Electrolux Newsroom Belgium

AEG lanceert hoogwaardige SB7300S blender in samenwerking met EFARMZ

  • Samenwerking met EFARMZ voorziet Belgische klanten van gratis groenten en fruit
  • AEG introduceert 7 Serie gamma high-end keukentoestellen

Brussel, 5 november 2014 – AEG, marktleider in huishoudelijke apparaten, lanceert vandaag zijn AEG SB7300S blender uit de 7 Serie®. De 7 Serie® is AEG’s gamma high-end keukentoestellen en werd ontworpen om het leven van consumenten te vergemakkelijken en het plezier in de keuken te maximaliseren. De AEG SB7300S blender is zeer multifunctioneel en is geschikt voor alle bereidingen van crushed ijs tot smoothies of soep. Voor de lancering van zijn nieuwe blender slaat AEG in België de handen in elkaar met EFARMZ voor een unieke consumentenactie. Wie in het najaar een AEG SB7300S Blender koopt, krijgt gedurende 5 weken door EFARMZ een fruit- en groentenmand aan huis geleverd. AEG wil hiermee de Belgische consument stimuleren een gezonde en gemakkelijke levensstijl aan te nemen en meer groenten en fruit van Belgische bodem laten ontdekken.

De AEG SB7300S blender is de ideale toevoeging aan elke keuken. Deze hoogwaardige blender met krachtige 900W motor en TruFlow® Titanium messen heeft vijf bedieningsopties waarmee je gemakkelijk zowel crushed ijs als smoothies, soepen of gazpacho kan bereiden. De vaatwasbestendige glazen maatbeker (1,65l) biedt voldoende ruimte voor grote porties en kan makkelijk omgaan met snelle temperatuursveranderingen van warm naar koud.

Samenwerking EFARMZ: Fruit en groenten aan huis geleverd

AEG wil met zijn 7 Serie® het leven van zijn consumenten vergemakkelijken via een sterke focus op kwaliteit en gebruiksgemak. Daarnaast wil het merk zijn klanten ook op een speelse manier aanzetten om meer fruit & groenten van eigen bodem te ontdekken. Hiervoor werkt AEG samen met EFARMZ, een Belgisch bedrijf dat gespecialiseerd is in de thuislevering van groenten en fruit. Wie zich een 7 Serie® blender aanschaft, krijgt gedurende 5 weken een gratis fruit- en groentenmand thuis geleverd.

Wij zijn verheugd om samen te werken met AEG,” vertelt Muriel Bernard, CEO van EFARMZ. “Een toestel zoals de nieuwe AEG 7 Serie blender laat consumenten toe om verse Belgische groenten en fruit op een nieuwe manier te herontdekken. EFARMZ levert lokale, biologische en artisanale producten. We werken met kleine Belgische producenten voor wie de kwaliteit van het product van hoofdbelang is. Zo kunnen wij een mand aanbieden boordevol kwalitatieve groenten en fruit in het seizoen.”

De AEG top-chefs vergezellen deze leveringen van recepten voor power juices, smoothies, soepen en gazpacho met typische seizoensfruit en -groenten als basisingrediënten. Bovendien geven Belgische culi bloggers op het AEG Pinterest board een eigen twist aan deze ideeën. Inspiratie genoeg dus om het lichaam een extra boost te geven en zo de herfst- en wintermaanden te trotseren.

De AEG blender 7 Serie® actie loop van 15 oktober tot en met 31 december 2014 in heel België.

De recepten van de AEG topchefs en bloggers zijn terug te vinden op het AEG Pinterest Board: www.pinterest.com/aegbelgium.

AEG 7 Serie®: high-end keukentoestellen voor eindeloos kookplezier

Elk van de vijf huishoudelijke apparaten uit het 7 Serie®  gamma hebben een strak, naadloos ontwerp en een intuïtieve, moderne besturing. Met de innovatieve functies en tijdloos design, kan de consument kwalitatief uitmuntende prestaties verwachten. De 7 serie® omvat twee koffiezetapparaten, een 1,7l waterkoker, een broodrooster, een tafelblad blender en een staafmixer.

Ons nieuw gamma kleine huishoudtoestellen AEG 7 Serie® is ontworpen om het dagelijkse leven van consumenten te vergemakkelijken. Slimme functies, zoals de 24-uur autostart op de koffiemachine en de countdown timer op de broodrooster maken de 7 Serie® de meest innovatieve in zijn soort,” zegt Jocelyne Derycke, Trade Marketing Manager AEG Benelux.

De AEG 7 Serie® blender is beschikbaar voor een aanbevolen prijs van €149,95.

Groenten & Fruit – 1-on-1

We zijn het er allemaal over eens dat veel groenten en fruit belangrijk zijn voor onze gezondheid. Maar hoe zit het nu precies met de hoeveelheid? Een recente studie legt duidelijk de link tussen een hoge inname van groenten en fruit aan de ene kant en een betere gezondheid en lagere kans op vroegtijdig overlijden aan de andere kant. Wat betreft de exacte aanbevolen hoeveelheid, daar raken de wetenschappers het maar niet over eens. Algemeen wordt aangenomen om ten minste 5 porties groenten en fruit per dag te consumeren, met een voorkeur voor 3 porties groenten en 2 porties fruit.

Smoothies, verse fruitsapjes en soepen zijn dan ook ideaal om aan deze maatregel te voldoen. Smoothies zitten boordevol smaakvolle en voedzame vruchten, zoals bessen, sinaasappelen en bananen. In recente jaren wordt steeds meer “superfoods” aan deze smoothie ingrediënten gevoegd, die vol goede stoffen zitten en je helpen je drukke levensstijl vol te houden. Blauwe bessen, bijvoorbeeld, hebben een van de hoogste niveaus van flavonoïden, plantaardige stoffen die helpen om de neuronen van de hersenen vurig te houden. Geen wonder dat dit besje de snelst groeiende vruchtensoort in het jaar 2013 was!  Boerenkool zit dan weer vol antioxidanten, omega-3 vetzuren, ijzer, vitamine A, K en C, calcium en vezels.

Verder zijn ook chia zaden (vol proteïnen, mineralen en essentiële vetten), goji bessen (rijk aan antioxidanten en aminozuren) en acai bessen (één van de hoogste concentratie antioxidanten) een goed idee. Of wat dacht je van het “hot&happening” superfood spirulina? Deze blauwgroene algen bevatten tal van vitamines en mineralen. Ze verminderen de effecten van allergieën, verbeteren het immuunsysteem en zijn een natuurlijk detoxmiddel. Zoveel goeds maakt het de krachtige smaak zeker waard! Tip: meng ze met andere sterk smakende vruchten in een smoothie.Blenden maar!

Trend alert!

Naast al deze bessen, algen en kool, kunnen we ook al “the next big things” verklappen. Hier komen de superfoods van morgen!

  • Pichuberry: Deze bessen hebben anti-inflammatoire eigenschappen en zitten boordevol vitamine D en B12. Een pichuberry smaakt een beetje zoals een mix van tomaat en passievrucht.
  • Bijpollen: Dit superfood – ook gegeten door jonge honingbijen – bevat alle 22 aminozuren, veel eiwitten, antioxidanten en vitamines.
  • Manuka honing: Ook dit product is afkomstig uit de bijenkorf. Manuka honing uit Nieuw-Zeeland zit vol antioxidanten, vitaminen, mineralen en mogelijks het vermogen om kankercellen te dwarsbomen.
  • Samenwerking met EFARMZ voorziet Belgische klanten van gratis groenten en fruit
  • AEG introduceert 7 Serie gamma high-end keukentoestellen

Save and share this post