Electrolux Newsroom Belgium

Zanussi lanceert een nieuwe wasmachine en droogtrommel die het wekelijks wassen vereenvoudigen

De nieuwe wasmachine & droogtrommel van Zanussi pakken wasgoed op een slimme manier aan en verbruiken minder energie

Het perfecte duo: de Zanussi ZWF01483W wasmachine en de Zanussi ZDC8203W uit het LINDO300-gamma.

Vandaag lanceert Zanussi zijn nieuwste wasmachine en droogtrommel. Het merk ontwikkelde de nieuwe machines voor een perfecte samenwerking en blijft zo het leven van consumenten over de hele wereld vereenvoudigen. “Soms lijkt het leven wel een race tegen de tijd om zo snel mogelijk de bodem van de wasmand te bereiken!“, aldus Arnaud Lhoest, Consumer Activation Manager bij Zanussi Belux. “Om onze klanten te helpen bij het overwinnen van wat wel eens een eindeloze stroom wasgoed kan lijken, hebben we een bij elkaar passende wasmachine en droogtrommel ontwikkeld met een vulcapaciteit van 8 kg die samen meer ruimte en snellere cycli bieden, alsook de zekerheid dat uw favoriete kledingstukken in veilige handen zijn.” Met beide machines aangeschakeld en in gebruik kunt u tot 16 kg wasgoed tegelijk wassen en drogen – dat zijn 80 mannenhemden!

Hoewel capaciteit natuurlijk belangrijk is, hebben de meeste huishoudens echter moeite met het telkens opnieuw moeten verwerken van zoveel wasgoed tegelijk. Het is hier dat de slimme AutoSense-functie van Zanussi in het plaatje komt. AutoSense berekent namelijk de hoeveelheid was in de wasmachine, past de benodigde tijd hieraan aan en stelt de gebruikte hoeveelheid water en energie in op één van vier mogelijke instellingen: een kwart-, een halve, een driekwarts- of een volledige wasbeurt van 8 kg. In de droogtrommel maakt de AutoSense-functie dan weer gebruik van interne vochtsensoren om het restvocht in het wasgoed te bepalen, zodat de machine alleen de daadwerkelijk benodigde hoeveelheid energie en tijd gebruikt om het wasgoed te drogen. Niets meer, niets minder.

Snellere cycli, kortere wachttijden

Met Zanussi bent u niet meer gebonden aan lange was- of droogprogramma’s. Zo verkort de QuickWash-optie de wastijd tot wel 50%. Wanneer tijd van cruciaal belang is, is er het supersnelle Refresh 20min-programma dat een hemd in een luttele 20 minuten voor u kan opfrissen. Voor een grondigere wasbeurt zal het QuickStart 30’@30º-programma dan weer tot 3 kg was in 30 minuten op 30ºC wassen, wat ideaal is voor die kleinere wasjes die u snel nodig hebt. Om de zaken nog makkelijker te maken, staat dit programma bovendien standaard ingesteld wanneer de machine wordt aangezet.

Op het droogfront betekent de handige DelayStart-functie dat u van het werk kunt thuiskomen om uw wasgoed warm, zacht en nog altijd kreukvrij aan te treffen.

Zachtere droogtemperaturen, wanneer het moet

Sommige mensen steken hun favoriete kledingstukken niet graag in de droogtrommel uit vrees ze te beschadigen. Bij de nieuwe droogtrommel van Zanussi dragen de extra zachte trommel en lagere droogtemperatuur echter uitstekend zorg voor ALLE kleding die in de droogtrommel gestoken mag worden – waardoor u tijd bespaart en de woonkamer ‘wasgoedvrij’ blijft.

Bovendien komen de kledingstukken ook minder gekreukt uit de machine dankzij de EasyIron+-optie, waardoor u ze gemakkelijker kunt strijken.

Minder energieverbruik, lagere rekeningen

De nieuwe droogtrommel met een ‘A+’-energielabel zal u geld en energie helpen besparen dankzij de HeatPump-technologie, de laatste nieuwe en meest geavanceerde droogtechnologie die vandaag op de markt te vinden is. Een met HeatPump-technologie uitgeruste droogtrommel verbruikt tot 40% minder energie dan een standaard ‘A’-model door lucht te recycleren en lagere droogtemperaturen te hanteren. Zo wordt energieverspilling vermeden en bespaart u meer dan € 75 in vergelijking met een standaard condensatiedroger (@150 cycli).

