Electrolux Newsroom Belgium

AEG ÖKOMix: Een wasmachine die vriendelijk is voor uw kleren, uw budget en het milieu

De uitstekende wasprestaties, in combinatie met de hoogste energie-efficiëntie van de markt, zijn het resultaat van de knowhow en de innovatie die aan de basis liggen van de ÖKOMix. Met deze nieuwe wasmachine scoort AEG alweer als pionier bij de consument die zijn kleren zacht wil wassen en tegelijk minder energie wil verbruiken.

De wasmachines van AEG zijn befaamd om hun uitstekende prestaties. Dankzij de recentste innovaties biedt de ÖKOMix u dezelfde uitstekende wasprestaties die u van AEG gewoon bent en wast dit toestel in alle zachtheid uw meest delicate zijden of wollen stukken, maar dan wel met een energie-efficiëntie die alle andere wasmachines op de markt het nakijken geeft.

“Wanneer we een wasmachine ontwerpen, denken we niet alleen aan wat de mensen willen. We denken ook aan wat ze nodig hebben”, vertelt Elisabetta Bari, Global Innovation Director Laundry AEG/Electrolux. “We proberen altijd een stapje voor te zijn met onze ideeën. Onze jongste innovatie op het gebied van wasmachines is hiervan een fantastisch voorbeeld.”

Bespaar 60% op energieverbruik

ÖKOMix is de allereerste wasmachine met een A+++ – 50%-score in energie-efficiëntie en daarmee ook de meest energie-efficiënte wasmachine op de markt. De innovatieve, gepatenteerde ÖKOMix-technologie mengt het water en het wasmiddel nog vóór dit de trommel bereikt. Zo wordt het efficiënter, want er is minder tijd en water nodig om het op te lossen. Zo is uw was perfect schoon, terwijl u minder energie, water en tijd verbruikt. Daarbij komt nog de OptiSense-technologie, die de lading automatisch weegt en de wascyclus aan het gewicht aanpast. Deze technologie bespaart u niet alleen een hoop energie, maar is ook vriendelijker voor uw wasgoed. Overdadig wassen is immers verleden tijd!

“In de moderne huishoudens is de wasmachine een van de meest energieverslindende toestellen. In vergelijking met een vijf jaar oude wasmachine verbruikt de ÖKOMix 60% minder energie”, aldus Gianluca Brotto, Director Environment bij AEG/Electrolux. “Bovendien is het een manier om de milieu-impact van het wassen te beperken en ongetwijfeld een grote stap naar de wastechnieken van de toekomst.”

Zacht wassen met de ‘Woolmark Apparel Care Platinum’-certificatie

De jongste innovaties, die u in staat stellen om op een veel lagere temperatuur te wassen*, hebben de ÖKOMix het hoogste ‘Woolmark Apparel Care’-certificaat opgeleverd. Eindelijk kunnen we delicate wollen stukken, die we volgens het label alleen met de hand mogen wassen, in alle veiligheid in de machine stoppen. De ‘Woolmark Apparel Care Platinum’-certificatie van ÖKOMix betekent bovendien dat u ook andere delicate materialen zoals kasjmier en zelfs zijde in de machine mag wassen.

“Jarenlang was het ondenkbaar om wollen stukken in de wasmachines te stoppen, maar nu geeft AEG de consumenten het vertrouwen om het wel te doen”, zegt Peter Ackroyd van The Woolmark Company. “Zacht wassen, dat is waar we naar streven. Dat we dat nu ook met de machine kunnen, is een enorme stap vooruit.”

Bekroonde technologie

In de Green Product Awards, een wedstrijd voor duurzame, innovatieve ontwerpen, producten en diensten, haalde de AEG ÖKOMix de derde plaats in de categorie Consumentenelektronica. Voor de negen categorieën van de Green Product Award, waar AEG/Electrolux de enige genomineerde producent van huishoudtoestellen was, werden meer dan 200 kandidaturen uit 14 landen ingediend. De jury bestond uit ervaren experts op het gebied van duurzaamheid, onder wie Julius Wiedemann van TASCHEN Publishing.

Motivatie van de jury: “De AEG ÖKOMix is de meest energie-efficiënte wasmachine op de markt. Het is fantastisch dat een grote onderneming als AEG aan de belangrijke dingen denkt. Het feit dat deze machine 50% minder energie verbruikt dan toestellen van klasse A+++, is een belangrijke verkoopstroef. We kijken uit naar nog meer duurzame ideeën voor thuis – vanuit het AEG-huis.”

Bekijk de video over deze innovatie hier: https://www.youtube.com/watch?v=nLIlP3pYjbs

* Het Woolmarklogo wordt toegekend aan producten die voldoen aan strikte kwaliteits- en prestatiecriteria, opgesteld op basis van de hoge eisen van de klant van vandaag. Het ‘Woolmark Apparel Care’-logo wordt toegepast op wasmiddelen die getest werden voor toepassing bij de was van wollen kleren. Alle AEG-producten met dit logo werden getest en goedgekeurd door The Woolmark Company. Toestellen met het ‘Woolmark Apparel Care Gold of Platinum logo kunnen worden gebruikt om kledingstukken die volgens het label met de hand gewassen moeten worden, toch in de machine te wassen.

 Perscontacten:

Weber Shandwick

Evelyne Van Cleven – 02/894 90 42 – evancleven@webershandwick.com

 Over de Electrolux Groep: Electrolux is een wereldleider in huishoudtoestellen, ontwikkeld op basis van een grondig inzicht in de behoeften van de consument, in nauwe samenwerking met professionele gebruikers.  We bieden onze klanten slim bedachte, innovatieve oplossingen voor huishoudelijk en professioneel gebruik, met producten zoals koelkasten, vaatwasmachines, kooktoestellen, stofzuigers, airconditioners en kleine huishoudtoestellen. De Groep is aanwezig op meer dan 150 markten en verkoopt jaarlijks meer dan 50 miljoen producten onder befaamde merken zoals Electrolux, AEG, Zanussi, Frigidaire en Electrolux Grand Cuisine. In 2013 liet Electrolux een omzet optekenen van € 12,6 miljard en stelde de onderneming 61.000 mensen te werk. Meer informatie vindt u op http://group.electrolux.com

 

Save and share this post