Electrolux Newsroom Belgium

De nieuwe generatie ProClean vaatwassers van AEG : Meer bestekken, flexibiliteit en een ongeëvenaarde zorg voor de glazen

De nieuwe ProClean vaatwassers van AEG hebben nu een capaciteit tot 15 bestekken, de grootste die momenteel op de markt verkrijgbaar is. Inladen wordt nog flexibeler en zelfs de delicate glazen krijgen een speciale behandeling.

AEG lanceert de nieuwe ProClean vaatwassers. De buitenmaten van deze machines blijven standaard, maar de kuip binnenin is veel ruimer. Dit nieuwe gamma heeft modellen die tot wel 15 bestekken gaan.
“Wanneer een consument een vaatwasser koopt, is een van de belangrijkste aandachtspunten het gemak waarmee de vaatwasser gevuld wordt.” zegt Bart Hendrickx, Range Manager Kitchen bij Electrolux Benelux. “Onze onderzoeken tonen aan dat 98% van de consumenten hun vaatwasser niet vult volgens de voorziene zones voor bestek, borden of glazen, maar gewoon wat zetten waar er plaats is*. Dat is dan ook de reden waarom we een nieuwe generatie vaatwassers hebben ontwikkeld, die het toelaten om meer vaat in te laden. Dit zonder dat het wasresultaat eronder lijdt, ongeacht of het nu gaat om borden, potten en pannen ofnog delicate glazen.” gaat Hendrickx verder.
De resultaten werden onderzocht en nagekeken door onafhankelijke onderzoekcentra. Deze tonen ook aan dat consumenten 100% van de vaat die ze dagelijks gebruiken in een ProClean vaatwasser kunnen laden, terwijl dit voor concurrerende vaatwassers maar 22% betreft.**

Een XXL kuip met uitneembare besteklade
De flexibiliteit die de ProClean vaatwassers bieden is voornamelijk te danken aan hun XXL kuip die 4cm hoger is en zo 10 liter meer volume heeft. Het betreft het grootst beschikbaar volume op de markt met dezelfde standaard maten.
De deur, die een nieuw design kreeg, en het compartiment voor afwasmiddel met schuifdeurtje zorgen er eveneens voor dat er meer ruimte beschikbaar is, zodat sommige modellen tot wel 15 bestekken kunnen bevatten. In het model waar 15 bestekken in kunnen, werd het bestekmandje onderaan vervangen door een uitneembare besteklade in het bovenste gedeelte, om zo plaats vrij te maken in het onderste gedeelte van de vaatwasser.
“De ProClean vaatwasser is een van de zeldzame modellen op de markt met een volledig uitneembare besteklade, zodat die mee genomen kan worden naar de plaats waar het bestek wordt opgeborgen.” legt Bart Hendrickx uit.

Van pannen, potten en borden tot wijnglazen
Het onderzoek toont eveneens aan dat 30% van de consumenten hun vaat afspoelt en 20% hun vaat zelfs met de hand wast, vooraleer het in de vaatwasser te plaatsen.***
De ProClean vaatwasser van AEG werd ontwikkeld om ook hier een oplossing te bieden. Zo biedt hij optimale wasresultaten ongeacht de manier waarop de vaat in de vaatwasser geplaatst wordt.
De onderste korf biedt meerdere mogelijkheden dankzij de verstelbare elementen. Dit laat toe om volumineuze stukken zoals potten en pannen in de vaatwasser te plaatsen. Ook extreem vuile stukken kunnen samen met de meest delicate glazen gewassen worden dankzij het ProZone programma, dat speciaal ontworpen werd voor gemengde ladingen. Alles wordt tot in de perfectie gereinigd tijdens eenzelfde cyclus.

Een speciale zorg voor glazen
Een van de grootste voordelen van de ProClean vaatwassers is hun uitzonderlijke zorg voor glazen. Dankzij de laatste innovaties en kenmerken blijven de glazen zo goed als nieuw. Zo blijven ze allereerst stevig op hun plaats dankzij de SoftSpikes. Deze vermijden dat de glazen gaan glijden of schommelen. Dankzij de nieuwe SoftGrips blijven ook grote wijnglazen recht op hun plaats. Dankzij de AEG ProClean vaatwasser moeten gebruikers nooit meer hun delicate glazen met de hand afwassen en kunnen ze zo de nodige besparingen doen op het vlak van energie- en waterverbruik.

Een efficiënte besproeiing
De 5 sproeiniveaus met satelliet sproeiarm die in het onderste deel van de kuip gevestigd is, vormen de beste garantie voor een grondige besproeiing tot in de verste hoeken van de vaatwasser, ook als die volledig gevuld is.
Zo staan ProClean vaatwassers garant voor een perfect afwasresultaat, ongeacht de manier waarop de korven gevuld worden. “De veelvoudige bewegingen van de satelliet sproeiarm zorgen ervoor dat de vaat vanuit verschillende hoeken wordt besproeid. De sproeiarm kan zo alle elementen in de kuip bereiken, wat voor een standaard sproeiarm niet mogelijk is aangezien die steeds volgens een vast stramien de vaat besproeit.” legt Bart Hendrickx uit. “Onze satelliet sproeiarm zorgt dus voor een optimaal bereik waar en hoe de vaat ook geplaatst wordt.”
De 5 sproeiniveaus laten eveneens toe om de vaatwasser in 2 verschillende delen op te splitsen: vuilere potten en pannen in de onderste korf voor een intensieve reiniging, terwijl in de bovenste korf de meest delicate stukken met een aangepaste temperatuur en waterdruk behandeld worden.