Modern ontwerp, eigentijds uiterlijk

De nieuwe wasmachine en droogtrommel van Zanussi werden speciaal ontwikkeld om elkaar zowel op het vlak van capaciteit als in termen van slimme functies aan te vullen. “Deze serie wasmachines bevat geen overbodige functies, alleen een uitstekende selectie van slimme programma’s die precies doen wat u wilt“, voegt Arnaud Lhoest van Zanussi Belux hier nog aan toe. “Ons bedieningspaneel is intuïtief en stijlvol en onze XXL-deuren en -trommels zorgen ervoor dat de wasmachine probleemloos gevuld en leeggehaald kan worden.” Een andere, speciale designfunctie die door Zanussi wordt aangeboden, is de aanpasbare deur waarbij de handgreep in vier verschillende posities gebruikt kan worden, ter bevordering van het comfort en in lijn met uw stijlgevoel.

Belangrijkste troeven van de Zanussi ZWF81463WH wasmachine:

 • Wascapaciteit tot 8 kilo met een XXL-deur en -trommel om de machine gemakkelijk te vullen en leeg te halen
 • AutoSense voor de beste resultaten, het water- en energieverbruik wordt aangepast in functie van wat echt nodig is, ongeacht de hoeveelheid was
 • ‘A+++’-energiescore
 • 3 snelfuncties: QuickWash om de wastijd tot wel 50% te verkorten, QuickStart 30’@30º om kleren in 30 minuten te wassen en Refresh 20min voor kleinere wasjes en weinig vuile kleding
 • Een uitgebreide waaier aan tijdbeheeropties doorheen het gamma, van de handige DelayStart– en FinishIn-opties bij de instapmodellen van de LINDO100- en LINDO300-reeks tot de FinishAt-functie bij het premium gamma LINDO500 dat in 2015 verkrijgbaar zal zijn
 • Een uitstekend wasresultaat dankzij AquaFall™, het slimme watersysteem van Zanussi dat wasmiddel en water vooraf mengt voor een meer geconcentreerde oplossing
 • GentleCare-trommel die de stoffen tijdens het wassen beschermt
 • Een centrifugesnelheid van 1.400 tpm
 • Bijpassende droogtrommel verkrijgbaar
 • 10 kg model verkrijgbaar vanaf 2015
 • € 499

Beschikbaar vanaf september 2014

Belangrijkste troeven van de Zanussi ZDH8333W droogtrommel:

 • Droogcapaciteit tot 8 kilo met een XXL-deur en -trommel voor grotere hoeveelheden wasgoed en om de machine gemakkelijk te vullen en leeg te halen
 • AutoSense voor de beste resultaten; het tijd- en energieverbruik wordt aangepast in functie van wat echt nodig is, ongeacht de hoeveelheid was
 • ‘A+’-energiescore met AutoOff-functie die de machine automatisch uitschakelt om energie en geld te besparen
 • HeatPump-technologie voor lagere, zachtere droogtemperaturen en een geringer energieverbruik
 • Opties die speciaal ontwikkeld werden met het oog op een moeiteloze droging, zoals EasyIron voor een minimum aan kreuken
 • Een omkeerbare deur waarvan het handvat in vier verschillende posities gebruikt kan worden, voor een mooiere look en een betere ergonomie bij stapeling
 • GentleCare-trommel met nieuw zeshoekig patroon en drie filters die de stoffen tijdens de droogcyclus beschermen
 • DelayStart voor een ultieme flexibiliteit en grotere tariefvoordelen
 • Bijpassende wasmachine verkrijgbaar
 • Gemakkelijk te reinigen dankzij de EasyClean-filter, een nieuwe innovatie van Zanussi die de benodigde tijd voor een onderhoudsbeurt verkort
 • € 699

Beschikbaar vanaf september 2014

Volg Zanussi op Facebook en YouTube.

Perscontact:

Weber Shandwick
Evelyne Van Cleven – 02/894 90 42 – evancleven@webershandwick.com

Over de Electrolux Groep:

Electrolux is een wereldleider in huishoudtoestellen, ontwikkeld op basis van een grondig inzicht in de behoeften van de consument, in nauwe samenwerking met professionele gebruikers.  We bieden onze klanten slim bedachte, innovatieve oplossingen voor huishoudelijk en professioneel gebruik, met producten zoals koelkasten, vaatwasmachines, kooktoestellen, stofzuigers, airconditioners en kleine huishoudtoestellen. De Groep is aanwezig op meer dan 150 markten en verkoopt jaarlijks meer dan 50 miljoen producten onder befaamde merken zoals Electrolux, AEG, Zanussi, Frigidaire en Electrolux Grand Cuisine. In 2013 liet Electrolux een omzet optekenen van € 12,6 miljard en stelde de onderneming 61.000 mensen te werk. Meer informatie vindt u op http://group.electrolux.com.

Save and share this post