Electrolux Newsroom Belgium

AEG introduceert ongekend zuinige wasmachine tijdens IFA

Photos

Tijdens IFA 2013 in Berlijn introduceert AEG de zuinigste wasmachine ooit. Dankzij de innovatieve ÖkoMix technologie en de ÖkoInverter motor krijgen consumenten hetzelfde perfecte wasresultaat als met alle andere AEG wasmachines, maar dan met minder energie- en waterverbruik.

AEG lanceert de meest energie-efficiënte machine, die het resultaat is van een jarenlange focus op duurzaamheid en belangrijke investeringen in onderzoek en ontwikkeling.

“Bij AEG houden wij ons al geruime tijd bezig met de productie van energie-efficiënte apparaten die voldoen aan de huidige verwachtingen van de consumenten,” vertelt Vincent Goffin, Public Relations & Consumer Activation Manager bij Electrolux. “Vandaag is energie-efficiëntie één van de belangrijkste punten waarop consumenten letten bij de aankoop van een nieuwe wasmachine.  Meer dan 75% vergelijkt en beoordeelt de energieklassen van verschillende wasmachines*. Meer dan 90% van de consumenten geeft ook aan dat de energieklasse een voorwaarde is bij de aankoop van een nieuwe wasmachine**. Inleveren op het wasresultaat is echter zeker geen optie. Wij zijn dan ook trots hen wasmachines te kunnen aanbieden die de helft minder energie verbruiken dan de beste A+++ modellen en toch een perfect schone was opleveren.”

ÖkoMix technologie: een nieuwe draai geven aan de was

Traditionele wasmachines mengen het water en wasmiddel in de wastrommel. Het vergt veel tijd en water om het wasmiddel er helemaal in te doen oplossen. De innovatieve ÖkoMix technologie mengt het water met het wasmiddel voordat het door middel van Direct Spray in de trommel gepompt wordt, en bereikt zo de perfecte wascyclus met minder energieverbruik.

Dankzij de ÖkoMix technologie kan de consument daarnaast ook kiezen voor nog meer energiebesparing, doordat de wasmachines op 30°C even goed wassen als op 40°C.

De ÖkoInverter motor: zacht voor de was en de oren

De energiezuinige ÖkoInverter motor is gebaseerd op de (borstelloze) Inverter technologie met magnetische oplader, wat trillingen en slijtage vermindert. Het is de meest duurzame motor ooit die bovendien gedekt wordt door een garantie van 10 jaar. De ÖkoInverter motor regelt nauwkeurig de beweging van de trommel om de beste wasprestaties te waarborgen ongeacht het programma, van het meest delicate tot het meest krachtige programma.

Dankzij deze slimme technologie bereikt het nieuwe ÖkoMix gamma wasmachines van AEG met de Direct Spray het niveau van de Woolmark Platinum+*** certificering op de premium modellen. Wasmachines die dit label dragen, garanderen een delicate behandeling die aangepast is aan kleding met het Woolmark label of elke andere wollen materialen.

“Dankzij het ontwikkelen van deze verschillende punten blijft AEG een stap voor en blijft het de status van wereldleider op vlak van energieprestaties waardig,” legt Vincent Goffin uit. “De ÖkoInverter technologie en het AEG Silent Plus systeem, dat met dempers trillingen tegengaat, classificeert de AEG wasmachine uitgerust met ÖkoMix technologie tot de stilste op de markt.”

Productinformatie

  • Het Silent Plus systeem verzekert een uiterst rustige wasbeurt, dankzij een verzameling technologieën die pionier zijn op geluidstechnisch vlak.
  • De gewichtssensor meet hoeveel wasmiddel nodig is voor de hoeveelheid was in de trommel en communiceert dit naar de gebruiker samen met de gewenste cyclusduur.
  • Protex Plus bestaat uit een speciaal wastrommelpatroon met kleinere gaatjes en zorgt voor een betere behandeling van de fijne was.
  • Het OptiSense systeem stelt, naargelang de lading, automatisch de juiste duur, energie en kracht van de wasbeurt in. Zelfs wanneer de wastrommel half vol zit, optimaliseert de geavanceerde elektronica de wascyclus en vermijdt zo dat het programma te lang draait en dat er energie verspild wordt, of dat het wasgoed beschadigd raakt.
  • Wasflexibiliteit: De wastrommel heeft een capaciteit van 9kg en biedt 16 verschillende programma’s aan.
  • De AutoOff-functie schakelt de wasmachine na het wassen vanzelf uit, zodat er geen energie verspild wordt.
  • Een strak design met LCD touch screen en een paneel uit roestvrij staal.
  • Stoomprogramma’s om delicate en licht vervuilde was op te frissen of te ontkreuken.

###

* Electrolux Brand Scorecard Omnibus 2007. Countries: Spain, Russia, UK, Sweden, France, Italy, Germany, Poland (SSI)

** Research by Holden Pearmain in October 2009. A total of 1,800 people were interviewed, 300 in each country (Germany, France, Spain, Denmark, the Netherlands and the Czech Republic).

***The Woolmark brand is property of the Australian Wool Innovation company, a non-profit organization that invests in research, development, innovation and marketing along the global supply chain for Australian wool. AEG offers a range of washers unique in the market with the Gold certification. Nowadays, AEG is unique in the market with a full range of Woolmark Gold washing machines & dryers.

Voor meer informatie over AEG:

http://www.aeg.be/ – AEG, Electrolux Belgium nv, Raketstraat 40, 1130 Brussel – 02/716.26.00

Contactpersoon:

Vincent Goffin – PR & Consumer Activation Manager BENELUX

GSM +32 (0) 477 34 78 30

vincent.goffin@electrolux.be

Voor meer informatie, foto’s of advies, neemt u contact op met:

Weber Shandwick

Evelyne Van Cleven en Leonor de la Serna

Tel. 02/894 90 42 – 02/894 90 45

evancleven@webershandwick.comldelaserna@webershandwick.com

Save and share this post