Electrolux Newsroom Belgium

Was delicate zijden of wollen stukken thuis en bespaar energie met de ÖKOKombi Plus van AEG

Het is een algemeen verspreid misverstand dat zijde en wol niet in de machine gewassen mogen worden.  Het kan wel degelijk en de laatste innovaties van AEG bewijzen het. De nieuwe AEG ÖKOKombi Plus is de allereerste was- en droogmachine die gebruik maakt van warmtepomptechnologie. Zo spaart u niet alleen 40% meer energie en water uit, maar geeft u uw meest delicate kledingstukken ook de zachte zorg die ze verdienen.

Wat maakt de ÖKOKombi Plus zo anders dan andere was- en droogmachines? Het antwoord is heel eenvoudig: vertrouwen. Tot op heden werd van was- en droogmachines vooral verondersteld dat ze een handig compromis boden. De consument staat doorgaans nogal wantrouwig tegenover was- en droogmachines in één en gaat ervan uit dat combitoestellen niet zo goed presteren als twee afzonderlijke apparaten. Dat hij voor deze laatste dubbel zoveel ruimte moet voorzien, neemt hij erbij. Daarbij komt nog het misverstand dat was- en droogmachines niet efficiënt zouden zijn en het wasgoed zouden beschadigen.

Maar met deze innovatie van AEG kunt u helemaal zeker zijn dat uw was- en droogmachine perfect zal presteren. “Wanneer we een nieuwe wasmachine ontwerpen, spitsen we ons toe op twee belangrijke punten”, vertelt Elisabetta Bari, Global Innovation Director Laundry AEG/Electrolux. “Ten eerste luisteren we aandachtig naar wat de consument verlangt en nodig heeft. Ten tweede zorgen we ervoor dat we de anderen, met wat we maken, altijd een stapje voor zijn.”

Zacht voor uw meest delicate was

De nieuwe OptiSense-technologie past de duur, het energieverbruik en het waterverbruik aan in functie van de lading. Zelfs bij een halfvolle lading optimaliseert de ÖKOKombi Plus het was- en droogproces, zodat u overdadig wassen vermijdt en niet meer naar de droogkuis moet lopen telkens u delicate zijden of wollen stukken wil wassen. De nieuwe was- en droogmachine kreeg de hoogste score van The Woolmark Company, wat betekent dat de ÖKOKombi Plus voldoet aan de hoogste vereisten om wol efficiënt én in alle zachtheid te wassen.

“Zacht wassen, dat is waar we naar streven. Dat we dat nu ook met de machine kunnen, is een enorme stap vooruit”, aldus Peter Ackroyd van The Woolmark Company. “AEG geeft de consument het vertrouwen om wollen stukken in de machine te stoppen, iets wat tot vandaag gewoon ondenkbaar was.”

Efficiëntie is een sleutelfactor. Het water- en energieverbruik verloopt maar liefst 40% efficiënter.

ÖKOKombi Plus is de allereerste was- en droogmachine met warmtepomptechnologie en daarmee meteen ook de meest efficiënte op de markt. De energie-efficiëntie ligt 40% hoger dan die van de huidige ‘klasse A’-toestellen. De warmtepomptechnologie vermindert ook de totale hoeveelheid in het was- en droogproces gebruikte water met 40%. (Conventionele was- en droogmachines gebruiken voor het drogen een koelsysteem op basis van water.) Met de ÖKOKombi Plus kunt u bovendien drogen op temperaturen die tot 50 °C lager liggen dan die van andere was- en droogmachines. Dit verbruikt niet alleen minder energie, maar is bovendien zachter voor uw was.

“Maar liefst 80% van de milieu-impact van was- of droogmachines is aan hun gebruik thuis toe te schrijven. Met deze innovatie kunnen de gebruikers echt een groot verschil maken en hun milieu-impact een stuk verkleinen”, aldus Gianluca Brotto, Director Environment bij AEG/Electrolux.

Bekroonde technologie

In de Green Product Awards, een wedstrijd voor duurzame, innovatieve ontwerpen, producten en diensten, behaalde de AEG ÖKOKombi Plus de tweede plaats in de categorie Consumentenelektronica. Voor de negen categorieën van de Green Product Award, waar AEG/Electrolux de enige genomineerde producent van huishoudtoestellen was, werden meer dan 200 kandidaturen uit 14 landen ingediend. De jury bestond uit ervaren experts op het gebied van duurzaamheid, onder wie Julius Wiedemann van TASCHEN Publishing.

Motivatie van de jury: “De wasdroogcombinatie is een slim alternatief voor consumenten en instellingen die gebruik maken van wasdrogers. Dit is een goed geïmplementeerd ecologisch ontwerp wat de energie-efficiëntie en het efficiënt gebruik van grondstoffen betreft.”

Bekijk de video over deze innovatie hier:

http://www.youtube.com/watch?v=XXQQKaNkRhA

*Het Woolmarklogo wordt toegekend aan producten die voldoen aan strikte kwaliteits- en prestatiecriteria, opgesteld op basis van de hoge eisen van de klant van vandaag. Het ‘Woolmark Apparel Care’-logo wordt toegepast op wasmiddelen die getest werden voor toepassing bij het wassen van wollen kleren. Alle AEG-producten met dit logo werden getest en goedgekeurd door The Woolmark Company. Toestellen met het Woolmark Apparel Care Gold of Platinum logo kunnen gebruikt worden om kledingstukken die volgens het label met de hand moeten worden gewassen, toch in de machine te wassen.

Perscontacten:

Weber Shandwick

Romain Adam – radam@webershandwick.com

Over de Electrolux Groep: Electrolux is een wereldleider in huishoudtoestellen, ontwikkeld op basis van een grondig inzicht in de behoeften van de consument, in nauwe samenwerking met professionele gebruikers.  We bieden onze klanten slim bedachte, innovatieve oplossingen voor huishoudelijk en professioneel gebruik, met producten zoals koelkasten, vaatwasmachines, kooktoestellen, stofzuigers, airconditioners en kleine huishoudtoestellen. De Groep is aanwezig op meer dan 150 markten en verkoopt jaarlijks meer dan 50 miljoen producten onder befaamde merken zoals Electrolux, AEG, Zanussi, Frigidaire en Electrolux Grand Cuisine. In 2013 liet Electrolux een omzet optekenen van € 12,6 miljard en stelde de onderneming 61.000 mensen te werk. Meer informatie vindt u op http://group.electrolux.com

 

Save and share this post