Electrolux Newsroom Belgium

Finalisten Electrolux Design Lab 2013 bekend

Photos

Vandaag zijn na vier rondes en meer dan 1.700 inzendingen uit zestig landen, de acht finalisten van Electrolux Design Lab 2013 bekendgemaakt. Onder andere een 3D food printer, luchtreinigende muur en voorraadkastmanager doen een gooi naar de hoofdprijs op 16 oktober in Stockholm.

De concepten die door zijn naar de finale zijn de 3D food printer van Luiza Silva uit Brazilië; het schoonmaaksysteem met vliegende nano-robots van Adrian Perez Zapata uit Colombia; de voedingswaarde weegschaal met kaart van Janne Palovuori uit Finland; de stofzuiger die van vorm verandert van Germain Verbrackel uit Frankrijk; de luchtreinigende muur van Jeabyun Yeon uit Korea; een geparfumeerde ketting die de lucht purificeert van Wei Kiat Law uit Singapore; de voorraadkastmanager van Francisco Barboza Grasa uit Spanje; en het keukenhologram van Dawid Dawod uit Zweden.

Stefano Marzano, Chief Design Officer en voorzitter van de jury, vertelt: “Het thema van de Electrolux Design Lab competitie is dit jaar Inspired Urban Living. We vroegen onze deelnemers om innovatieve oplossingen te bedenken voor producten die inspelen op de uitdagingen van de toekomst. Uit 1.700 inzendingen hebben we acht uitdagende en creatieve concepten gekozen, die een brede selectie van inspirerende concepten voor koken, schoonmaken en luchtreiniging vertegenwoordigen. De acht finalisten bieden oplossingen op  werkelijke behoeften, maar verrassen ons  tegelijkertijd met de manier waarop ze onze toekomstige levens voorstellen.”

Prijzen voor winnaars en publiek

De eerste prijs gaat naar de kandidaat die op 16 oktober de jury weet te overtuigen met de beste en meest innovatieve oplossing. Deze student wint 5.000 euro en een betaalde stage van zes maanden bij een van de Electrolux design centra. De tweede en derde prijs bedragen respectievelijk 3.000 euro en 2.000 euro. De kandidaat die de meeste stemmen krijgt via de website van Design Lab, krijgt de People’s Choice Award en wint daarmee 1.000 euro. Iedereen die gestemd heeft, kan via Twitter laten weten welk concept ze het beste vinden en waarom ze het wel in huis willen hebben. De bedenkers van de creatiefste en overtuigendste tweets maken kans op een unieke ervaring in een restaurant met Electrolux apparatuur in Madrid, Singapore of São Paulo.

Meer over de acht beste concepten is te vinden op electroluxdesignlab.com en youtube.com/user/electrolux. Hi-res beeldmateriaal van de concepten is te vinden op Flickr: flickr.com/photos/electrolux-design-lab/.

Electrolux Design Lab 2013 Top 8 finalisten

  1. 3F – Germain Verbrackel – France: http://electroluxdesignlab.com/en/submission/3f-vacuum-cleaner/
  2. Breathing Wall – Jeabyun Yeon  – Korea: http://electroluxdesignlab.com/en/submission/breathing-wall/
  3. Nutrima – Janne Palovuori – Finland: http://electroluxdesignlab.com/en/submission/nutrima/
  4. OZ-1 – Wei Kiat Law – Singapore: http://electroluxdesignlab.com/en/submission/cigarette-smoke-remover-oz-1/
  5. Kitchen Hub – Francisco Barboza Grasa – Spain / Italy: http://electroluxdesignlab.com/en/submission/kitchen-hub-smart-eating/
  6. Mab – Adrian Perez Zapata – Colombia: http://electroluxdesignlab.com/en/submission/mab/
  7. Global Chef – Dawid Dawod –  Sweden: http://electroluxdesignlab.com/en/submission/global-chef/
  8. Atomium – Luiza Silva – Brazil: http://electroluxdesignlab.com/en/submission/atomium/

###

Voor het downloaden van tekst- en beeldmateriaal, en voor meer informatie over de noviteiten van Electrolux bezoekt u http://newsroom.electrolux.com/be-nl

Voor meer informatie over Electrolux bezoekt u http://www.electrolux.be of het Electrolux Experience Center, Raketstraat 40, 1130 Brussel.

Contactpersonen bij Electrolux Home Products

Vincent Goffin

Tel. +32 2 716 24 94/Mob. +32 477 34 78 30
vincent.goffin@electrolux.be

Voor meer informatie, beeld- of reviewmateriaal neemt u contact op met:

Weber Shandwick

Evelyne Van Cleven                                     Leonor de la Serna

Tel. 02/894 90 42                                            02/894 90 45

evancleven@webershandwick.com     ldelaserna@webershandwick.com

Save and share this post