Energieklasse A+++
De ProClean vaatwasser van AEG heeft energieklasse A+++ en dit dankzij een combinatie van verschillende technologieën, zoals de opening van de deur tijdens de droogcyclus (Eco programma). Hierbij wordt de hoeveelheid warmte gereduceerd daar de vochtigheid de vaatwasser gemakkelijker verlaat (de deur sluit opnieuw 5 minuten voor het einde van de cyclus). Daarnaast bezit de ProClean vaatwasser een Inverter motor die de circulatiepomp activeert.
Verder optimaliseert AutoSense het energie- en waterverbruik. Deze nieuwe high-performance sensor past de duur van de cyclus en het energie- en waterverbruik aan naargelang de bevuilingsgraad van de vaat. Tijdens de volledige cyclus voert de sensor niet minder dan 9000 metingen uit om zo het beste resultaat te bereiken met het minste verbruik. Dankzij de AutoOff functie wordt bovendien het stand-by verbruik volledig stopgezet.

De stilste A+++ met 39 dB(A)
Het stilste geluidsniveau voor een standaardprogramma is een zacht gefluister van maar 39 dB(A). “Een aantal onderzoeken tonen aan dat consumenten bereid zijn om tot 10% meer te betalen voor een stillere vaatwasser”, zegt Bart Hendrickx. “In ExtraSilent modus haalt het geluidsniveau amper 37 dB(A), zo stil dat het in een normale huiselijke omgeving niet te horen is.” Dit extra laag geluidsniveau wordt bereikt dankzij een speciale structuur van de behuizing, een uitzonderlijke geluidsisolatie en een borstelloze Inverter motor.

Andere belangrijke kenmerken:
• ProZone programma: een afwasprogramma die perfecte resultaten aflevert bij gemengde vaat, zoals extreem vuile potten en pannen in de onderste korf en delicate glazen in de bovenste korf.
• ExtraHygiëne programma: biedt perfecte resultaten voor bestek, snijplanken enz. Dit programma elimineert tot 99,99% van de bacteriën zoals bevestigd door het Duits testinstituut LGA.
• ExtraSilent programma: vermindert het geluidsniveau tot 37 dB(A).
• Functie tijdsbesparing: in verschillende ProClean modellen wordt de circulatiepomp geactiveerd door de Inverter motor. Zo kan het verbruik van de pomp en de waterdruk verhoogd worden, wat tot 50% tijdsbesparing kan leiden op het geselecteerd programma. Het onafhankelijke Duiste testinstituut LGA bevestigt zowel de tijdsbesparing als de garantie op een perfect resultaat.
• ProBoost functie: tijdens de professionele wasfase van extra vuile stukken wordt de waterdruk verhoogd met 40% (beschikbaar op het programma Intensief 70°C).
• TimeBeam en BeamOnFloor: TimeBeam is een lichtstraal die op de vloer het verloop van de cyclus aanduidt. De volledig integreerbare modellen die geen TimeBeam hebben, hebben een BeamOnFloor functie die aan de hand van een lichtstraal bestaande uit 2 verschillende kleuren (rood of groen) aanduidt wanneer de cyclus gedaan is.

*Bron : onderzoek verricht in Duitse, Italiaanse, Zweedse en Engelse universiteiten in het jaar 2008, toegevoegd aan bijkomende onderzoeken in verschillende Europese landen.
**Het onafhankelijke Duitse testinstituut LGA verzekerd dat ProClean vaatwassers geoptimaliseerd zijn voor een groot vul gemak en perfecte afwasresultaten tijdens een normaal dagelijks gebruik.
*** Bron : DIVA 2 QUALITATIVE, dec. 2008, Holden Pearman (Polen, Duitsland, Spanje, Italië, Frankrijk, Zweden).
Over Electrolux Group

Electrolux is een wereldleider op het vlak van huishoudtoestellen en toestellen voor professioneel gebruik en verkoopt jaarlijks meer dan 50 miljoen toestellen aan klanten in 150 landen. Het bedrijf richt zich op innovaties die met veel zorg ontworpen worden, op basis van een grondig inzicht in de consument, zodat ze tegemoet komen aan de echte behoeften van consumenten en vaklui. Producten van Electrolux zijn onder meer koelkasten, vaatwassers, wasmachines, stofzuigers en fornuizen, die verkocht worden onder gewaardeerde merken zoals Electrolux, AEG en Zanussi. In 2012 had Electrolux een omzet van SEK 110 miljard en telde het 61.000 personeelsleden. Bezoek voor meer informatie http://www.electrolux.com/press en www.electrolux.com/news

Save and share this post