Electrolux Newsroom Belgium

AEG op Batibouw: een festival van innoverende technologieën

  • Een XXL vaatwasser met 10 liter bijkomend volume
  • Een SOFTGRIP systeem dat glazen op hun plaats houdt
  • Een besteklade die eveneens zijn plaats kan nemen in een klassieke keukenlade
  • AEG introduceert ook nieuwe koelkasten, kookplaten gecombineerd met nieuwe dampkappen

AEG onthult op Batibouw in exclusiviteit zijn nieuwe XXL ProClean 2.0 vaatwasser met een capaciteit van 15 bestekken. Daarenboven is dit model uitgerust met het SoftGrip systeem, dat ervoor zorgt dat de glazen op hun plaats blijven, en is deze vaatwasser ook uitgerust met een besteklade.

Het Duitse merk vervolledigt ook zijn gamma van koelkasten met gecombineerde modellen van 178 cm met het beste energieklasseniveau  A +++ -10 %, tevens voorzien van de SoftClosing technologie op de deuren en een superieure afwerking. Er is ook een 140 cm model uitgerust met het LongFresh systeem, dat toelaat om vers voedsel tot drie maal langer te bewaren.

Om de lijst van nieuwigheden te vervolledigen stelt AEG ook zijn nieuwe Hob²Hood systeem voor, waarmee kookplaten en dampkappen interactief  worden. Dit alles zal bijdragen aan het comfort van diegenen die de laatste innovaties plaatsen in hun keuken.

Een vaatwasser met een XXL binnenkant

De nieuwe generatie vaatwassers van AEG heeft nu een XXL interieur: de diepere binnenkant van de deur creëert meer ruimte voor de manden.  Dit laat vaatwassers, voorzien van een besteklade, toe om een capaciteit te hebben tot 15 bestekken – of tot 13 bestekken voor toestellen zonder besteklade, wat nog steeds erg indrukwekkend is.

Beschermde glazen

Ook al zegt de Duitse traditie dat scherven geluk brengen; dit kan een pijnlijke ervaring zijn van zodra men de vaatwasser wilt reinigen. AEG ontwikkelde twee specificaties, die enkel op de AEG ProClean 2.0 terug te vinden zijn: de nieuwe SoftGrip biedt ondersteuning voor wijnglazen, zelfs de grootste. Daarnaast bieden SoftSpikes een vaste ondersteuning  aan alle andere soorten glazen.

Uitneembare schuifladen

Het nieuwe manden systeem van de ProClean 2.0 vaatwasser bespaart de gebruiker een vervelende taak en houdt tegelijkertijd de keuken opgeruimd: de nieuwe besteklade is gemakkelijk uit de vaatwasser te verwijderen en kan in een standaard keukenlade (60 cm) worden geplaatst. Bovendien heeft het genoeg ruimte voor groot bestek dat meestal met de hand gewassen moet worden.

AEG Batibouw : innovatie en technologie in de kijker

De ProClean 2.0 vaatwasser met 15 bestekken wordt vergezeld door andere opmerkelijke innovaties:

1.    Twee nieuwe modellen koel/vriescombinaties

Het gamma van koel/vriescombinaties breidt  in primeur uit met twee nieuwe modellen met de beste energieklassen op de markt, A +++ -10 %. Met een hoogte van 178 cm bieden ze een capaciteit van 267 liter en 255 liter voor het NO FROST model.
Gecombineerde toestellen, zoals koelkasten met een vriesvak, worden voortdurend gevoed en hebben daardoor een invloed op de elektriciteitsrekening . Desondanks zijn ze onmisbaar in vrijwel alle huishoudens voor het bewaren van verse voeding.

Iedereen die een gecombineerd toestel koopt, kan veel goed doen voor zowel het milieu als de energierekening door het energieverbruik in overweging te nemen.

Het totale jaarlijkse energieverbruik van de nieuwe modellen AEG koel/vriescombinaties bedraagt 139 kWh . Dit lage niveau is te danken aan zeer efficiënte isolatie bestaande uit panelen die vacuüm getrokken zijn alsook de nieuwe technologie van de variabele compressor. Naast de beste energieklasse, hebben deze nieuwe modellen ook andere voordelen te bieden, waaronder de functie ” SoftClosing ” waardoor het sluiten van de deur bijna vanzelf gaat.

  1. Een nieuw model van 140 cm – AEG SANTO

De inbouw koelkast AEG SANTO, ontworpen voor een nis van 140 cm, heeft nu twee LongFresh compartimenten waar men de luchtvochtigheid kan aanpassen voor een optimale opslag van verse groenten, vlees, vis. Deze voedingsmiddelen kunnen zo tot drie keer langer te bewaard worden in het 0 °C-compartiment van de koelkast. Door de  TwinTech™ technologie met afzonderlijke verdampers en ventilatoren, is de luchtstroom van de koelkast volledig onafhankelijk van de rest van de inrichting. Zo is het nul graden in LongFresh compartiment en acht graden in het koelgedeelte. Daarnaast is dit model bijzonder efficiënt met een A +++ -10% label.

     2. Intelligente kookplaat AEG Hob2Hood

De nieuwe intelligente kookplaat AEG Hob²Hood regelt automatisch de damkap. Stoven, bakken, of braden….het perfecte menu maken, vereist vaak meerdere taken in de keuken. Dit alles controleren blijkt niet altijd eenvoudig.

De nieuwe kookplaten AEG Hob²Hood  communiceren automatisch met de dampkap. Het aanpassen van de snelheid gebeurt door een ingebouwde infrarood zender. De dampkap ontvangt een signaal om de motor te activeren voordat de soep, water of pasta beginnen te koken. Bovendien gaat het licht van de dampkap automatisch aan van zodra de kookplaat wordt ingeschakeld.

Einde

Voor het downloaden van documenten en foto’s of om meer informatie te verkrijgen over de laatste innovaties: https://newsroom.electrolux.com/be-nl/.

Voor meer informatie over AEG:

http://www.aeg.be/ of AEG, Electrolux Belgium nv, Raketstraat 40, 1130 Brussel 02/716.26.00

Voor meer informatie, foto’s of advies, neemt u contact op met:

Weber Shandwick

Leonor de la Serna en Evelyne Van Cleven

Tel. 02/894 90 45 – 02/894 90 42

ldelaserna@webershandwick.comevancleven@webershandwick.com

Over Electrolux Group

Electrolux is één van de wereldspelers op het vlak van huishoudtoestellen voor persoonlijk en voor professioneel gebruik, met jaarlijks meer dan 40 miljoen verkochte producten in ruim 150 landen. Het bedrijf legt zich toe op innovatie met veel aandacht voor ontwerp en voor gebruiker om te kunnen beantwoorden aan de verwachtingen van particulieren en beroepsmensen. Electrolux vervaardigt koelkasten, vaatwassers, wasmachines, stofzuigers en fornuizen die worden verdeeld door gewaardeerde merken als Electrolux, AEG en Zanussi. In 2011 verwezenlijkte Electrolux een omzet van 102 miljard SEK met 58 000 personeelsleden. Voor meer informatie, bezoek www.electrolux.com/press en www.electrolux.com/news. Voor meer informatie over AEG bezoekt u http://www.aeg.be

 

Save and share this post