Electrolux Newsroom Belgium

Milieuvriendelijke wasmachines van AEG ontvangen Green Product Award

De AEG ÖKO Kombi Plus wasdroogcombinatie en de AEG ÖKO Mix wasmachine komen op de tweede en derde plaats in de Green Product Award, een onderscheiding voor de duurzaamste en innovatiefste producten van 2013.

De organisatoren van de Green Product Award, een onderscheiding voor duurzaam en innovatief ontworpen producten en diensten, melden dat de AEG ÖKO Kombi Plus wasdroogcombinatie en de ÖKO Mix wasmachine de tweede en derde plaats hebben gekregen in de categorie consumentenelektronica. Dit is een welverdiende onderscheiding voor de innovatieve wijze waarop de nieuwe serie ÖKO wasmachines zijn ontworpen. De ÖKO Mix wasmachine kreeg een A+++ – 50% score en de wasdroogcombinatie ÖKO Kombi Plus scoort 40% beter op het gebied van energie- en waterefficiëntie dan de huidige A-klasse dankzij de unieke warmtepomptechnologie.

“Bij AEG zijn we ons zeer bewust van het belang van duurzaamheid. We zijn dan ook trots op de erkenning voor onze milieuvriendelijke wasmachines in de categorie consumentenelektronica”, zegt Gianluca Brotto, directeur van de afdeling Milieu van AEG/Electrolux. “Maar liefst 80% van de negatieve impact van textielonderhoud op het milieu is afkomstig van het gebruik van toestellen. Met onze producten kan de consument echt een verschil maken wat de persoonlijke impact op het milieu betreft.”

Er waren meer dan 200 inzendingen uit 14 landen voor de 9 categorieën van de Green Product Award, maar AEG en Electrolux waren de enige genomineerde fabrikant van huishoudelijke producten. De jury bestond uit ervaren deskundigen op het vlak van duurzaamheid. Julius Wiedemann van uitgeverij TASCHEN was één van hen. De beschrijving van de jury voor AEG’s ÖKO-serie wasmachines luidt als volgt:

AEG ÖKO Kombi Plus wasdroogcombinatie, tweede plaats:

“De wasdroogcombinatie is een slim alternatief voor consumenten en instellingen die gebruik maken van wasdrogers. Dit is een goed geïmplementeerd ecologisch ontwerp wat de energie-efficiëntie en het efficiënt gebruik van grondstoffen betreft.”

AEG ÖKO Mix wasmachine, derde plaats:

“De AEG ÖKO Mix is de meest energie-efficiënte wasmachine op de markt. Het is fantastisch dat een grote onderneming als AEG prioriteit geeft aan zaken die van belang zijn. Het feit dat dit toestel 50% minder energie verbruikt dan toestellen met een A+++ score heeft ons overtuigd. We zien uit naar meer duurzame ideeën voor thuisgebruik van AEG.”

Perscontacten:

Weber Shandwick

Evelyne Van Cleven – 02/894 90 42 – evancleven@webershandwick.com

Over de Electrolux Groep:

Electrolux is een wereldleider in huishoudtoestellen, ontwikkeld op basis van een grondig inzicht in de behoeften van de consument, in nauwe samenwerking met professionele gebruikers.  We bieden onze klanten slim bedachte, innovatieve oplossingen voor huishoudelijk en professioneel gebruik, met producten zoals koelkasten, vaatwasmachines, kooktoestellen, stofzuigers, airconditioners en kleine huishoudtoestellen. De Groep is aanwezig op meer dan 150 markten en verkoopt jaarlijks meer dan 50 miljoen producten onder befaamde merken zoals Electrolux, AEG, Zanussi, Frigidaire en Electrolux Grand Cuisine. In 2013 liet Electrolux een omzet optekenen van € 12,6 miljard en stelde de onderneming 61.000 mensen te werk. Meer informatie vindt u op http://group.electrolux.com

Save and share this post