Electrolux Newsroom Belgium

Electrolux Design Lab 2014 thema bekend: “Creating Healthy Homes”

De internationale ontwerpwedstrijd Electrolux Design Lab kon dit jaar rekenen op meer dan 1.700 inzendingen uit ruim 60 landen. Voor de 12e editie roept Electrolux studenten op om hun beste idee rond het thema ‘Creating Healthy Homes’ in te sturen. Met dit thema wil Electrolux de huidige problemen rond gezondheid en duurzaamheid op de agenda zetten.

Met het Electrolux Design Lab 2014 kunnen studenten wereldwijd een betaalde stage van 6 maanden en een geldprijs van 5.000 euro winnen. Hiervoor moeten ze innovatieve design concepten voor toekomstige huishoudens bedenken. ‘Creating Healthy Homes’ draait om hoe we in de toekomst op een gezonde manier kunnen leven in een prettige omgeving, en op een creatieve, duurzame en gemakkelijke manier voor onszelf en anderen kunnen zorgen.

“Steden worden groter en drukker, waardoor een rustige thuisomgeving steeds belangrijker wordt. Daarom willen we dat ‘thuis’ een plek is om te ontspannen, en tot rust te komen. Voor Electrolux vormt Design Lab een manier om dat via innovatieve oplossingen te bereiken. In 2014 gaan we binnen het thema ‘Creating Healthy Homes’ op zoek naar creatieve ideeën die de toekomst voor gezond en duurzaam wonen op een positieve manier vormen”, aldus Stefano Marzano, Chief Design Officer bij Electrolux.

Het overkoepelende thema is in drie categorieën te verdelen: Culinary Enjoyment, Fabric Care en Air Purification. Inzendingen kunnen producten, accessoires en verbruiksgoederen omvatten en zijn welkom van 1 maart tot en met 6 april 2014. De inzendingen moeten bestaan uit een concept, een schets van dat concept en een beschrijving van het voordeel dat mensen eruit kunnen halen. Meer over de wedstrijd is te vinden op de Design Lab website.

Design Lab opent deuren

Electrolux Design Lab geeft jonge, getalenteerde ontwerpers de kans om hun werk aan de wereld te presenteren, en heeft in het verleden al gediend als opstapje naar een job of andere kansen in de designwereld. Zo is de helft van de winnaars van voorgaande jaren na de betaalde stage van zes maanden blijven werken bij Electrolux.

De beste inzendingen worden gepubliceerd op de Design Lab website en gepromoot via sociale media. Ook hier hebben studenten dus weer de kans om een internationaal publiek te bereiken. Hoe verder de wedstrijd vordert, hoe meer aandacht de beste concepten krijgen. De studenten werken namelijk hun concepten in verschillende fases van de wedstrijd verder uit, publiceren en delen hun vorderingen, houden een blog bij, en krijgen tijdens het selectieproces feedback van Electrolux experten. Een jury van wereldbekende professionelen kiest de uiteindelijke winnaar.

De prijzen

De eerste prijs van deze competitie is een betaalde stage van zes maanden bij één van de Electrolux design centers en een geldbedrag van € 5.000. De tweede en derde prijs bedragen respectievelijk € 3.000 en € 2.000. Verder is nog een prijs van € 1.000 beschikbaar voor het ontwerp met de meeste publieksstemmen.

 

###

Meer informatie over Electrolux Design Lab 2014:

Contactpersonen bij Electrolux Home Products

Vincent Goffin

Tel. +32 2 716 24 94/GSM +32 477 34 78 30
vincent.goffin@electrolux.be

Voor meer informatie, beeld- of reviewmateriaal:

Weber Shandwick

Evelyne Van Cleven – 02/894 90 42 – evancleven@webershandwick.com

Leonor de la Serna – 02/894 90 45 – ldelaserna@webershandwick.com

Save and share this post