoudig als schoonmaken

Photos

Voortaan hoeft u geen stofwolken meer te bestrijden, gemorst stof nog eens weg te stofzuigen of vuile haarklitten met blote handen te verwijderen. Door het revolutionaire stofbeheersysteem van de nieuwe UltaCaptic zakloze stofzuiger behoort schoonmaken na het schoonmaken of de stofzuiger leegmaken met plastic zakjes tot het verleden.

Conventionele zakloze stofzuigers hadden altijd al een eigenaardig minpuntje: ze zijn helemaal niet altijd zo zakloos. “Wanneer u een gewoon stofreservoir leegmaakt, komen er stofwolken vrij die uiteindelijk weer op de vloer belanden en maakt u er vaak weer een vuile boel van. Heel wat mensen proberen dat probleem op te lossen door een plastic zak rond hun zogezegd zakloze stofzuiger te houden wanneer ze het reservoir leegmaken,” zegt Jocelyne Derycke, Trade Marketing Manager bij Electrolux Small Appliances Benelux. “Toch wel een beetje ironisch.”

“Dan zijn er nog die vervelende haarklitten en wat nog allemaal die u met blote handen uit de borstel moet halen. Niemand houdt daarvan. Met UltraCaptic is er geen schoonmaak na het schoonmaken en maakt u uw handen niet vuil aan de inhoud van het reservoir.”

Stofcakes in plaats van stofwolken

Dankzij het ‘Compact and Go-stofbeheersysteem’ van UltraCaptic wordt het stof samengeperst tot een cake die netjes in de vuilniszak belandt, zonder een stofwolk te maken. “Doordat het stof wordt samengeperst, kan UltraCaptic meer stof opzuigen, waardoor u meer werk gedaan krijgt vooraleer u moet stoppen om het reservoir leeg te maken,” voegt Jocelyne Derycke eraan toe.

Kan eerlijkheid opzichtig zijn?

De felgekleurde UltraCaptic toestellen zijn allesbehalve een toonbeeld van Scandinavische minimalisme. De metalen details, het aluminium mondstuk en de inox belettering op de handgreep ademen kwaliteit uit. Door de rondingen van de multicyclonen van de stofzuiger is het haast alsof UltraCaptic aangedreven wordt door een raket. Voor hoofdontwerper Esbjörn Svantesson is er echter geen sprake van opzichtigheid; wel van eerlijkheid.

“UltraCaptic is ontworpen om de onderdelen te laten zien zoals ze zijn in plaats van ze te verbergen,” zegt hij. “De multicyclonen, de hoofdcycloon, het stofreservoir, de zegels enz. zijn een waarheidsgetrouwe weergave van de functionele vorm.”

Noem het opzichtigheid op z’n Scandinavisch.

UltraCaptic is sinds april verkrijgbaar in 4 verschillende uitvoeringen:

  • UltraCaptic Origin: 299.95€
  • UltraCaptic AllFloor: 349.95€ (met AeroPro parketborstel, elektronische zuigkrachtregeling en display)
  • UltraCaptic Animal:  389.95€ (met AeroPro parketborstel, AeroPro turboborstel, elektronische zuigkrachtregeling en display)
  • UltraCaptic DeLuxe: 429.95€ (met AeroPro parketborstel, AeroPro turboborstel,  elektronische zuigkrachtregeling met afstandsbediening en display

#Einde#

Voor het downloaden van documenten en foto’s en voor meer informatie over alle nieuwigheden:

http://newsroom.electrolux.com/be-nl/.

Voor meer informatie over Electrolux:

http://www.electrolux.be/ of Electrolux Belgium nv, Raketstraat 40, 1130 Brussel – 02/716.26.00

Voor meer informatie en foto’s, contacteer:

Weber Shandwick

Evelyne Van Cleven & Leonor de la Serna

Tel. 02/894 90 42 – 02/894 90 45

evancleven@webershandwick.comldelaserna@webershandwick.com

 

Save and share this post