Electrolux Newsroom Belgium

Electrolux benoemd tot wereldleider in zijn industriële sector volgens de jaarlijkse ranglijst van RobecoSAM

Voor het derde jaar op rij werd Electrolux bekroond tot wereldleider op het niveau van duurzame productie van huishoudtoestellen in het RobecoSAM’s Sustainability Yearbook. Hierin worden bedrijven jaarlijks gerangschikt volgens hun prestaties m.b.t. duurzaamheid.

Het jaarboek evalueert de prestaties van bedrijven in 2013 inzake duurzaamheid door hen de categorie goud, zilver of brons toe te kennen. Het bedrijf dat de beste score haalt in elk van de 59 geselecteerde industrieën wordt benoemd tot RobecoSam Industry Leader. Electrolux behaalde de hoogste score van de 10 deelnemende bedrijven in de sector van huishoudtoestellen et werd bijgevolg bekroond met de “Gold Class” prijs.

“Om ons doel te bereiken om de beste wereldproducent van huishoudtoestellen te zijn, moeten we eveneens leider zijn op het vlak van duurzaamheid,” verklaarde Henrik Sundström, vice-president van de Group Sustainability Affairs bij Electrolux. “We zijn heel tevreden met onze leiderspositie in het Sustainability Yearbook, vooral omdat er dit jaar een groter aantal bedrijven onderzocht werd en dat de inschrijvingsvoorwaarden steeds strenger worden.”

De bedrijven die opgenomen zijn in het jaarboek van RobecoSAM werden beoordeeld op de duurzaamheid van hun prestaties in 3 domeinen: economisch, milieuvriendelijk en sociaal.

“Vernieuwing, kwaliteit en het imago van het merk zijn belangrijke factoren die bedrijven onderscheiden in deze sector.  Bovendien bekommeren grote bedrijven zich tegenwoordig steeds meer om de veiligheid en het ecologische aspect gedurende de volledige levenscyclus van het product.”

Voor meer informatie, kunt u terecht op: http://yearbook.robecosam.com/.

Voor bijkomende informatie kunt u ook de Electrolux Press Hotline bereiken op: +46 8 657 65 07.

###

Perscontacten:

Vincent Goffin

Tel. +32 2 716 24 94/GSM +32 477 34 78 30

vincent.goffin@electrolux.be

Weber Shandwick

Evelyne Van Cleven – 02/894 90 42 – evancleven@webershandwick.com

Leonor de la Serna – 02/894 90 45 – ldelaserna@webershandwick.com

Save and share this post