Electrolux Newsroom Belgium

Electrolux lanceert zijn eerste stofzuiger met AAAA-energielabel

Electrolux lanceert vandaag de UltraOne Quattro, zijn eerste stofzuiger met AAAA energielabel. Vorige maand ging een nieuwe Europese richtlijn van kracht die alle producenten van stofzuigers verplicht een energielabel toe te kennen aan nieuwe toestellen. De UltraOne Quattro van Electrolux is de eerste stofzuiger in zijn segment dat het AAAA-energielabel toegewezen krijgt. Het AAAA label betekent dat de stofzuiger de beste scores heeft op vlak van energieconsumptie, stofopname op harde oppervlakken en op tapijt alsook stofuitstoot. Naast de uitmuntende scores op vlak van energieconsumptie en prestatie is de stofzuiger ook erg stijlvol vormgegeven.

Resultaten zonder compromis

De UltraOne Quattro werd door Electrolux ontworpen om te voldoen aan de beste resultaten zonder te moeten inboeten aan efficiëntie of gebruikscomfort. De nieuwe EU richtlijn beperkt het vermogen van een stofzuiger tot 1600W – een maatregel die naar 2017 verder beperkt zal worden tot 900W. Daarom koos Electrolux ervoor zijn nieuwe UltraOne Quattro, met een vermogen van 800W, te ontwerpen conform de strenge kwaliteitseisen van 2017. Zo krijgt de consument de beste oplossing zonder compromis op kwaliteit.

Bekijk hier een korte video over het nieuwe energielabel.

Ecologisch huishouden

De UltraOne Quattro is de jongste telg van de bestaande UltraOne serie en maakt deel uit van de doelstelling van Electrolux Group om de wereldwijde CO2 uitstoot van 2005 tot 2020 met 50% te verminderen. De UltraOne lijn kwam in de afgelopen jaren steeds als beste uit de consumententests (ook in TestAankoop België) en werd bekroond met verschillende design awards. Met de lancering van de UltraOne Quattro zet Electrolux de toon voor zijn integrale stofzuigergamma: de nieuwe series stofzuigers zullen ontwikkeld worden naar het energielabel. Electrolux zet zo verder in op duurzaamheid in het huishouden.

Verkrijgbaarheid en prijs

Het nieuwe UltraOne Quatro-model zal vanaf november 2014 beschikbaar zijn bij de reguliere verkooppunten tegen een verkoopadviesprijs van €549,95.

Nieuwe EU-richtlijnen sinds 1 september 2014

Sinds 1 september jl. zijn vanuit de EU nieuwe regels gesteld aan stofzuigers. Stofzuigerfabrikanten worden verplicht om hun apparaten te voorzien van een waardering op een schaal van A-G, zowel op het gebied van energie-efficiëntie, stofopname op harde vloeren met kier en tapijt, de mate waarin stof wordt uitgestoten en het geluidsniveau in decibel.

###

Over de Electrolux Groep

Electrolux is een wereldleider in huishoudtoestellen, ontwikkeld op basis van een grondig inzicht in de behoeften van de consument, in nauwe samenwerking met professionele gebruikers. We bieden onze klanten slim bedachte, innovatieve oplossingen voor huishoudelijk en professioneel gebruik, met producten zoals koelkasten, vaatwasmachines, kooktoestellen, stofzuigers, airconditioners en kleine huishoudtoestellen. De Groep is aanwezig op meer dan 150 markten en verkoopt jaarlijks meer dan 50 miljoen producten onder befaamde merken zoals Electrolux, AEG, Zanussi, Frigidaire en Electrolux Grand Cuisine. In 2013 liet Electrolux een omzet optekenen van € 12,6 miljard en stelde de onderneming 61.000 mensen te werk. Meer informatie vindt u op http://group.electrolux.com.

Voor meer informatie, een testexemplaar of hoge resolutie beeldmateriaal neemt u contact op met:

Weber Shandwick

Evelyne Van Cleven – Romain Adam

Tel. +32 (0)2 894 90 42 – +32 (0)2 894 90 36

radam@webershandwick.com

Save and share this post